test

Katering SJB Easy Recipe Movie List Lil' IMAN LIL' AMIN Other Biz

5 Latest Entries

Thursday, 11 June 2015

The 7 Months of Our Chipumpum Lil' Amin ... tumbuh gigi sudah

hello hello , it's thursday ... wow, masa bergerak pantas, today my chipumpum is 7 months old .... makin membesar, makin banyak ragamnya ... now mrs pip can say, chipumpum ni start showing yang dia ni a bit choosy .... adus ...


anak mommy ni, janganlah choosy choosy sangat ya ... si chipumpum ni suka tidur di rocking chair berbanding his crib, ni sangat nyata! .... :) lebih suka duduk dalam pangkuan mommy berbanding dibiarkan sendirian, oh no! susah mommy mau cook cook ni if asyik wanna mommy carry chipumpum ... hurm .... 


chipumpum sangat suka kalau abang Iman duduk sandar sandar dekat chipumpum ... mesti ketawa berdekah dekah ... bagus la macam ni, jadi bestfriend forever ok, jangan gaduh gaduh ... chipumpum start pilih only certain people ja boleh dukung dia, kalau ada orang yang dia rasa "chemistry ndak sesuai"itewwww, sure dia nangis kuat! terkezut jantung!


chipumpum tertidur sewaktu makan, hurm :(

makan time! chipumpum dah start makan makanan pejal at the age of 6 months 1 week gitew la ... mrs pip bagi chipumpum makan bubur mix with carrot / broccoli / cauliflower then buat puri gitewww .... hari tu bagi chipumpum makan cerelac beras merah, tapi chipumpum very the alergik gitewww, so no more instant cereal la kan ... bagi makan bubur lagi senang .... 


kulit muka chipumpum yang alergik makan cerelac beras merah
any mommies ada experience anak alergik lepas makan cerelac?


1st time makan cerelac, start tumbuh biji biji merah sekitar mulut then pipi and mata ... at first tu ingatkan chipumpum kena gigit serangga tanpa mrs pip sedari, but the next day pun jadi benda yang sama after makan cerelac, so mrs pip yakin sangat the alergik tu datang dari cerelac, terus stop makan tu cerelac ... dulu dulu time lil' Iman, tiada pula alergik makan cerelac ni ... :(


si abang mau berselimut, si chipumpum pun mau juga ... happy faces ja tiap kali dapat join si abang bermain ...:) ... chipumpum sekarang ni suka sangat rebut rebut barang ... kalau mommy pegang sudu makan , chipumpum try hard to get the spoon, kalau daddy pegang handphone, chipumpum pun cuba test power mau cantas handphone si daddy, and kalau abang Iman pegang any toys and sandar sandar dekat chipumpum, hurmmmmm chipumpum ni suka la tu rebut mainan abang Iman, lucky your abang sporting kan ....


Chipumpum suka naik stroller ... macam dia tau tau ja, kalau naik stroller meaning kena bawa jenjalan kan .... :) ni muka ndak sabar mau jalan , siap bawa his flower cow, and tu teething jangan bagi tinggal, mesti kena pin di baju ... kang nnt meragam pula cari his teething ....



chipumpum yang sentiasa riang , happy baby la kan ... tu dah pakai shoes shoes tu, macam faham faham la ni kejap lagi mommy mau bawa pigi jalan jalan beli barang kan ... jangan banyak ragam ok, kena sporting ok anak mommy ni .... muah muah ....


hah! buat apa tu?

chipumpum yang semakin bijak .... macam tau tau ja dalam box tu ada banyak barang baik punya kan ... asyik mau merua' ja chipumpum ni? "mommy, merua' tu apa?" .... ish chipumpum ni, ndakkan ndak tau, merua' tu sama maksud dengan menyelongkar ok ...


senyuman yang semakin menggoda

yes .... chipumpum dah tumbuh gigi ... 1st nampak gigi putih tu on 31/5/15 .... mommy punyalah excited kan kan kan ... then few days later another gigi lagi tumbuh ... n now chipumpum dah ada dua batang gigi ... so lepas ni bolehlah bitey bitey more kan .... ouch!

many more journey with chipumpum ... grow up well mommy's son ... lots of love from mommy.... muahhhhhh muahhhh .... 



No comments:

Post a Comment

Design By Sis Hawa | Copyright Reserved By Mrs Pip 2017