test

Katering SJB Easy Recipe Movie List Lil' IMAN LIL' AMIN Other Biz

5 Latest Entries

Hangat Di Lazada

Saturday, 27 February 2016

Lil' Iman si kaki panjat

asal ada port bagus ja, lil' Iman panjat ...
sana sini dia panjat .... 
hi la anak mommy ni,

hari tu dia panjat2 di sini
sah sah dah semakin meninggi kan,
tu sebab semua tempat pun dapat dicapai ...
zup zup zup, kejap ja dah dapat panjat :(
.... mommy la yang risau, 
nnt takut lil' Iman jatuh ooooo


ni antara port kegemaran lil' Iman memanjat ...
ni bersambung terus ke ruang dapur ....

Friday, 26 February 2016

Ini ialah waktu di mana pintu pintu langit terbuka luas, maka berdoalah banyak banyak

salam semua .... ketika kita sedang melalui masa yang sangat sibuk dalam waktu harian kita, ketika itulah Allah SWT membuka pintu pintu langit seluas luasnya untuk hamba hambanya berdoa meminta hajat ....

kadang kadang kita ni, busy ja memanjang .... entah apa yang dibuat pun kita tak tau ... then tup tup kita tertanya tanya, eh where is my time go???? rasanya banyak ja kerja yang sudah dibuat, tapi semua pun belum siapppppppppp .....


kredit : google

then, kita tingu jam tangan, alamak waktu kerja hampir tamat la ... so kelam kabut mau packing segala barang, then pegang handphone check segala laman sosial, tweet tweet kejap, reply whatsapp, tinggalkan komen sana sini di fesbuk , then yeah, it's time to go home!

Thursday, 25 February 2016

Hajat hati mau tingu Ola Bola

hari tu hajat dihati memang mau pigi tengok ola bola
so, mr.Husband yang baik hati pun ajak pigi suria shopping mall
ngam ngam pula time sampai suria tu, lunch time,
jadi, elok pigi makan dulu, then baru pigi tingu wayang ...

muka teruja untuk tingu ola bola
kita lunch at our fav place,
mcm biasa lah kan, tempat ni selalu ja penuh,
tapi this time no need to wait for seating,
ada table yang kosong ...


lil' Amin as usual tak boleh tinggal since still BF sepenuhnya,
lil' Iman stay at his poh-poh house


muka riang ria lil' Amin dapat main spoon ...

so lepas makan , kita pun naik la tingkat 7 (eh ya ke 7th floor),
untuk check jadual Ola Bola ...
next show jam 3.15pm la ... lewatnya!

lewat mula, lewat la selesai show tu,
lewat la juga balik rumah ...
hati mommy dah rindu dengan lil' Iman T_T

nextime ja la pigi tingu ...
ndak pun minta satu CD free dari si Casey Ola Bola tu,
muehehehe .....


ndak dapat tingu #OlaBola tu ndak pa la kan,
tapi dapat juga mrs pip lepaskan rasa mengidam
mau makan popcorn ... so belilah satu box yang super large!

Wednesday, 24 February 2016

Kesian Nawra (berusia 10 bulan), ditampar oleh pengasuh!

aduhai ... kesiannya pada nawra ...
baru berusia 10 bulan,
dah kena penampar ....

hellooooooooo kepada pengasuh si cantik nawra,
nawra tu still baby lagi,
tiada daya upaya,
kau tampar nawra,
nawra tak reti mau tampar balik ....

apakata kau tunggu hingga nawra besar,
kau tampar dia time tu,
cuba tengok dia tampar kau balik tak!

kredit : di sini

seriously, memang mrs pip rasa marah
bila baca artikel ni ...
marah pada pengasuh anak yang bernama Nawra,

kalau awak tu cik pengasuh tak suka
nak menjaga Nawra, bagitau la kat parents dia,
bukan main tampar2 ja suka hati busuk awak tu!

amboiiiiiiiiiiii.... duit gaji awak nak,
tapi amanah yang perlu awak jaga,
awak zalimi sesuka hati awak!!!!!

tunggu ja balasan awak,
tunggu Allah zalimi hidup awak pula!

hampagas 7 langit bumi *serious marah*

sweet littke Nawra ...
tak terbayang macam mana wajah yang sweet ni
boleh ditampar oleh si pengasuh yang jahanam!

kepada Nawra,
semoga awak sihat dan membesar menjadi
insan yang baik. Amin.

