test

Katering SJB Easy Recipe Movie List Lil' IMAN LIL' AMIN Other Biz

5 Latest Entries

Hangat Di Lazada

Friday, 31 July 2015

Lil' Iman keliling kampung tingu lori

hari tu bawa lil' Iman jenjalan di kebun with lil' Amin, mmg best ja lil' Iman masuk kebun, tanya itu ini, high curiosity la katakan ... klik sini kalau mau tingu aksi si lil' Iman di kebun ...

and few more shots after dari kebun hari tu with casio exilim ....


lil' Iman mmg suka suka sgt dengan lori, asal nampak lori ja, 
dia akan cakap "mommy lori la, bahaya lori tu"


and asal nampak lori uncle dia ni, mmg mata dia asyik mau tingu lori jaaaaa


lil' Iman wearing his cute pyjamas
...."iman, jom go home, take bath la dulu".....


walking with his daddy


tingu apa tu?


lil' Iman yang mmg the very suka di bawa jenjalan pusing kampung


ooooo, mesti daddy tingu ni tadi kan .... 
bila boleh momom ni?


eh eh lil' Iman nampak apa tu?


very the oldies pula kalau gambar black n white


mcm zaman 70-an kan


ni like father like son


eh eh siapa ni?
che che wawa pun ada ...


sambalai depan rumah sister in law kejap


dah habis stori mori, jom go home ...

mana mommy?


eh eh, mommy pun mcm dlm zaman 70-an la ...

dah mommy jadi jurugambar kan, so very the sikit gambar mommy kan ... mommy and lil' Amin yang happy together ... :) .... nextime biar daddy pula jadi jurugambar, biar mommy yg jadi model, amacam? .... :)


Wednesday, 29 July 2015

Let's learn reading!

ok, lil' Amin pun 8 months now kan, sudah start faham sikit sikit what mommy says kan ... mrs pip rasa it's time untuk lil' Amin belajar membaca ... adus! mmg mrs pip ni very the obses (iya ke?) untuk ajar anak membaca at the very early age !


buku ni mrs pip when lil' Iman 12 months old, quite lama dah kan ... 
dulu dulu bacakan untuk lil' Iman, 
now giliran lil' Amin pula untuk belajar membaca .... ngee


what's the story?


cerita yang simple, ayat yang mudah difahami, didengari dan senang untuk diulang


warna warna yang soft 

ekceli mrs pip bukan obses pun mau anak anak mrs pip ni belajar membaca at the very early age, tapi ni cuma langkah kecil yang pertama untuk kenalkan anak anak dgn buku bacaan yang menarik, moga moga anak anak mommy ni suka membaca once dah besar nnt kan ...

Tuesday, 28 July 2015

When Lil' Amin turns 8 months .... semakin cheeky la dia ....



lil' Amin n lil' Iman - raya mood -
muka yang cheeky cheeky chipumpum kan 

yeah .... tup tup lil' Amin dah 8 bulan on 11.07.15 (entry lewat hokey, mommy busy buat biskut raya kan that day, ngee) .... lil' Amin sekarang ni laju ja merayap kan ... lagi laju kalau lil' Amin saw his abang menyusu, mau tidak lil' Amin rebut botol susu si abang ....


lil' Amin yang ternampak botol susu si abang


muka budak innocent


alahai, bilik yang sentiasa bertarabur


pemangsa menunggu masa yang sesuai untuk menyerang


cubaan yang berani oleh si adik

mcm ni la telatah lil' Amin, suka sakat sakat abang ... kejap lagi abang balas balik dik oiii ... lil' Amin juga yang cry cry ... 


eh, mood abg yg baik ... no gaduh gaduh arrr,
very alhamdulillah


then abg sambung minum susu 


n lil' Amin hadi gudboy not rebut rebut botol susu abang

at the age of 8 months, lil' Amin ada dua batang gigi bawah, n sedang belajar untuk duduk ... lil' amin pun dah tahu melambai kan, every time mommy said bye-bye, mesti lil' Amin lambai balik showing his bye-bye hand!


lil' Amin yg happy playing alone,
abg tengah sleep sleep,
masa yg sesuai utk caras semua toys, ngee ...


playing with gummy the army


kepala dul chak yg hensem, ahaks


as a mommy, mmg best tingu lil' armies kalau boleh selalu happy together kan


si abang yg slalu suka letak kaki atas badan si adik ..
apa motif ni?


si abang buat apa tu?
urut badan adik ka?

lil' Amin nowadays sudah pandai demand kan, asyik mau berkepit dgn mommy, marah marah kalau mommy letak dlm stroller kan .... asyik minta perhatian jaaaa .... since aksi nangis duduk di stroller tu sungguh huduh :)) , so moomy ndak upload gambar lil' Amin hokey ... kita upload gambar yang ceria jerrrr, ahaks ...


lil' Amin yang demam, tapi still boleh happy face


ni aksi mau masuk tidur


sepertia biasa, lil' Amin akan mulakan percubaan untuk merampas 
botol susu abang ....


percubaan lil' Amin yang selalu gagal
coz si abang mmg tak akan share his botol susu


lil' Amin and daddy ...
eh pergi mana ni?

to lil' Amin, semoga membesar dengan sihat, sentiasa gembira dan jadi adik yang baik :) ... jangan asyik rebut botol susu abang Iman ok ...cian abang mau minum susu kan .... cheers my son!


