test

Katering SJB Easy Recipe Movie List Lil' IMAN LIL' AMIN Other Biz

5 Latest Entries

Sunday, 27 December 2015

Kids Day Out .... Let's go to the zoo!

hari tu time xmas, mrs pip bring mr.Husband jenjalan .... quite sometimes not bring the kids outing kan, so time ada masa terluang ni, best juga bawa anak2 keluar jenjalan ....

fikir2 mau pigi mana, better bawa pigi zoo, lil' Iman mmg animal lover, so sesuai sesangatlah kan ... lil' Amin pun nowadays sudah boleh kenal few animals such as monkeys, birds, hen, dan cow ....





anak - anak perlu disiapkan terlebih dahulu .... lil' Iman tu mmg once dah siap, mmg ndak sabar la tu mau jalannnnnnnnnn .... daddy kemaskan kereta, mommy pula do the packing barang2....


seriously. mrs pip bawa tapau utk lunch .... nnt anak2 lapar time jenjalan di zoo, kan senang, lunch dah ready .... boleh ja buat pit stop dlm zoo, boleh makan di pondok rehat ...


dah sampai zoo, ni dekat parking lot ... tengah tunggu daddy beli some drinks kan .... lil' Amin naik stroller sweet cherry 6 (ni beli secara online di lazada) klik sini, mmg sangat jarang la pakai stroller ni except jenjalan tempat yang luas mcm di zoo ni, kenalah bawa kan ... senang mommy mau bergerak T_T


tengah tunggu daddy go buy entrance ticket ....

so, let's go to the zoo
v
v
v
v
v




antara binatang yang menarik perhatian lil' Iman >>>> mommy, gajah so big





Lil' Iman juga agak teruja nampak bear 


lil' Amin relax ja  dalam stroller .... sit elok2 ok, no grumpy2 ya baby


posing with the tiger, ngee



sudah penat, and lapar, layan makan dulu ... ni baru half round the zoo kan ...
cuaca pun panas, aduhai ... muka pun berpeluh2 ....



then sambung jenjalan lagi tingu segala monkey babun kan ....






time ni, lil' Amin start marah2, grumpy2  .... mau tidur la tu ...

so dulchak crew, jom balik.
nextime kita datang lagi, insya allah.

No comments:

Post a Comment

Design By Sis Hawa | Copyright Reserved By Mrs Pip 2017