It turns One (1) ... happy blog-versary


hari ni, genap setahun blog sukasukasurirumah ...
mrs pip ketika memula ingin menulis blog.
cuma ingin menulis perihal anak2,
just wanna capture the stories of their grownups kan 
dan mrs pip juga share few things yang mrs pip beli online
*hahahaha, I am online shopper addict*

so, after a year, mrs pip still blogged about my lil' kids (Iman and Amin),
and after a year, mrs pip still love writing about lil' Iman dan lil' Amin ...

terfikir juga untuk menulis blog secara lebih serius,
tapi it seems like life so hectic dengan bebudak, kerja kerja rumah 
and our little food business, so maybe kalau ada peluang,
insya allah mrs pip akan lebih serius dalam 
penulisan blog ...

apapun, mrs pip happy once in a while
ada yang datang bertandang di sini ....

so kalau love blog mrs pip ni,
tinggalkan komen ya,
hope mrs pip boleh lebih improve di masa depan ...

xoxo, mrs pip

Tuesday, 23 February 2016

Tips: Barang keperluan bayi yang perlu dibawa ketika melancong

sewaktu mr.Husband ajak mrs pip pergi holiday,
memang dua hati sama ada mau tinggalkan
lil' Iman dalam jagaan mak mertua,
ataupun bawa ja lil' Iman bersama ....

kalau bagi mak mertua jaga,
nnt time holiday hati mrs pip pula
yang tak senang kan, asyik rindu rindu gitu,
tapi kalau travel with a baby ni,
banyak la extra things kena angkut ....

beg galas tu mmg kena bawa kemana-mana
sepanjang perjalanan di Seoul
dalam beg tu ada thermos air panas, botol susu, bekalan susu formula,
lampin pakai buang, pakaian extra lil' Iman, bekalan makanan lil' Iman,
passport kitorang, wet towel, sapu tangan lil' Iman,  diapers changing mat.
baby carrier tu memang sangat memudahkan kami
mengangkut lil' Iman sepanjang percutian

end up, mrs pip and mr.Husband sepakat
untuk travel with lil' Iman yang baru
berusia 7 bulan time tu ...

waktu mrs pip siapkan barang2 untuk travel,
barang2 lil' Iman yang paling mrs pip check berkali kali,
takut2 ada yang tinggal ...
takut2 nnt tak cukup ...
ada ja kerisauan di hati :(

7 months old lil' Iman
so, sekiranya sesiapa yang bawa bayi kecil
travel, ni tips barang-barang si kecil yang perlu 
dibawa ketika travel manalah tau kan berguna untuk parents yang 1st time travel

Monday, 22 February 2016

Kembalikan tenaga bersama Blackmores Multivitamins & Minerals

mrs pip ni memang mudah la letih sejak menjak melahirkan anak anak ...
well, kalau sesiapa yang jadi mommy tu, mesti tahu kan betapa susahnya menjaga
anak siang malam ... tidur tak tentu kan ....
kadang2 tu, baru ja tidur seminit dua, anak sudah menangis minta susu, or
maybe anak kembung perut, or anak tu baby kolik mcm lil' Iman dulu dulu ...

bukan ja tidur tak tentu, jadual harian semua berubah,
kalau dulu kita buat kerja ikut jadual yang kita tetapkan,
ni once dah ada anak, kita kena lah adjust dengan jadual anak kan ...

