test

Katering SJB Easy Recipe Movie List Lil' IMAN LIL' AMIN Other Biz

5 Latest Entries

Saturday, 1 August 2015

Product Review: Atasi keguguran rambut dengan Loreal Paris Anti Hair Fall 3X

salam semua .... hari tu mrs pip mengalami keguguran rambut yg serius, rasa mcm kepala hampir botak dibahagian depan la pula ... hurm, ni la penangan lepas bersalin kan ... memula kena ruam panas yg agak teruk, then mengalami rambut gugur pula ... hormon post natal yg kureng stabil maybe ...

memula tu buat donno ja la, alah setakat gugur puluh puluh helai sehari konon, apa lah sangat ... tapi once sudah perasan rambut bahagian depan hampir botak, hurm kelam kabut cari produk rambut anti-hairfall yang bagus dan harga berpatutan ... well, ai kan golongan marhaein jerrrr ... mau dapatkan ra,but kembang mcm cik rosmah tu, mmg la very not affordable my husband untuk belikan the product... eh, cik rosmah tu pakai produk apa eh?

dulu dulu, mrs pip pernah alami rambut kusam, so time tu terpengaruh dgn iklan loreal si mara karin tu, so cuba lah konon produk loreal paris elseve time tu kalau tak silap ... so now, bila rambut gugur, teringat dgn kehebatan produk penjagaan rambut loreal paris, so cuba la once again produk ni, kot kot boleh hilangkan masalah rambut gugur....


mrs pip pun beli lah kan satu set barang ni kecuali shampoo conditioner iteww coz mmg jenis malas sgt mau pakai conditioner, ahaks ... wangi shampoo ni mmg best, then lepas bershampoo mrs pip pakai hair mask yang cuma perlu digunakan selama 1 minit, then bilas ... mask ni mmg superb, lepas pakai terasa rambut sgt licin dan bermaya ... lepas tu guna serum rambut ... 

mrs pip rasa, serum rambut tu is the star of the product ... mrs pip biasa juga guna serum rambut produk lain, tapi serum rambut ni extraaaaaaaaaaaa awesome, no wonder serum rambut ni jadi produk pilihan of the year 2015 kan .....


berangan boleh dapat rambut mcm model iklan ni
<pffttt... mesti photoshop ni>

let's review ................

after guna the 1st week, seriously belum ternampak sebarang perubahan terhadap keguguran rambut .. huhuhu .... mau pakai sampai bila produk ni kan ... tapi yg pasti, rambut terasa bersinar dan sememangnya extraaaa wangi la kan ....

then pakai lagi sampai minggu ketiga, still after shower boleh nampak rambutku gugur dilantai ... sungguh kiciwa la konon, tapi pasal sudah beli produk ni, ahhhh pakai ja lah sampai habis kan ... membazir pula kalau ndak dihabiskan ....

masuk minggu keempat, after shower tu terasa mcm eh eh, mana rambut gugur? tingu lantai bilik mandi, lepas mandi biasanya mrs pip akan sapu lantai untuk kumpul segala rambut gugur kan, but now nampak mcm eh eh mana rambut ndak gugur sudah? ... coz lantai mcm bersih ja dari segala kejatuhan rambut dilantai yang mcm selalu tu ....

then pakai lagi until minggu keenam, keguguran rambut semakin berkurangan, di tilam, di bantal, di lantai mmg no more can see rambut bertempiaran mcm few weeks ago kan, then tiap kali mandi, boleh nampak sangat hanya few strands rambut yg berjatuhan ....


masuk minggu ke lapan, mrs pip can say, yeah! I am free from hair fall problem!
well, berkat kesabaran guna produk ni (walhal mmg sudah kiciwa tapi guna ja untuk habiskan produk ni before berfikir untuk beli produk lain), akhirnya selepas 8 minggu, rambut gugur berjaya diatasi :)), mmg gembira tau ...

and now, sudah masuk bulan keempat mrs pip gunakan produk ni, mmg hari hari cuci rambut guna produk ni, tapi yang hair mask tu mrs pip guna 3 kali seminggu ja, manakala yang serum rambut tu, kalau time rambut gugur teruk mrs pip guna 2 kali sehari, now sekali sehari ja ...

jadi, women out there yang ada masalah keguguran rambut, apa kata cuba produk ni? kot kot berkesan mcm mrs pip kan ... dan yang penting kena guna secara konsisten, dan cubalah hingga 8 minggu mcm mrs pip utk melihat ianya berkesan atau ndak ... kalau after 8 weeks still rambut gugur, maybe these product is not for you ....

selamat menjaga kecantikan ... kita ni walaupun sudah jadi mak mak kan, but still perlu jaga penampilan diri, lagi lagi kalau jadi surirumah kan ... hehehehehe .....

No comments:

Post a Comment

Design By Sis Hawa | Copyright Reserved By Mrs Pip 2017