test

Katering SJB Easy Recipe Movie List Lil' IMAN LIL' AMIN Other Biz

5 Latest Entries

Sunday, 13 December 2015

Mrs Pip mmg cheapskate , beli cheap binocular dan candy torchlight yang cute untuk lil' Iman

salam semua , cuaca yang indah .....

how's your day? semakin hampir ke penghujung tahun 2015 .... so, resolusi tahun ni sudah tercapai atau belum? hehehe, mesti ada yang sudah tercapai , tapi mesti ada juga yang belum kan ... kalau yang belum tu, just drag to next year ....

mrs pip kalau belikan mainan lil' armies, mrs pip pentingkan kualiti, tahan lasak, dan harga yang berpatutan yang mampu mrs pip beli ... sebelum ni mmg ada beberapa kali juga mrs pip belikan mainan murah untuk lil' Iman, tapi mmg cepat ja rosak :( hurm, sedihnya ... once dah rosak n tidak boleh dibaiki, maka jawapannya masuklah dalam tong sampah .... mungkin ada juga mommies out there yang mengalami nasib yang sama mcm mrs pip ni kan ....

tapi, ahaks :)) recently mrs pip went to supermarket kan, dan ternampaklah this candy toys, so once again terjebaklah pula untuk belikan lil' Iman candy toys tersebut ... bukan makan pun gula gula tu, just want the toys oh yeah! harga setiap satu dalam RM4.20 gitewww .... mak oiiii, kalau mau beli the real binocular untuk si anak, boleh tahan juga harganya kan ... kamu sanggup? mrs pip mmg say no no la ....

yang pocky tu, ehem ehem tu bukan lil' Iman punya, tu untuk si mommy lil' Iman, and the ribena, lil' Iman kongsi minum with si mommy, muehehehe .... lil suka la dengan torchlight tu, bila malam bilik sudah gelap and it is time tu bed, dia kelip2kan lampu tu .... tanya apa dia buat, ni ha jawapannya,

iman cari momok (hantu)

these few days ada ja selalu monyet2 datang menyerang kebun mr.Husband, and sudah few of our betik yang belum cukup masak jadi mangsa curian si monyet .... aduhai ... and that day lil' Iman was playing with his binocular, so mrs pip tanya what is he looking for, then dia jawab

iman tingu monkey dulu 
(sambil letak binocular dekat mata seperti meneropong sesuatu, ngee)

ekceli, mainan tu mahal atau murah, mrs pip beli to please lil' armies to make him happy... bukan semua mainan mahal tu lil' armies suka pon, dan bukan semua mainan murah tu tiada kualiti .... as a parent, memang tugas kita untuk bahagiakan anak anak .... untuk lil' Amin pula, at the moment dia ok ja kongsi mainan dgn lil' Iman :)) so no need untuk belikan sorang satu buat masa ni ....

cheers everyone, and happy parenting

No comments:

Post a Comment

Design By Sis Hawa | Copyright Reserved By Mrs Pip 2017