anak mandi, anak menyusu, anak mau tidur, anak menangis, etc
kemudian, kita ni sebagai SAHM, kena buat kerja2 rumah juga,
memasak, mengemas, mencuci kain, menyidai kain, etc
kalau yang ada PR tu ok lah kan,
kalau yang ada mak, mak mentua, adik, adik ipar boleh tolong jagakan anak
itupun dah dikira bersyukur sangat, at least adalah juga support kan

tapi kalau yang tinggal very the bersendirian, mcm mrs pip ...
no one yang tolong, memang semua kena buat sendiri,
letih tu memang la letih kan ....
but still thanks to mr.Husband
yang rajin siapakan masakan before kluar kerja every morning
so that mrs pip tak la begitu letih kan kena buat semua,


memandangkan keletihan ni boleh buat kita 'kurang waras' ,


Sunday, 21 February 2016

Berpindah la lagi .... this time where to????

hello hello ..... still dalam process mempacking barang2 untuk pindah rumah ...
huh! tengah busy pilih barang2 mana yang perlu dibawa, mana yang perlu
disimpan tak perlu angkut pindah ....

little merphin house
will gonna miss this place
mrs pip will move back to town so, memang akan merindui our little merphin house
so far, bebaju hampir semua mrs pip angkut,
nnt kalau tak angkut bawa pindah sekali,
terjebak la pula mau beli pakaian baru,
buat tambah koleksi ja kan,
then mrs pip juga yang kena kemas semua ...


Saturday, 20 February 2016

Kalau Kau Rasa Tuhan Tu Tak Adil, Kau Patut Baca Entry Ini !

Adilkah tuhan? selalu tertanya tanya soalan macam ni,
especially kalau kita rasa diri ni teraniaya ....
apa kata ambil cerita ni buat peringatan diri dan
yakinlah bahawa Allah tu Maha Adil .

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Antara munajat Nabi Musa a.s. kepada Allah di Bukit Tursina ialah

"Ya Allah, tunjukkanlah keadilan-Mu kepadaku."

Allah berfirman kepadanya,

"Jika Aku menampakkan keadilan-Ku kepadamu, 
engkau tudak akan dapat bersabar dan tergesa-gesa menyalahkan-Ku."

Nabi Musa a.s berkata,

"Dengan taufik daripada-Mu, aku akan bersabar 
menerima dan menyaksiakn keadilan-Mu."

Allah berfirman,

"Pergilah engkau ke tempat yang ada mata air. 
Bersembunyilah di tempat tersebut dan saksikanlah apa yang akan terjadi."

Friday, 19 February 2016

Bila lil' Amin cacatkan handphone mommy ;((


sekejap ja mrs pip tinggalkan lil' Amin,
time tu dia grumpy sangat nangis2,
jadi mrs pip mainkan video kesukaan dia di HP mrs pip kan,
then cepat2 pergi mrs pip toilet untuk tutup paip yang terbuka


then teringat lil' Amin yang mrs pip tinggalkan bersama HP tadi,
suara tangisan pun dah hilang ...
mesti tengah seronok layan video kegemaran dia la tu ...
happy mrs pip coz grumpy dia dah hilang ...
tapi .....

Cuba selawat 11kali , cara mudah Allah nak hapuskan dosa dosa kecil kita




Happy Friday

Thursday, 18 February 2016

Rakamkan memori percutian bersama Photobook

akhirnya, selepas beberapa kali berbalas email,
barulah Photobook hantar voucher code 
yang mrs pip beli melalui Lazada baru baru ni ...


seperti dalam entri yang mrs pip tulis.
bukan susah pun emailkan voucher code tu kepada confirmed buyer,
tapi ni banyak sangat la request dorang,
sedangkan mrs pip dah forwardkan info yang dorang minta ...

kalau sesiapa yang jenis kurang sabar,
sah sah Photobook customer service kena marah free free ...


