test

Katering SJB Easy Recipe Movie List Lil' IMAN LIL' AMIN Other Biz

5 Latest Entries

Hangat Di Lazada

Thursday, 9 April 2015

Tips: 7 benda awesome patut ada dalam beg bayi anda

Hello semua ... kita ni mak mak sekalian kan, kalau kluar jenjalan dan kena bring along our baby, huh! kalau lah terlupa bawa baby bag .... mesti naya kan! ....dah siap siap, baju dah pakai, make up dah siap, aksesori dah kena, kasut dah in ... then ....

ALAMAK

baby bag tak pack lagi .... kelam kabut pun ada! .... so, untuk kurangkan kelam kabut tu, mrs pip mmg make sure baby beg always in stand by mode ... ngee! ... manalah tau, tetiba tengah malam korang zzzz tidur nyenyak then tetiba baby demam *mcm kes our lil' iman*, tak ke kelam kabut korang kena pack barang! 

so..... 7 benda awesome ni patut ada dlm your baby beg *lagi bagus kalau sentiasa dalam stand by mode*... 


what's in the bag?

1) DIAPERS


ni sangat wajib ...
tak perlu explain :) ... bawa la dlm kuantiti yang memadai *peace*


2) BAJU PERSALINAN BAYI


pakaian persalinan at least sepasang kena ada ..
kot kot baby / kids muntah ke, ber ke dan tertembus,
so senang sikit mau tukar baju dorang kan ...

mitten / booties / socks kalau perlu, masukkan lah sekali dalam beg bayi ok ....


3) TUALA BAYI


ni pun perlu juga, mana tau baby kesejukan, so
bolehlah bungkus badan baby kan ...


4) BABY TOILETRIES (travel pack yer)


bagi mrs pip, tisu basah and minyak angin tu mmg slalu stand by,
yang segala bedak, losyen, kool fever tu tak semestinya mrs pip bawa ...
kool fever tu pun kalau our lil' armies demam ja baru standby la dlm beg ...


5) NURSING COVER (for breastfeeding hokey)


since chipumpum still bf secara eksklusif, 
so nursing cover ni sangat perlu untuk dibawa ....


6) DIAPER CHANGING PAD


since not all places yang sediakan ruang untuk menukar lampin bayi,
so mrs pip mmg bawa diaper changing pad ni ... 
nnt whenever lampin bayi kena tukar, just find a comfortable place,
then boleh lah alas tempat tu dgn pad ni for hygienic purpose ya ...


7) MAINAN KECIL


mrs pip biasanya bawa small toys letak dalam beg,
mcm sekarang ni chipumpum tengah belajar teething,
so teether tu mmg kena bawa ...
while untuk gummypie pula, mrs pip bagi dia tingu cloth book iteww,
so boleh belajar tentang whatever inside the book kan ...

and selalunya, mrs pip tukar tukar la small toys ni,
kalau asyik yang sama, nnt bosan pula anak anak kita ni kan ....


No comments:

Post a Comment

Sedang Berlangsung

Sedang Berlangsung
Sponsor Bersama

Sabahan Bloggers

Design By Sis Hawa | Copyright Reserved By Mrs Pip 2017