test

Katering SJB Easy Recipe Movie List Lil' IMAN LIL' AMIN Other Biz

5 Latest Entries

Hangat Di Lazada

Monday, 25 May 2015

Si Chipumpum yang awesome .... at the age of 6 months

isnin kedamaian ... hari yang indah harapnya .... chipumpum sudahpun meniti usia 6 bulan, cepat masa berlalu, rasa macam baru semalam melahirkan chipumpum ... semakin membesar anak mommy ni ...

seronok tidak terkata untuk menjadi seorang mommy, dikelilingi anak anak yang tumbuh membesar ... chipumpum sudah pandai bertiarap, rolling over ke kiri dan ke kanan ... chipumpum juga suka sangat mumbling .... bababababa dadadada ....


my chipumpum lil' Amin @ 6 months old

chipumpum semakin suka diberi perhatian .... hurm ... sentiasa mau berkepit bersama mommy, kalau mommy bagi tinggal kejap, mulalah menangis menyanyi lagu gurindam jiwa kan .... adus .... tapi ada masanya anak mommy ni suka ja ditinggalkan bermain sendirian di crib kan ... huh! lega, boleh mommy jadi supermom kejap buat kerja ....


chipumpum pun dah start his 1st solid food recently, however mommy bagi makan cerelac beras merah tapi chipumpum alergi kan, so mommy bagi makan bubur with carrot hokey ... suka jer chipumpum eat eat kan, selera manyak syok mah .... *later mommy upload gambar chipumpum momom bubur ok* ....


chipumpum pun macam abang iman juga, suka jer posing posing ambil gambar ... ahaks ... memang bagus anak anak mommy ni kan, mommy suka click click ambil gambar, chipumpum and your abang tu suka posing posing, hahahaha , what a good team of us!


now chipumpum dah mula belajar pegang botol susu sendiri, hehehehe ... chipumpum mommy ni suka ja rebut rebut barang daripada tangan mommy kan,,,, kalau mommy bagi minum air, chipumpum mau rebut rebut botol air, kalau mommy bagi makan bubur, chipumpum rebut rebut pula sudu tu kan .... ermmmm, notty notty ni anak mommy kan .... muahhhhhh ....


ada masanya, anak mommy si chipumpum ni ndak mau cooperate with mommy ... suddenly cry cry cry kan .... minta perhatian la tu ..."mommy, please carry me"..... so mommy pun dengan sukacita dukunglah my chipumpum ni ... main tickle tickle kejap, then mood gelak sakan datang, hehehehe .... senang ja pun mau pujuk chipumpum ni .... "jangan merajuk lama lama anak mommy ok" ....


mommy harap, my chipumpum ni akan terus tumbuh membesar dengan sihat, jadi anak yang baik, anak yang beriman dan bertaqwa ok ... anak mommy ni jangan cengeng cengeng tau ... be good to abang iman juga ok ... 


mommy berharap masa akan berlalu dengan lambat, so that mommy ada masa yang lama untuk hold chipumpum in mommy's arms dan mommy boleh hugs and kisses anak mommy ni dengan juta juta hugs and kisses .... :)


dear son,
mommy love to see you sleeping tight
mommy happy to watch you wake up every day full with energy and laughter
mommy want to cherish every moments with you, and live to the fullest
let's be happy together.

love,
mommy.


No comments:

Post a Comment

Sedang Berlangsung

Sedang Berlangsung
Sponsor Bersama

Sabahan Bloggers

Design By Sis Hawa | Copyright Reserved By Mrs Pip 2017