test

Katering SJB Easy Recipe Movie List Lil' IMAN LIL' AMIN Other Biz

5 Latest Entries

Friday, 24 April 2015

Beli mainan super CUTE di Aliexpress.com

yes, yang di order dah sampai .... bila buka tu bungkusan, gumbira dihati coz barang yg diorder sampai dalam keadaan baik ....


from aliexpress.com

hari tu 29/mac, mrs pip browsing2 aliexpress, ada lah barang mrs pip cari, tapi tak jumpa ... so, gatal hati sangat mau browsing toys for gummypie and chipumpum, ternampaklah dua benda cute ni .... 

check check harga, kira affordable and reasonable juga, so mrs pip pun purchase la barang ni .... on 17/april barang ni sampai dengan selamatnya .... 


ni la rupa parcel time sampai ...
tu yang kena gunting segala tu kerja kastam slalunya,
dorang mau tinguk barang sampai tu sama dgn yang kena declare ke tak ...


tololo toys

ni harganya USD 7.18, free shipping
mrs pip beli untuk bagi chipumpum main,
very the colorful, then soft soft sesuai untuk baby main,
then ada bunyi bunyi rattles, plus ringan kan ...

nnt kalau mrs pip outing with chipumpum, 
bolehlah bagi dia main happy happy kan ...


intelligence stick

yang ni pula harga dia USD 7.00, free shipping
mrs pip beli untuk gummypie ...
gummypie dah 25months old now,
dah boleh kira one two three till ten,
dan juga satu, dua ,tiga till sepuluh dengan baik ....

so, maybe lagi few more months mrs pip akan start 
ajar gummypie simple maths once dia dah boleh kenal 
which is number one which is number two ...

mrs pip memang suka juga browsing browsing aliexpress.com ni ... and kalau ada yang berkenan dihati, mmg terus rembat jer, moreover kalau barang tu mmg susah untuk dibeli at the local store here .... now, mrs pip tengah survey survey kasut baby pula, chipumpum will start to wear real shoes very soon ....

kalau ada yang rasa barang ni agak mahal, maybe la kot becoz mrs pip tak tahu harga pasaran setempat untuk toys ni, tapi rasa berbaloi untuk dibeli coz mrs pip tinggal di membakut ni, option untuk beli educational toys agak limited ... lagipun online shopping ni very the hassle free for mrs pip ... ngee.
*mr.Husband setuju jer walaupun jeling jeling tingu isteri suka borong barang online* ....

happy shopping semua ...

No comments:

Post a Comment

Design By Sis Hawa | Copyright Reserved By Mrs Pip 2017