test

Katering SJB Easy Recipe Movie List Lil' IMAN LIL' AMIN Other Biz

5 Latest Entries

Hangat Di Lazada

Thursday, 19 November 2015

Muddy chocolate birthday cake .... when lil' Amin turns one ....

hello semua .... anyong ....

recently our little darling lil' Amin berusia setahun (11.11.15), but there is no birthday celebration, daddy was super duper busy, so it's ok for mrs pip for not celebrating his birthday no candle blowing ... 

moreover, i'm not a kinda person yang rasa wajib tiup tiup lilin celebrate birthday, just doakan yang baik2 for the kids is more than enough .....sob sob sob .... cepat masa berlalu, dah setahun sudah si lil' Amin ni ....


pasal mrs pip mmg suka coklat kek, so kita pun buat lah coklat kek kan .... yummy yummy dasar ndak sedar diri sedang berdiet memang makan pun sedap ni, ni kek mmg very the muddy with chocs hokey .... sorry with the final touch, ahaks punya la selekeh my hiasan ni, tapi yang 'A' tu for Amin ....


korang rasa mcm mana la isi dalam kek ni??? kek ni ekceli chocolate butter cake dua layer, then mrs pip put chocolate filling rich with chocolate chips in between, however chocolate filling tu mcm not so menjadi, so mrs pip put another whipping cream yang telah dipukul sehingga gebu ....


lepas tu, lebihan whipping cream tu mrs pip guna untuk balutkan kek ni, dan guna garpu untuk buat garisan garisan tu .... mulanya mau balut dengan almond nibs, tapi punya malas mau bakar tu almond, so just garis garis mcm ni pun ok ja 

kek untuk lil' Amin, tapi lil' Amin bukan makan pon, just setakat calit sikit di mulut dia ja, siapa yang makan selebihnya? *sila tunjuk diri sendiri* ... 

to lil' Amin, happy sweet birthday, nnt once Amin sudah besar, mommy make a nice cake for Amin hokey .... and since mr.Husband so busy and was not around during his birthday, mrs pip ok ja ... kekadang, ada masa masa tertentu it's hard to choose antara kerja dan birthday anak, small matters and no hurt feelings for mrs pip .... hidup perlu bertolak ansur ....

mr.Husband, let's celebrate lil' Amin's birthday together nextime ....  

No comments:

Post a Comment

Sedang Berlangsung

Sedang Berlangsung
Sponsor Bersama

Sabahan Bloggers

Design By Sis Hawa | Copyright Reserved By Mrs Pip 2017