test

Katering SJB Easy Recipe Movie List Lil' IMAN LIL' AMIN Other Biz

5 Latest Entries

Thursday, 17 December 2015

Resolution 2016 yang agak cheapskate dan belum tentu akan tercapai T_T

salam semua ....

hari tu mrs pip ada sediakan DIY-resolution blank form kan ... so kali ni mrs pip wanna share the resolution for 2016, dan berharap kali ni mrs pip, insya allah akan mampu laksanakannya, mungkin tidak semua, tapi sekurang-kurangnya 4/10 mrs pip mampu capai :))


inilah resolution mrs pip untuk tahun akan datang .... yang paling mrs pip mau buat ialah item #1 tu which is kurangkan aktiviti membeli atas talian (online shopping la ni) ... tahun 2015 sahaja, mrs pip punya transaksi beli barang atas talian ni , mak oiiiii punyalah banyak, berangka-angka gitew .... mau tengok jumlah ribu raban yang mrs pip guna beli barang online, klik la sini ...

so next year, mmg sangat komited untuk mengurangkan habit online shopping ni :)) semoga berjaya la kan ... then antara resolution penting untuk mrs pip buat ialah item #5, untuk memulakan pendidikan di rumah untuk lil' Iman , mcm ala-ala playschool gitew .... lil' Iman akan berusia 3 tahun pada March depan, so mmg masa yang sesuai untuk lebih serius mendidik lil' Iman ...

dan item #6 tu , menyimpan duit lebih banyak daripada tahun 2015, semoga bab ni tercapai! so, next year nnt mrs pip share share tips jimat duit sesuai lah untuk suri rumah golongan marhaen mcm mrs pip ok :)) ... 

why la tetiba mrs pip mau lebih berjimat cermat? .... the answer is tiada sebab untuk membazir ;)) dan penting untuk berjimat since ekonomi sekarang ni ndak stabil ... manalah tau time bila kita emergency perlu xtra duit kan, so kena lebih berjimat cermat ....

dan list yang lain lain tu, akan tetap diusahakan semoga terlaksana :)) ... so korang, ada aim apa2 ka untuk tahun 2016? jom la kongsi kongsi ....

Banyak memori di tahun ini. Goodbye 2015.

No comments:

Post a Comment

Design By Sis Hawa | Copyright Reserved By Mrs Pip 2017