test

Katering SJB Easy Recipe Movie List Lil' IMAN LIL' AMIN Other Biz

5 Latest Entries

Hangat Di Lazada

Sunday, 24 January 2016

Tips Jimat #11 : Cancel TV Subscription boleh jimat RM1500 setahun !

duit duit duit .... oh my duit!

Hari tu mrs pip ada share 50 cara tips jimat duit, so tips #11 ialah cancel TV subscription ...


so, baru baru ni mrs pip call ASTRO .... since mr.Husband and mrs pip mcm jarangggggggggg sesangat mau tingu itu channel HBO, better kasi OUT ja dari our monthly bill kan .... jimat la sikit kan ....

ASTRO ni kita main bayar bayar bayar , mesti ramai ndak perasan
brapa banyak duit dibazirkan subscribe channel yang kononnya kita suka tapi last last bukan tingu pun channel tu coz semua busy bekerja .....

nnt after balik dari office, eh baru watching watching tau! 

itu kata hati memasing kan, tapi once balik rumah, ada korang mau tingu channel tu, mesti korang busy layan smartphone korang! tidak pun sampai rumah mesti letih then mau tidur kejap, then mau makan, then ehhhhh mcm still ngantuk ni, so sambung tidurlah balik ....

after bincang bincang dengan mr.Husband, mulanya memang mau ambil yang basic sahaja ....tapi mr.Husband mmg penonton setia sports channel, so it is ok to stick with sports channel, yang ni jangan cancel ....

then mrs pip tak layan sangat Discovery, so bolehlah cancel channel ni, then hari tu mmg teringin bagi lil' Iman channel Disney, so yang Discovery tu switch pergi Disney ....

jadi, what's the new bill cost??????

Our old bill ni include
Family Pack + Sports Bundle + Movie + 1 Mini ....
yang ni >>>> RM119.73 / month (GST include)

then, yang new bill ni
Family Pack + Sports Bundle + 1 Mini .....
Harga after cancel channel MOVIE tu >>>> cuma bayar RM87.93 / month (GST include)

beza harga after cut tu channel MOVIE >>>> RM31.80 ....
ni kalau setahun jimat la juga RM381.60 kan ....

jimat jimat jimat

tapi tadi cakap boleh jimat RM1500 setahun????
tu kalau korang cancel terus ndak langgan ASTRO hokey T_T ngee.

apalagi, kalau rasa rasa mau jimat RM1500 setahun, boleh la cancel terus ASTRO ni ....
banyak ja boleh buat dengan RM1500 kan .... boleh pigi jenjalan buat asean tour, boleh beli cincin tunang / kawin, boleh bayar hutang tertunggak , etc etc etc ....

cheers!

Mau tahu tentang rahsia kehebatan herba, klik la sini



No comments:

Post a Comment

Sedang Berlangsung

Sedang Berlangsung
Sponsor Bersama

Sabahan Bloggers

Design By Sis Hawa | Copyright Reserved By Mrs Pip 2017