test

Katering SJB Easy Recipe Movie List Lil' IMAN LIL' AMIN Other Biz

5 Latest Entries

Monday, 1 February 2016

Cinta di Bulan Febuari

hari ni sudah masuk bulan February .... mcm baru ja celebrate new year in January, now tup tup dah masuk 2nd month of the year 2016 .... bulan February ni cukup sinonim dengan Valentine's Day kan, so memang layak lah digelar the month of love .....

any plan for Valentine's Day? ... mesti kedai kedai souvenir, the florists, gift shops tengah hempas pulas buat mencari idea untuk wrapping jualan cantik cantik dan jual untuk Valentine's Day kan, lepas tu sana sini buat promo sempena Valentine's Day .....


pernah tak celebrate Valentine's Day? I sambut kissing kissing,
hugging hugiing you olls! ....... mak oiiii, very the kebaratan, but I don't condemn orang barat, ni mmg dah cara mereka ....

ada yang cakap tak boleh celebrate atas faktor agama (Islam melarang Valentine's Day disambut oleh umatnya) .... ni mrs pip pernah terbaca somewhere la .... tapi kan, kalau kita celebrate ikut cara kita, tidak berlebih lebihan, dan melampaui batas, rasanya ok ja celebrate Valentine's Day ni ....

mrs pip and mr.Husband ndak celebrate sangat Valentine's Day, walaupun terasa mcm mau celebrate (buang tabiat la tu), tapi kita tak la celebrate like huha huha big celebration ... ada la sekali dua kita just beli coklat, beli some junk food, then lepak tengok TV (layan cerita perang) time Valentine's Day! T_T as long as dapat bersama yang tersayang kan, no candle light dinner or what so ever la ... itupun kena tidurkan anak2 dulu ... kalau anak2 still bangun, cuma boleh tengok channel CERIA je la namanya!

kalau mau celebrate juga Valentine's Day apa kata cuba buat ni >>>>  may be buat kenduri jemput family family kita yang lama tak jumpa, then boleh makan sesama .... or rajin rajin kan diri masak kek ka, puding ka, kuih ka, then pi hantar bagi jiran tetangga, sesekali bertegur sapa beramah mesra dengan jiran tetangga apa salahnya ... time Valentine's Day ni la better buat kan ... ngee ;))\

tahun ni tahun yang sangat busy untuk mr.Husband dan mrs pip .... banyak benda baru yang kita plan mau explore, dan ada risiko untuk gagal .... hurm, tapi kalau tak cuba kita tak tau kan .... so untuk Valentine's Day nnt, mrs pip plan mau ajak mr.Husband pigi piknik so that mr.Husband can take a break escape dari bekerja for a day kan .... mesti lil' armies pun suka kalau pigi piknik .... oh, maybe wanna bring few family members la juga, the more the merrier, tak gitu? .........

sesiapa yang berminat untuk menternak kambing, bolehlah klik dan dapatkan panduan di bawah 

No comments:

Post a Comment

Design By Sis Hawa | Copyright Reserved By Mrs Pip 2017