Plan diet terganggu di bulan Januari

Punyalah gigih mrs pip on diet since September last year kan, berat gedabak 70kg ni dah turun sehingga 62.6kg pada awal December hari tu ... dan kononnya mahu turnkan sehingga 60kg pada penghujung December... tapi , yang dirancang tidak berlaku ... sob sob, sedihnya! 



ekceli. kita ni memang la merancang bagai nak rak, plan itu ini, tapi kekadang apa yang kita rancang tu bukan semua menjadi kan ... mcm mrs pip la , memang bersemangat mau diet, tapi mrs pip tidak boleh menjangka yang mrs pip akan sakit .... ni sakit lama datang kembali *sob sob*

Wednesday, 17 February 2016

Tips mencari mainan yang sesuai untuk si kecil toddler

mencari mainan untuk anak2 yang sesuai dengan peringkat umur kadangkala menjadi satu cabaran buat mrs pip ... setiap kali mrs pip mencari mainan lil' armies, antara perkara yang dititikberatkan oleh mrs pip ialah

adakah mainan yang dibeli sesuai untuk mereka? .... 

lagi lagi, nowadays, lil' Iman berkongsi mainan dengan lil' Amin, so sangat penting kalau mrs pip beli mainan tu dorang berdua boleh share main .... kadangkala, ada mainan yang memang seronok untuk dimainkan oleh anak anak, tapi dari segi faktor keselamatan tidak lah begitu terjamin ....

mrs pip ada beberapa tips yang mungkin berguna untuk new parents dalam mencari mainan yang sesuai untuk si kecil tersayang .... see the info below:-


quite sometimes mrs pip mencari mainan ala ala lego ni, tapi it's a bit limited untuk dapatkan

Katering Harga Berpatutan @ Restoran & Katering Rasa Ria, Kota Kinabalu

Perhatian ..... Perhatian ....


Katering harga berpatutan di Kota Kinabalu

Tuesday, 16 February 2016

Ini cara mrs pip layan tangisan si Lil' Amin


lil' Amin ni semakin pandai meragam, daya merajuk juga semakin boleh tahan la juga! kalau mrs pip ndak layan kemahuan dia (which mrs pip memang as usual akan tidak melayan karenah yang mengada ngada), memang senjata utama dia akan guna ialah dengan menangis! 

mak oiiiiiiiiiiiii, anak mommy ni semakin pandai guna air mata untuk lembutkan hati mommy kan ... lepas tu mesti lah mrs pip terasa mcm mau mengalah sedikit coz kesian tingu anak2 menangis kan ......... tapi kadang kadang, mmg mrs pip biarkan saja lil' Amin menangis, nnt dia pandailah berhenti kan ....

mr.Husband selalu tegur mrs pip jangan terlalu manjakan anak2, jangan terlalu termakan dengan pujuk rayu anak2 ....

Monday, 15 February 2016

Bila GF tanya "Awak nak apa untuk birthday gift tahun ni?"

yang seronoknya dalam bulan Febuari, ialah bulan ni bulan kelahiran mrs pip ....
dan biasa lah kna, kalau dah bulan kelahiran, mestilah ada sambutannya,
cuma tak la sebesar mana, just ala kadar ja,
kluar makan makan, jalan jalan, dan dapat hadiah T_T
mmg part paling best kalau dapat hadiah


last few days ago, girlfriend mrs pip call ...
dia jarang sangat call, 
sms pun mmg sangat jarang melainkan ada hal penting

so, bila dia call, mesti 1st thing dalam fikiran mrs pip 
dia mau datang Sabah ka???? 
or, ada benda penting dia mau tanya????

girlfriend : " salam GF, kau buat apa?"
mrs pip : " salam juga , aku mau tidurkan anak"
girlfriend : "awalnya anak mau tidur"
mrs pip : "hellooooo, kan dah jam 8pm, anak aku ni tidurnya on time, 
                 jam 8pm mesti mau masuk tidur" 
girlfriend : "bagusnya, lepas dorang tidur, bolehlah kau buat kerja rumah"
mrs pip : "memang pun, lepas ni mau kemas kain la pula"

Kembang kecut perut ini buat OGDS ...


hari tu bila doktor advise mrs pip untuk buat OGDS, terfikir fikir juga eh eh, mcm mana la rasanya buat OGDS ni *tanda tanya juta juta banyak di kepala*

then doktor tu pun explain mcm mana OGDS dibuat .... doktor mesti nampak muka mrs pip blurrrr, so cepat cepat dia terangkan .... ayat doktor tu pun just yang simple2 ja, senang mau faham ....

