test

Katering SJB Easy Recipe Movie List Lil' IMAN LIL' AMIN Other Biz

5 Latest Entries

Sunday, 2 August 2015

5 Sebab Kenapa Gagal Turunkan Berat Badan

hohoho ..., raya sudah lepas kan ... so sila timbang berat badan semua .... oopsieeee ..... berat mrs pip naik mencanak-canak, ni penangan makan segala jenis kek la kan ... full with butter! padan muka .... sendiri mau tanggung la kan ...


rasa bersalah pada diri sendiri bila naik timbangan and tingu the numbers kan ....hadoi!!! ketuk kepala sendiri .... tapi lepas tu sedapkan hati dengan melayan almond london yang sungguh chocolatey .... hurmmmmmm

sebab kenapa aku, kau dan kamu kamu semua gagal turunkan berat badan, walhal hati rasa mcm mau buat weightloss edition kunun ....

1. Terlalu fikirkan tentang makanan


ni antara sebab kenapa setiap kali mau on diet, mesti gagal ... terlalu berfikir tentang makanan .... di otak, di mata, di hati asyik nampak makanan jerrrr .... sedaplah coffee latte tu, sedaplah chocolate cake tu ... sedaplah kari kepala ikan ... sedaplah cookies ni .... pendek kata, semua pun sedap when comes about food .... thinking! thinking! thinking ....

2. Pengaruh sekeliling

pigi kerja, kawasan pejabat mmg best ... blok depan ada starbucks, yoyo, coffee bean ... blok tepi ada secret recipe, old town ... lepas tu blok sebelah sebelah ada kedai mamak teh tarik sedap, dan kedai apek roti kawin tebal penuh berkaya dan berbutter ... hadoi!

tambahan, kawan kawan sekerja yang suka bawa yamcha ... jadi apa lagi, terjebaklah kan pigi makan walhal hati cakap aku mau diettttttttttttt la .... jangan salahkan orang, sila tunjuk diri sendiri dan salahkan diri sendiri yang semangat just hangat hangat tahi ayam  ....

3. Junk food on the go

naik kereta, ada junk food ... dlm laci meja ofis tu ada junk food, dalam bilik tidur ada junk food, di dapur jangan cakaplah. buka kabinet dapur ja wowzer! junk food pelbagai kan ... siang malam makan junk food ... buka peti sejuk pun junk food juga kan ....

4. anggota badan tidak serasi

mulut cakap "aku mau diettttttttttttttttt"
nafsu cakap "jomlah makannnnnnnnnnnnnn coklat"
otak cakap "jom makan coklat, tapi sikit"

then mulut cakap balik "alang alang dah makan coklat, makanlah sampai kenyang" ..... ni kes anggota badan malas untuk bekerjasama, sungguh pentingkan diri sendiri ....

5. banyak sangat majlis makan makan

hahahahaha .... ni mmg a very good excuses la kan ... eh eh, cakap mau diet, tapi what to do, banyak la kena attend majlis, and tiap kali attend majlis, tiap kali tu la makanan semua sodap sodap ...


kredit here

alah, mcm pic di atas ni la, kalau attend majlis makan makan, then the kudap kudap is very tastylicious, mcm mana? mesti rasa mau makan tu membuak buak kan ... anyway, ni satu sebab kenapa menteri2 kita kebanyakkannya gumuk gumuk ... and termasuklah si isteri, ngee!

peace all ... happy weekend!

No comments:

Post a Comment

Design By Sis Hawa | Copyright Reserved By Mrs Pip 2017