test

Katering SJB Easy Recipe Movie List Lil' IMAN LIL' AMIN Other Biz

5 Latest Entries

Thursday, 28 January 2016

1000 hari menjadi Mommy

terasa seperti cepatnya masa berlalu ... seperti baru semalam bergelar MOMMY, now dikira-kira semula, eh eh dah 1000 hari jadi MOMMY .... bukan setakat MOMMY, tapi mrs pip consider lebih kepada super MOMMY gitew .....


life change a lot once dah bergelar MOMMY .... rasa mcm eh my two hands ni fully occupied la, rasa mcm mau tambah extra
hands pula .... ngee T_T ....

mrs pip rasa, sesiapa yang bergelar MOMMY tu memang faham bagaimana KERJAYA sebagai seorang MOMMY .... you are the one who wake up early everyday then only go to sleep when everyone already sleep *dalam kes mrs pip ler*....

Mungkin bagi sesetengah orang, rasa senang ja bergelar ibu, tapi untuk menjalankan tanggungjawab sebagai ibu tu, tidaklah sesenang mana .... sewaktu anak baru dilahirkan, menjadi rutin untuk bersengkang mata jaga anak di waktu malam, then di siang hari pula kena siapkan rutin surirumah .... bila anak dah besar sikit, gangguan tidur tengah malam berkurangan, tapi rutin siang pun bertambah ...

bagi mrs pip, menjadi MOMMY ialah suatu rahmat yang ALLAH pinjamkan, dan setiap hari mrs pip bersyukur dengan rahmat daripada yang maha kuasa .... gembira anak, maka gembira la hati mrs pip , tapi when anak anak jatuh sakit, maka berduka juga lah hati mrs pip  ..... we do everything the best we could for our kids ....

walaupun jadi MOMMY ni memang super busy, kalau seribu hari yang lalu cuma ada lil' Iman, then 20 months after lil' Iman, mrs pip ada lil' Amin ..... and now berharap juga kot kot ada lil' Eve, takkan lil' Adams jer in the house kan .... mana aci ni, mr.Husband ada geng keras, mrs pip pun mau la juga geng ber-makeup T_T ....


lil' Iman at the age of 1000days
lil' Amin at the age of 14 months 2 weeks

to mommy's gummypie lil' Iman, and chipumpum lil' Amin, 

kehadiran kalian berdua amatlah menggembirakan hati mommy and daddy ... setiap detik adalah waktu yang indah melihat kalian membesar di depan mata mommy ... terasa puas menjaga dan mendidik kalian dengan usaha mommy sendiri .... tidak dapat terbayang di mata mommy untuk menghantar kalian di nursery semata mata untuk mommy teruskan kerjaya mommy .... 

bagi mommy, menjadi MOMMY kepada kalian dan insya allah kepada anak-anak yang akan datang, adalah satu KERJAYA yang lebih hebat berbanding kerjaya lampau mommy .... kasih sayang mommy terhadap kalian ikhlas dan semoga kita semua mendapat rahmat daripada ALLAH ... jadi anak yang soleh dan jadilah kalifah yang baik di muka bumi ini ....

Ingin belajar rahsia usahawan emas ???? klik iklan di bawah

No comments:

Post a Comment

Design By Sis Hawa | Copyright Reserved By Mrs Pip 2017