"nnt doktor di hospital tu,, dia spraykan dalam mulut puan mcm ala ala bius, so lepas tu doktor tu akan masukkan hose ke dalam mulut puan, dan hose tu akan masuk sehingga ke atas permukaan usus"

time dia explain tu, mrs pip cuba la berimaginasi mcm mana la rupa hose tu ..... how big is big the hose kunun ....

"hose tu bukan besar mana pun puan, kecil ja. di hujung hose tu seakan akan ada cahaya, tu mcm little tiny camera, so that nnt doktor akan nampak what is inside your stomach"

eh eh doktor ni, mcm tau tau mrs pip tengah fikir how big is big the hose ....



so, lepas doktor tu bagi penerangan, dan mrs pip pun setuju la kunun untuk buat prosedur OGDS, padahal dalam hati

Sunday, 14 February 2016

A thought of mine for Valentine's Day

Valentine's Day mesti ramai yang akan celebrate ... bukan setakat di sini, tapi satu globe trotter celebrate hari penuh kasih sayang ni ... walaupun Valentine's Day ni ada yang cakap cakap muslims cannot celebrate this day, tapi bagi mrs pip la kan, it depends dengan cara kita sambut the V's Day ni .... kalau setakat bagi bunga, bagi coklat, belanja makan untuk yang tersayang, or buat little party with the loved ones kan, tak salah pun ....


mrs pip ekceli not celebrate pu V's Day ni .... mr.Husband cakap kalau mau bagi bunga, bagi coklat (tiap kali mr. Husband travel, mmg selalu lah dapat coklat) or go for fancy meal, bebila pun boleh, why wait for V's Day .... tu mr.Husband cakaplah ....

Saturday, 13 February 2016

Bubur labu kuning yang mudah disediakan, dan sedap dimakan T_T

beberapa minggu lepas, mr.Husband memetik buah labu dari kebun yang tidak berapa luas di depan rumah, tapi alhamdulillah, hasil tanaman kebun cukup untuk kami nikmati sekeluarga .... dengan kos hidup yang semakin meningkat, ada baiknya juga mr.Husband hari tu bersungguh2 untuk berkebun, once dah dapat hasil, mrs pip lah yang terasa gembira .... boleh makan makan makan kan .... jimat juga duit dapur, no need to beli kuih dari luar ....

kuih kukus + bubur labu + mochi

kalau dapat buah labu kuning ni,

Friday, 12 February 2016

Cara yang senang untuk mendapat rahmat daripada Rasul tercinta




Sabda Rasulullah SAW

Barangsiapa yang berselawat ke atasku sekali (1x),
nescaya ALLAH akan turunkan rahmat ke atasnya 10 kali ganda
-HR Muslim

Happy Friday T_T

Thursday, 11 February 2016

3 cara paling mudah untuk minta Voucher Code anda daripada Photobook

suka dengan photobook tak?
mrs pip suka ja dengan photobook, boleh abadikan kenangan dalam buku bergambar yang kita design ikut selera sendiri kan ....

tapi, dah bagus bagus purchased item ni online, tapi tunggu punya tunggu itu voucher code, photobook tak email email juga ... alamak, cuak ni ... kalau beli setakat satu dua ringgit, maybe ok ja la kot, let it go... tapi kalau beli puluh2 ringgit and maybe ada yang beli ratus2 ringgit kan, how la? ....


mrs pip hari tu beli 4 item photobook, tapi bukan beli direct di website photobook tau,
mrs pip beli melalui Lazada ... dah Lazada buat flash sale, tup tup harga photobook tu
murah sangat, so mrs pip pun belilah ....

hari ni beli, esok dah dapat voucher code... mrs pip pun happy lah .... tapi ......

Style rambut lil' Iman dan lil' Amin yang bakal jadi ikutan ramai T_T


ok, seriously, memang mrs pip kadang kadang terasa macam mau tukar hair style lil' Iman dan lil' Amin ... bagi panjang sikit then boleh la kasi sikat tepi dan buat wavy wavy hair mcm budak kat dalam gambar di atas tu ... mesti dua juta enam belas kali hensem anak mommy ni kan ....

lepas tu eh eh, better buat rambut pacak pacak just like mr.Husband ....

