test

Katering SJB Easy Recipe Movie List Lil' IMAN LIL' AMIN Other Biz

5 Latest Entries

Tuesday, 11 August 2015

Lil' Amin 9 bulan ... Please take a seat ...

pejam celik pejam celik, our lil' Amin sudah pun berusia 9 bulan ... very alhamdulillah, lil' Amin membesar dengan sihat .... last few weeks, mrs pip timbang his weight was 9.1kg ... ermmmm, anak mommy si chipumpum ni busy buat apa itewwww?

at the age of 9 months, lil' Amin sudah boleh duduk ... suka la tu chipumpum kan, asal masuk crib ja, dapat main the purple box tu kan yang penuh dengan segala bedak, ubat sapu, thermometer, cotton bud, wet tissue, etc ....


muka budak yang gumbira


dia ndak peduli his mommy,
ya la tu, busy main kan ...


sila posing sikit ...
mommy mau snap snap la ...


ok, duduk sini lama lama ...
main puas puas, so mommy bolehlah buat kerja kan ...
don't cry aaaa ...


recently, lil' Amin demam and selesma
tapi muka still control macho kan


eh eh, mata tingu sana ....
tapi tangan tu buat apa aaaaa???

chipumpum yg suka takeeeeeeeee bath .... mmg suka play water kan ... now dah boleh main splash splash .... erm, basah lah mommy ...


eh eh, siapa ni?


ni after shower punya happy face 

sekarang ni chipumpum blajar main panjat panjat kan ... ni la yg mommy risau ni .... nnt jatuh, mcm mana? ... asal jgn nangis sudah, ok....


budak yg bajet pandai memanjat kunun, 
akhirnya jatuh terlentang kan ...

alahai anak, you are too small la untuk panjat masuk 
bum bum si abang ...

ada pasang surut suka duka ... memang best kalau si chipumpum ni sentiasa happy, senang mommy buat kerja ... tapi kalau dia nangis, satu isi alam boleh dengar suara dia, mak aiiiiii, nyaring sungguh ... nnt besar jadi bilal la kalau mcm ni, insya allah ....


ni muka gembira kalau di layan bermain


eh eh, besarnya mulut, nnt lalat masuk ...


eh, tadi muka hensem jaaaaa happy happy, 
ni muka monyok apasal ni?


apasal menangis ni?
buat tunjuk perasaan ka ...?
mommy taulah si jibby ada 2.6billion dalam akaun dia,
tapi duit tu bukan chipumpum punya ...

nnt chipumpum dah besar, chipumpum kerja, and make
halal money ok ... sikit or banyak, duit tu mesti hasil yang halal,
ingat tau pesan mommy ni ...

makan time yang membahagiakan ... alhamdulillah, chipumpum senang ja mommy bagi makan, ndak banyak songeh ... asal makan time ja, senang ja buka mulut kan ... since chipumpum ni alergic dengan cerelac, so kita makan bubur with veggies ja la kan ... and sup fish fish kan ....


busy busy main kan, tapi once mommy said
"Amin, momom time" ... 

cepat cepat buka mulut anak mommy ni


seriusnya makan 


dah siap makan, sambung main balik

and chipumpum sleep soundly in his stroller, ni the best place to sleep la kalau mommy busy buat kerja ... since chipumpum mmg sangat takkkkkkkkkk mauuuuuuuuuuuu sleep in his crib, so kena la tidur dalam stroller kan while mommy do other houseworks .... 

kalau letak chipumpum in the master bedroom, nnt si abang pula pigi kacau kan ... so sleep here better ... safe some more, ngee ...


sleep elok elok my dear chipumpum :))
mommy busy buat kerja rumah ...
lipat kain, sapu rumah, mop lantai, cuci piring, etc etc etc
the list goes on ...

bukan sahaja lil' Amin belajar duduk, dia sudah start belajar untuk berdiri ...asal masuk crib ja, bukan main la lil' Amin buat percubaan untuk berdiri kan, sambil enjoying the outside view ...


percubaan untuk berdiri yang berjaya


tengok apa tu?


anything nice outside my chipumpum?


when mommy panggil nama, laju ja dia pusing tingu his mommy kan ...


lepas tu busy tingu benda di luar ...

v
v
v
v
v

hurm, patutlah busy .... lil' Amin nampak dinasour ...



hah! ni la dinasour tu kan ... besarrrrrrrrrrrrrrnya!

mommy hope anak mommy ni membesar jadi anak yang soleh, anak yang baik, anak yang hebat ... every parents mmg berharap their kids to be someone good kan ... mommy and daddy feel so blessed with your presence, and abang Iman lagi la suka ada adik kan, ada kawan bermain ... you two will be good buddies kan ....muah muah ............

love amin mucho mucho just like love abang iman mucho mucho  ..... 

2 comments:

  1. hensem ba si amin ni.. tgk ja la klu da bsr nnt.hhehehe

    ReplyDelete
  2. hehehe ....hope lil' Amin will grow up to be a good khalifah ...

    ReplyDelete

Design By Sis Hawa | Copyright Reserved By Mrs Pip 2017