test

Katering SJB Easy Recipe Movie List Lil' IMAN LIL' AMIN Other Biz

5 Latest Entries

Thursday, 21 May 2015

Lil' Iman 1st time pigi klinik gigi

recently lil' Iman asyik cakap "teeth ada mamang" sambil tunjuk gigi dia .... hokey, the truth is, gigi lil' Iman kesemua 16 batang tu dah buruk ... lil' Iman sangat takkkkkkkkkkk nakkkkkkkkkkkk berus gigi, so memang kena paksa sokmo la kan .... malas mau crita how his teeth jadi buruk .... hurmmmmmmmmmmmm ....

so, last week, mrs pip ajak mr.Husband bawa lil' Iman pi klinik gigi .... he just 2 years old, mrs pip tau kalau kena cabut ni silap silap kena bawa pi pead specialist ... so, just pigi klinik gigi untuk minta opinion ....


ini lah keadaan dalam klinik gigi ...
ni di Klinik Pergigian Dr. Wong (di Beaufort, atas Watsons)

suka ja si lil' Iman, masuk masuk klinik gigi sambil tunggu doktor datang boleh tinguk kartun kan .... relax ja ... dia tak tau lagi yang dia kena jumpa doktor gigi ... 


mr. Husband temankan lil'Iman in the clinic. ....
seronok la tu lil' Iman .... layan ja la nak, kejap lagi buka mulut tu luas luas ok ...

then, after waiting 10 minutes mcm tu, doktor pun datang ... lil' Iman duduk kat dental chair tu, doktor suruh dia buka mulut, memula dia buka la ... doktor tu check and bagitau kes buruk gigi di kalangan toddler mcm umur lil' Iman ni is common ....

doktor tanya few questions to us the parents tentang tabiat penyusuan lil' Iman .... mr.Husband explained la kan yang lil' Iman ni menyusu tengah malam, and his bottle tu dia gigit tak nak bagi lepas sampailah pagi hari dia bangun ....


then doktor tu cakap, mmg kebiasaan bagi budak yang minum susu tengah malam time tidur, then botol susu dibiarkan semalaman di mulut toddler, so masalah buruk gigi mcm lil' Iman ni biasa terjadi ... doktor tu advice agar botol susu perlu diambil apabila lil' Iman tidur nyenyak di waktu malam ... jangan bagi biar lil' Iman tangau botol susu dia semalaman dan bagi lil' Iman minum air so that boleh cuci his mouth ... ok doktor, will do it :)) ...


keadaan klinik yang bersih
lepas ni, mrs pip pun akan buat pemeriksaan gigi la juga kat sini,
mcm tenang ja klinik ni .... ngeee ....

time doktor tu mau sapukan florida, lil' Iman ketap mulut dia rapat rapat, ketat ketat .... adus! .... *tak sempat snap snap gambar lil' Iman coz mrs pip and mr. Husband busy pujuk lil' Iman buka mulut untuk doktor sapukan florida tu .... percubaan tak berjaya ;(((

doktor tu bagi juga antibiotik since lil' Iman mengadu sakit gigi kan, and juga ubat tahan sakit in case keadaan gigi lil' Iman tambah teruk, dan ubat florida tu boleh ja dibeli tapi pada hari tu, ubat florida tu tiada stok, so kena tunggu ada dalam another week lagi ....

Overall, mrs pip and mr.Husband puashati dengan penerangan doktor and his advice, juga dengan service yang diberikan .... *tengah bincang bincang dengan mr.Husband bila nak pergi klinik gigi untuk buat scaling and polishing* .... 

korang pun jangan tunggu gigi dah buruk baru pi dental clinic hokey .... we learn our lesson dah .... 

No comments:

Post a Comment

Design By Sis Hawa | Copyright Reserved By Mrs Pip 2017