Wednesday, 10 February 2016

Redeem comforter cute di Drypers dot com

yeah! redeem gift daripada drypers sudah sampai .....

siapa yang pakaikan anak drypers????? jangan tak tahu, drypers ni boleh collect point, then redeem barang di website drypers sendiri .....


hari tu fikir 2 la juga, apa yang mau di redeem, memula mau redeem toys untuk lil' Amin, tapi toys

Tuesday, 9 February 2016

Katerer paling teruk abad ini, hidang makanan seumpama makanan BABI ....


seriusly, mrs pip sakit hati with one of our client ! 

dipendekkan cerita, recently mr.husband buat event untuk VIP client, tapi once event tu dah habis, as usual usahawan kecil mcm kami ni mesti mau kejar payment kan .... time minta payment, balance VIP client ini dalam RM10K, dia refuse mau bayar dan bagi mcm2 alasan!

siap hentam mr.Husband and cakap "apa makanan yang kamurang serve oooo, tu makanan semua mcm makanan babi!"........... marahnya VIP client ni , kesian mr.Husband kena hina mcm tu ....

ndak pa la kan, after all your tetamu yang 1200 pax tu kenyang makan, dan kami sediakan up to 1500 pax semata2 untuk jaga event you so orang tak mengata orang VIP buat majlis, tapi makanan tak cukup, tapi mcm ni yang awak balas kan .... never mind ....ALLAH tu kan ada, kita doa jer banyak2 kat ALLAH supaya hak (payment yang awak tak nak bayar tu) kami dipulangkan semula ......

mr.Husband pun malas la mau gaduh2, bikin malu kita sesama bangsa yang sama kan .... tapi mrs pip paling sakit hati bila awak hina makanan sebegitu teruk ...... dan yang hairannya, all your tetamu happy ja makan our food kan! .....

sekarang ni apa yang BABI sangat????????? our food mcm makanan BABI, or your tetamu tu semua BABI? ............ kalau makanan tu mcm makanan BABI, logik nya, mestilah BABI yang makan kan ... so, semua our food tu habis di makan oleh BABI la kan ....... *guna teori penaakulan mantik*

our small bisnes memang terganggu in terms of modal, tapi thanks to ALLAH we still manage to pay our staff .... saya doakan the VIP client yang ambil hak kami ni akan sentiasa dalam murka ALLAH sehingga dia kembalikan hak kami ....

amin amin amin *bukankah doa orang yang teraniaya tu didengari ALLAH?*

Monday, 8 February 2016

Gatal kaki lil' Iman

since lil' Iman semakin terer panjat memanjat ni , siap buat aksi peace lagi dan cakap "mommy, Iman panjat sudah" , mrs pip memang la ndak senang hati ... panjat panjat panjat, silap langkah nnt terjatuh, ha! siapa yang susah .... mrs pip juga yang susah kan *muka sedih muka sedih*...

 ni la aksi lil' Iman memanjat ..... zup zup zup, kejap ja dia naik tu cabinet ....


langkah 1


langkah 2 - dah hampir berjaya

Saturday, 6 February 2016

5 Sebab Kenapa Anda Semua Perlu Makan Si Labu Kuning


labu yang mrs pip rebus untuk dibuat kuih kukus T_T


Kadang-kadang  Nabi SAW makan roti berkuah dengan daging dan buah labu. Beliau suka kepada buah labu dan mengatakan : "Bahawa labu itu pohon saudaraku Yunus AS".

Aishah RA berkata: Rasulullah SAW bersabda yang bermaksud "Hai Aishah apabila kau masak gulai,  maka perbanyakkan dalamnya buah labu kerana labu itu menguatkan hati yang duka".



labu yang dipetik oleh mr.Husband fresh from the kebun

Khasiat Labu


1.Vitamin A.  
Labu kuning merupakan salah satu bahan yang digunakan dalam perubatan tradisional untuk mengatasi masalah vitamin A yang memungkinkan kita dijangkiti pelbagai jenis penyakit.



