test

Katering SJB Easy Recipe Movie List Lil' IMAN LIL' AMIN Other Biz

5 Latest Entries

Saturday, 28 March 2015

Beli bakingware ..... hanya di LAZADA

salah satu happy hour mrs pip ni ialah buat cookies, and cakes baking ... memang sentiasa flabbergasted kalau teringat mau makan kek .... ngee ....

p/s : aku suka makan kek gemukkan badan, so what? *sentap diri sendiri*

few weeks ago, mrs pip beli bakingwares ni di LAZADA, harga pun reasonable, shipping fee pun FREE kan ... mrs pip purchased on 24/2 item ni, on 27/2 dah delivered to mrs pip ... cepatnya sampai kan ...

mrs pip beli tiga item

1) set 3 round shape cake mould (size: 22cm, 24cm, 26cm)
2) pie pan loose bottom non-stick
3) pancake maker pan
















yang loyang kek tu, mrs pip dah guna few times bakar kek ... dan yang pancake maker tu pun sama, dah guna few time untuk masak-masak ... however, yang pie pan loose bottom tu, still berbungkus tak guna lagi ...

ekceli, mrs pip still belum ada mood untuk buat pie .. so simpan lah dulu kan, nnt kalau sudah ada mood untuk makan pie, then mrs pip guna, hokey ....


ni homemade pancake yang mrs pip buat, guna pancake maker pan ... senang untuk diguna, jimat lebih minyak so makanan very less oily ... dan senang untuk masak pancake ....  

so everyone, happy saturday yeah :)

p/s: kalau rasa malas sangat mau keluar rumah shopping shopping,
cuba browse LAZADA, kot kot ada yang berkenan di hati ....


No comments:

Post a Comment

Design By Sis Hawa | Copyright Reserved By Mrs Pip 2017