Monday, 27 July 2015

Mencari tudung yang awesome .... jatuh cinta dengan Naelofar Hijab

hari tu mrs pip mencari cari tudung ... kebetulan makan di natural kitchen, suria sabah, end up beli dua helai naelofar hijab, kebetulan ada cik seller cute ni buka small stall berdepan dgn natural kitchen iteww ... mrs pip beli satu helai foxy lady kaler cocoa butter, seller tu jual harga RM65 dan juga satu helai babes and basic kaler warm pink harga RM55 ...


kain agak kilat kilat gitewwww


mrs pip very the suka yang babes and basic ni,
mmg senang mau pakai and very selesa ..
dan yang lagi awesome, no need to iron ... ngee ;)


mrs pip is wearing babes n basic kaler warm pink
lil' Amin n mommy happy shopping ... so selfie sat ...

lepas sudah berjaya beli dua helai tudung ni, dan kerana sangat jatuh cinta dengan babes and basic ni, so mrs pip pun ushar website naelofar hijab ... mcm lama sangat ndak shopping online ni ... adeidei, ketagih datang kembali menshopping online ni... ^sorry ya incik suami^ and very the terkejut coz hampir semua sold out! .... ouch! 

tapi, mrs pip beli la juga 3 helai tudung lagi sebagai koleksi hijab mrs pip ... byk kaler cantik2 dah sold out, so mrs pip beli kaler yang very the basic jer la ... ;( sob sob ... bila la naelofar hijab ni mau restock ni ....adus!


hehehe, 3 helai naelofar hijab yang berjaya dirembat secara online oleh mrs pip ...

babes and basic - khakis 
babes and basic denim collection - dark grey denim
miss grace raya collection - sky blue 
(thanks to mr husband yang belikan miss grace ni, quite expensive la)



mrs pip is wearing kaler khakis pula ...
lil' Amin n mommy @ the clinic yesterday




v
v
v
v
v


mrs pip is wearing naelofar hijab, babes and basic denim collection dark grey ...
... mrs pip in the mood of raya ...

harga yang ditawarkan dengan kualiti tudung ni, mrs pip bagi rating 4.5/5, sangat puashati .... senang dipakai, senang utk digayakan, tak perlu iron, kain lembut, dan selesa dipakai, harga pun berpatutan, lagi best penghantaran pun cepat ...

lepas ni mmg akan beli few more colors from naelofar hijab, mrs pip tengah tunggu kalau ada restock warna yang mrs pip suka ... :)) ...

to those yg cari hijab yg simple, selesa n harga berpatutan, why not trying naelofar hijab? ... cheers!

Thursday, 23 July 2015

Celebrate Raya Our Way ... Happy Hari Raya 2015

salam syawal .... how's raya? mrs pip mcm biasa biasa ja ...
nothing much to celebrate raya this year ...
ni semua gara gara gst kan, so kena berjimat cermat, ngee!



wajah mesti ceria di pagi raya kan ....
ni geng dul chak sentiasa loving loving



ni aksi daddy main hugs hugs with lil' armies


eh eh, teka kaki siapa?


ni aksi tunjuk gaya rambut siapa paling awesome!


yeah, mommy pon join gambar sekali


eh eh, daddy ni main tapuk tapuk muka la pula ...

selamat hari raya semua! mana kuih raya?


ni hasil air tangan mr.Husband, rajin incik suami buat kek lapis ...
siapa mau? boleh buat tempahan ...
tapi kalau buat tempahan, no tempahan satu satu loyang hokey,
kita buat terus empat loyang ... satu loyang RM90, so kalau empat loyang
sila la buat kira kira ... >>>>> RM90x4=RM360, diskaun RM10, so 
dapatlah RM350 sekali tempah, tapi flavor lain lain :)) ....


ni la biskut / kuih raya yang tak seberapa ...
tahun ni mrs pip buat sikit sikit ja ...
ouch! harga barang dah naik, just imagine raw almond now 1kg is RM50 
yang the cheapest mrs pip jumpa ... 

semoga hari raya ni membawa kegembiraan kepada kita semua, insya allah .... amin.

Sedang Berlangsung

Sedang Berlangsung
Sponsor Bersama

Sabahan Bloggers

Design By Sis Hawa | Copyright Reserved By Mrs Pip 2017