2. Kulit Halus Berseri.   
Sekiranya anda mengidamkan kulit yang halus dan berseri, amalan memakan buah labu adalah jawapannya.



3. Antioksida.    
Amalan memakan buah labu juga baik kerana ia bertindak sebagai antioksida yang memperlahankan proses penuaan serta memperbaiki sel-sel dalam badan yang telah rosak.



4. Rabun Malam.   
Selain masalah kulit kusam dan tidak bermaya, buah labu juga elok bagi anda yang mempunyai masalah rabun terutama rabun malam. Bagi yang mempunyai masalah ketidakseimbangan gula dalam darah juga digalakkan agar memakan labu sekerap yang boleh.



5. Masalah Paru-Paru.   
Buah labu baik untuk dimakan sekiranya anda mengalami masalah pembengkakan sendi dan masalah paru-paru. Mudah sahaja, ambil bijinya dan dikisar kemudian dicampur dengan jus lobak merah sebelum diminum.   Rasa kelat biji labu tidak akan terasa malah lebih enak dan memudahkan anda untuk meminumnya.


................................................

Info ni mrs petik from a blogger, tapi erk lupa la pula ambil mrs pip untuk ambil reference website blogger tu ... apapun, mohon share yer cikencik blogger :))



Friday, 5 February 2016

Dah Halal ... Tahniah Stacy & Akim ...

hari ni seperti yang ramai maklum, artis pujaan sabahan stacy menikah dengan jejaka sweet akim ... mrs pip memang suka ja dorang ni berdua ... time couple couple tak la havoc canang sini sana dorang punya relationship .... then time tunang pun just buat yang simple simple sahaja ...

then time kawin ni pun mrs pip suka tingu majlis akad nikah, serba putih very sweet simple and gambar pun tidak terover over, cium pipi dahi segala tu mcm tiada la pula ... just stacy cium tangan akim ja ......


sweetnya! quite sukar untuk tengok stacy and akim sweet sweet manja begini di lensa kamera kan ...

Wednesday, 3 February 2016

Tips Jimat ... Planner 2016 dah sedia untuk diisi!

helloooooooo .... hari tu time mrs pip buat DIY planner (klik sini) sendiri yang simple simple jer, walaupun cemburu dan teringin sangat planner erin condren tapi sungguh tak mampu mau beli, so inilah hasilnya planner yang simple to do it itu sudah di print!


tada! akhirnya siap juga planner mrs pip yang tidak seberapa

untuk cover planner tu, mrs pip guna online template designer

Tertukar plan gara gara sebatang monopod!

hari tu time mrs pip and the heroes pigi jenjalan di zoo, one thing yang mrs pip sedar was that, eh eh kita tiada gambar berempat la .... ndak best ndak best ndak best *ikut style upin ipin bersuara*...

memandangkan sekarang ni banyak ja gajet yang memudahkan life kita, so mrs pip pun beli lah monopod cheap from lazada yang super best! serius best .... boleh baca review mrs pip di sini *jangan malu malu baca review tu yer, mesti korang pun mau beli nnt*....


yeah! jom ber-wefie

cantik tak tempat mrs pip ber-wefie???? di mana ni???? cuba teka .... muehehehe ..... jeti baru you ollssss ..........

Monday, 1 February 2016

Cinta di Bulan Febuari

hari ni sudah masuk bulan February .... mcm baru ja celebrate new year in January, now tup tup dah masuk 2nd month of the year 2016 .... bulan February ni cukup sinonim dengan Valentine's Day kan, so memang layak lah digelar the month of love .....

any plan for Valentine's Day? ... mesti kedai kedai souvenir, the florists, gift shops tengah hempas pulas buat mencari idea untuk wrapping jualan cantik cantik dan jual untuk Valentine's Day kan, lepas tu sana sini buat promo sempena Valentine's Day .....


pernah tak celebrate Valentine's Day? I sambut kissing kissing,

Sabahan Bloggers

Design By Sis Hawa | Copyright Reserved By Mrs Pip 2017