test

Katering SJB Easy Recipe Movie List Lil' IMAN LIL' AMIN Other Biz

5 Latest Entries

Hangat Di Lazada

Sunday, 14 February 2016

A thought of mine for Valentine's Day

Valentine's Day mesti ramai yang akan celebrate ... bukan setakat di sini, tapi satu globe trotter celebrate hari penuh kasih sayang ni ... walaupun Valentine's Day ni ada yang cakap cakap muslims cannot celebrate this day, tapi bagi mrs pip la kan, it depends dengan cara kita sambut the V's Day ni .... kalau setakat bagi bunga, bagi coklat, belanja makan untuk yang tersayang, or buat little party with the loved ones kan, tak salah pun ....


mrs pip ekceli not celebrate pu V's Day ni .... mr.Husband cakap kalau mau bagi bunga, bagi coklat (tiap kali mr. Husband travel, mmg selalu lah dapat coklat) or go for fancy meal, bebila pun boleh, why wait for V's Day .... tu mr.Husband cakaplah ....


mrs pip memang malas ja mau keluar time2 mcm ni, coz ramai sangat orang show off berkasih sayang, sampai kekadang tu bebudak nampak pun tak elok, ouch! then kalau pigi our fav restoran tu, mesti penuh lah, kena beratur tunggu kena kasi seating la pula .... 

and tahun ni, ingatkan hari tu plan mau bersemangat la untuk buat kek,and masak2 sikit then pigi lepak2 tepi pantai with the kids sempena V's Day (baru teringin mau celebrate with the heroes), tapi memandangkan we are moving back to town, penat angkat barang pindah rumah tak hilang lagi, so maybe no need to go lepak2  di pantai, lepak depan rumah tingu anak2 main basikal je la, sambil makan2 .... tu pun food tapau .... life so busy busy busy nowadays ....

tapi apapun, untuk sesiapa yang celebrate V's Day, Happy Valentine's Day and wish all the happiness to all people out there, and wish we all will be more thankful to the Almighty to give us a chance to live happily with our loved ones... Valentine's Day is not about fine dining, expensive gift, romantic candle blowing dinner but it is all about how do you LOVE the people and things around you full with sincerity ....  

Xoxo, cheers everyone.


No comments:

Post a Comment

Sedang Berlangsung

Sedang Berlangsung
Sponsor Bersama

Sabahan Bloggers

Design By Sis Hawa | Copyright Reserved By Mrs Pip 2017