test

Katering SJB Easy Recipe Movie List Lil' IMAN LIL' AMIN Other Biz

5 Latest Entries

Hangat Di Lazada

Thursday, 4 June 2015

Hotel Review: Bermalam di Manja Hotel, KK Times Square

Recently mr.Husband bagi mrs pip tiket membeli belah ... hahahaha .... bagusnya mr.Husband ni, sungguh baik hati mau bagi tiket membeli belah untuk si wifey ni kan ... so, where to go for shopping shopping ni?


dua askar kecil yang sungguh happy bermain bersama

mrs pip bagitau mr.husband jom shopping shopping di IMAGO ... alah, shopping complex yang baru buka tu di KK Times Square ... si mr.Husband setuju jer dengan pilihan mrs pip, you knowlah kan, wife always knows the best! coughing coughing puji diri sendiri, huk huk huk ..


ni anak siapa ni?
gummypie yang busy main pintu and his eyes
actually busy tingu barang barang di mini pantry ...

kat pintu masuk tu, ada mini pantry and mini fridge :)

alang alang shopping di IMAGO, apa kata kita sleep sleep di hotel near IMAGO, senang sikit mau jalan jalan ... if our little gummypie and chipumpum tired, boleh balik hotel rehatkan diri ... ngee! what a brilliant idea of me ... ahaks! dah dapat tiket membeli belah, lagi mau request tiket overnite at a hotel kan ...


the king size bedroom, spacious room
bedside table lighting yg awesome

ada few hotels at KK Times Square, three if not mistaken ... pilih punya pilih, mrs pip pilih untuk bermalam di Manja Hotel... mrs pip buy the room via AGODA.COM ... I've using this website for few years now to book / buy hotel room and so far no problem with the reservation yeah.


ada coffee table and flat screen
sila tinguk tv puaspuas, but end up tv tu yang tingu mrs pip

mrs pip pilih bilik king size bedroom, and pay RM154.00 for 1 night... price is very reasonable in mrs pip punya opinion la, coz bilik yang besar and kawasan hotel very near with shopping complex, cuma perlu jalan satu blok ja, and banyak pilihan tempat makan, senang untuk parking kereta juga dan the surrounding is safe ...


make up table pun ada

oh ya, kalau ada kecemasan coz sakit kan, hehehehe gleneagles hospital tu dah now open, so boleh lah rush rush pigi hospital yang less than 5 minutes driving kan, very near tau! ....*ok, very near, but I won't go coz it's very the expensive hospital, not suit with my budget*


toilet / bathroom
tandas ni memang very the clean clean, 5 star ok
and puas hati dengan keluasan, 
not the sempit sempit jimat space itewww


this is the bath area, ada hot/cold water
no bath tub, and it is ok in my case ...
no hair dryer, but i don't need that, so it's ok for me

v
v
v
v
v

layan ja telatah little armies in the room ni 

chipumpum pun happy ja baring baring atas katil besar gedabak ni kan ... 



lepas tu, gummypie pun join sekaki baring next to his brother ...


gummypie ni semua benda pun dia mau jadikan handphone ....
hello hello .... poh poh , where are you?


aiks, chipumpum pun sama, telefon hak milik hotel tu kau kerjakan ya anak ....


ni geng kepala dulchak ... yang boss besar tidur, yang boss kecil busy minum susu, yang little boss tu jadi jaga kepada boss besar ... hey, siapa jaga siapa ni? mana mommy?


and satu lagi mrs pip wanna tell you ols, bilik ni siap ada little pantry and lagi best ada mini fridge .. memang awesome kan ... dan sebelah hotel ni, ada mini market ORANGE 24 hours, so kalau lapar atau rasa wanna drink something, boleh ja tapau di ORANGE. 

yang ada baby kecil, risau nnt tiada kettle untuk jerang air buatkan susu anak, dont worry la, kan ada mini pantry ... oopsie, terlupa pula click click ambil gambar mini pantry and the mini fridge tu ...


yours truly with my little armies, gummypie n chipumpum
snap snap di foyer of the building kan ... manja hotel behind us
oooopppsie , tu bantal bucuk my kids ... 
hehehe, have to bring together together,
nnt gummypie susah mau modop ....

p/s: manja hotel ni just behind the block of Kingston Hotel... boleh park kereta depan Kingston hotel, then jalan kaki jer pi belakang kingston hotel, for sure you ols boleh jumpa manja hotel ni ....

end of review.

happy holidays.


No comments:

Post a Comment

Sedang Berlangsung

Sedang Berlangsung
Sponsor Bersama

Sabahan Bloggers

Design By Sis Hawa | Copyright Reserved By Mrs Pip 2017