test

Katering SJB Easy Recipe Movie List Lil' IMAN LIL' AMIN Other Biz

5 Latest Entries

Saturday, 27 February 2016

Lil' Iman si kaki panjat

asal ada port bagus ja, lil' Iman panjat ...
sana sini dia panjat .... 
hi la anak mommy ni,

hari tu dia panjat2 di sini
sah sah dah semakin meninggi kan,
tu sebab semua tempat pun dapat dicapai ...
zup zup zup, kejap ja dah dapat panjat :(
.... mommy la yang risau, 
nnt takut lil' Iman jatuh ooooo


ni antara port kegemaran lil' Iman memanjat ...
ni bersambung terus ke ruang dapur ....




waktu buat rumah ni, mrs pip asked mr.Husband untuk tutup ja
ruang kecil ni, tapi mr.Husband said, dia buat ruang ni untuk
mudahkan 'delivery' barang2 basah dihantar terus ke dapur
coz ni yang paling dekat dengan pintu masuk kitorang


ok, boleh diterima alasan mr. Husband time tu,
tapi now, alasan tu sukar untuk dipraktikkan
coz lil' Iman menghalang kegunaan 'laluan' ni


memang kalau boleh, lil' Iman akan duduk setia di situ tiap kali
mrs pip busy memaska di dapur ...
lil' Iman akan perhatikan mrs pip bekerja ...
then kejap kejap tanya,
"mommy buat apa tu?"
"mommy masak apa tu?"


then kalau kebetulan ada rancangan kegemaran lil' Iman
sedang bersiaran, dia lebih rela duduk di sini
sambil menjeling jeling curi curi tengik rancangan
kegemaran dia ....
alahai anak, pigi la duduk depan tv elok elok,
kang mata tengok tv, tapi tangan kaki gatal la mau pusing sana pusing sini


sebelum ada kemalangan kecil berlaku, 
better mommy ask daddy kasi seal ini port!

daddyyyyyyyyyyyy ............. no more open space here!

No comments:

Post a Comment

Design By Sis Hawa | Copyright Reserved By Mrs Pip 2017