test

Katering SJB Easy Recipe Movie List Lil' IMAN LIL' AMIN Other Biz

5 Latest Entries

Friday, 27 February 2015

Mengidam leche flan si puding telur

Happy Friday semua.... Mr. Husband go fishing,  hopefully cuaca elok sepanjang pemergian incik suami ke laut... Insya allah...

Last few days kan mrs pip ni blajar buat puding telur,  tetiba teringat my late aunt punya puding telur yg dikenali sebagai leche flan dikalangan masyarakat Filipina.. Seingat saya la kan my aunt ni orang Bicol, n kaau tak silap hidangan leche flan ni is their trademark dish especially during fiesta n birthday party...

So,  mrs pip pun try la kan buat,  the final product taste was so-so ja... Kira jadi juga the pudding,  tp the taste is just on the par,  mcm ada jer yg kureng... Tp at least mrs pip dah try... Moreover,  ni 1st time buat sendiri,  dulu-dulu harap my aunt ja buat kan.... Nevermind la,  mr. Husband said 'try again dear'... Haha, ' dear' tu tak masuk skrip incik suami hokey,  i just put to make the sentence sounds sweet... Ngee...


This is mrs pip punya versi leche flan aka puding telur berkaramel

 Walaupun the taste tak sehebat like what my aunt did, tp mr. Husband n mrs pip makan satu loyang!  And try eat with chocolate n raisin or berries,  it takes you to another level eating this classic dessert.

Nanti in the next entry mrs pip share the recipe hokey,  need to do some adjustment.... Cheers.

No comments:

Post a Comment

Design By Sis Hawa | Copyright Reserved By Mrs Pip 2017