test

Katering SJB Easy Recipe Movie List Lil' IMAN LIL' AMIN Other Biz

5 Latest Entries

Monday, 21 September 2015

Hunting for Robocar Poli @ Gaya Street! .... Pencarian yang berjaya

entry lewat!

Hari tu sempat pergi tamu @ Gaya Street ... sesiapa yang biasa di KK, mesti tau pasal tamu @ Gaya Street ni every Sunday morning kan ... saja ja ekceli jenjalan, bukan ada barang pun mau beli except kalau terjumpa robocar poli,, sure beli punya! ...


snap snap gambar dulu


daddy yang busy ambil gambar si mommy ...
biasalah kan mommy, mesti mau posing punya!


daddy mithali with his buddies


aksi lil' Iman yang mau ajak si daddy run run

sebelum tu, kitaorang pigi breakfast di kopitiam dulu ... just pilih makanan yang light, coz still awal pagi kan ... malas pula mau makan yang heavy heavy ....


dua kepala botak 


mana daddy ni?


alahai lil' Amin, no mood ka?


eh eh, lil' Iman, tu sanaaaa belakang tu siapa?
macam kawan you la ...


lil' Iman yang posing baik .... 
mentang mentang lah ada kawan sama gundul sana belakang kan ....

lil' Iman said to his daddy
"daddy, tu orang dulchak"

mr.Husband and mrs pip senyum simpul heard lil' Iman's statement


lil' Amin ni very the no-mood
paksa rela jenjalan too early kan anak ...


lil' Iman ndak sabar mau makan


our humble breakfast
porridge lil' Amin tu beli dkt mc'D
lucky mc'D KK ni buka 24hours


si daddy yang happy mau breakfast


so. let's momom

dah makan .... perut pun sudah kenyang .... so let's walk to tamu .... kita tingu apa yang best! since kami sampai awal, still less orang here.... senang ja mau jalan, no langgar langgar bahu ... layan ja ...




lil' Iman berhenti kejap busy tingu bird bird merpati


jalan punya jalan, tada! mommy over excited coz jumpa robocar poli!
so, beli la dua ... satu roi, satu heli ... poli dah beli di cosway that day kan ... 
harga satu rm22, tapi taukeh yang tak friendly tu bagi RM20/box ...
anak punya pasal, kita beli dengan penuh gumbira, RM40 .... 


lil' Iman yang kepenatan, terpaksa lah daddy dukung


eh eh, ada kulintangan la ...


lil' Iman yang mmg super malas mau jalan


last last daddy mmg kena dukung, 
tapi mmg dia ndak sabar mau main si roy,
sepanjang jalan asyik cakap "buka, buka",
minta box mainan tu dibuka


sudi sudi lah bagi charity for the blinds ya


si daddy yang mengelap peluh kepenatan 
jap, berapa mau bagi?


near car park, ni mau balik daaaa


lil' Amin yang tidur dgn nyenyaknya


eh eh, siapa yang curi curi snap mrs pip ni? T_T


lil' Iman ni asyik suruh bukaaaaaaaaaaaaaaa his "roy"


budak busy


trying to open the box


bah, ada momok tu!


ok ok, kejap lagi mommy buka your toys ya,
wait daddy kemas kereta utk masukkan lil' Amin

v
v
v
v
v
layan aksi mommy and lil' Iman :)




so mommies yang mencari mainan robocar poli ni, bolehlah pergi tamu gaya street tu .... banyak banyak yang jual mainan, satu taukeh ni ja yang ada jual robocar poli, stall dia opposite tu agro bank ... 


koleksi robocar poli milik lil' Iman ...
yang 'amber' tu saja mrs pip ndak beli ...
kaler dia pink la, kena wait ada baby girl baru 
boleh buat reason minta mr.Husband belikan, ahaks!

cheers semua ... happy parenting!

No comments:

Post a Comment

Design By Sis Hawa | Copyright Reserved By Mrs Pip 2017