test

Katering SJB Easy Recipe Movie List Lil' IMAN LIL' AMIN Other Biz

5 Latest Entries

Hangat Di Lazada

Saturday, 4 April 2015

Gara-gara marahkan telur, maka berdirilah reban ayam!

hari tu, bila mr.Husband beli telur ayam 1 tray besar, hampir semua kuning telur tu keluar hancur giler, mcm telur lama ... mr.Husband sangatlah tak puas hati dengan kualiti telur .... end up mr.Husband beli telur yang high in quality Nutriplus, tp harga a bit expensive la pula berbanding telur biasa ... hurm ...

kredit gambar: mr.google

mrs pip n mr.Husband pun thinking thinking la kan what is a good solution untuk dapat telur ayam yang ok, then mt.Husband come out dengan idea >>> jom pelihara ayam telur dalam 5-6 ekor gitewwww ....*semangat untuk dapatkan telur kualiti tinggi* .... so, bermulalah projek membuat reban ayam ....

depan rumah kita ada sedikit tanah terbiar pada mulanya, and now mr.Husband dah bersihkan and buat kolam air tawar and buat sedikit projek bercucuk tanam, so add on pula projek buat reban ni *cayok cayok mr.Husband* .... 


ni kolam ikan yang dijaga sendiri oleh mr.Husband,
in future, our little armies pula punya turn untuk jaga kolam ni
while their dad pancing pancing ikan *mr.Husband senyum simpul*....


ni pokok sayur bendi ... .
rasa mcm seronok ja dapat makan hasil tanaman sendiri ...


nun jauh di sana, mr.Husband sedang dirikan tiang reban ...

zoom zoom bagi dekat ....


ok, boleh tinguk dengan jelas apa mr.Husband sedang buat ...


zoom dekat lagi ....


mrs pip panggil panggil suruh tinguk kamera, dia buat dekkkk ja ...


then mrs pip keep quiet, just stand by kamera siap bagi zoom dekat dekat
dengan harapan mr.Husband akan pusing .... klik! *awesome giler*
yeah, mr.Husband masuk perangkap, akhirnya dia pusing juga ...


memang best jer shoot guna casio exilim ni, ngee ..... klik sini, pengalaman guna casio exilim....

and not long after that, mr.Husband kemas barang and balik rumah! .... dia cakap *penatlah, sambung esok pula* .... *ok, hari pun mau hujan ja ni*, mrs pip jawab ...

nnt kalau reban tu dah siap, mrs pip update entry ok ...

No comments:

Post a Comment

Sedang Berlangsung

Sedang Berlangsung
Sponsor Bersama

Sabahan Bloggers

Design By Sis Hawa | Copyright Reserved By Mrs Pip 2017