test

Katering SJB Easy Recipe Movie List Lil' IMAN LIL' AMIN Other Biz

5 Latest Entries

Friday, 4 March 2016

Cinta Mommy, Iman Rafael @ 3 years old


tiga tahun yang lalu, pada waktu ini, lil' Iman berada dalam rahim mommy berusia 36 minggu,
4 hari sebelum itu, mommy and daddy membuat imbasan 4D, dan terlihat lah wajah lil' Iman
persis seperti Daddy ... bukan main happy daddy coz his lil' boy inside mommy tummy
is just like his face T_T ...

awal pagi 4/March , 3 tahun lalu, ketika mommy sedang bersiap untuk masak lunch,
tiba tiba air ketuban pecah. dan mengalir deras .... daddy sedang bekerja ketika itu ...
mommy dapat rasakan yang mommy akan melahirkan lil' Iman time tu juga ,
terfikir fikir sempat atau tidak mommy ke hospital untuk bersalin ...

call daddy, kelam kabut daddy balik rumah bawa mommy ke hospital :) ,
mommy nervous, daddy lagilah berganda2 nervous ...
dalam hati, mommy banyak2 berzikir agar semuanya dipermudahkan ...
lewat jam 3 petang, mommy mula contraction,
air ketuban pula tak berhenti mengalir ....
sakit juga contraction ni, tapi semua para ibu yang bersalin pasti merasai sakit ini...

masuk jam 4 petang, contraction semakin cepat, tapi mommy still boleh bertahan,
dan jam 5 petang, nurse push katil mommy untuk masuk bilik bersalin ....
still dalam mode contraction yang semakin sakit, tapi lil' Iman belum mau keluar lagi,
sampailah jam 8 malam, mommy bersedia untuk push keluarkan lil' Iman ....

alhamdulillah, pada waktu ini, jam 8.06 malam, anak mommy pun berjaya dikeluarkan ...
memang nampak sangat bentuk muka lil' Iman sebiji mcm daddy ...
doktor, nurse, bidan .... semua cakap
"eh eh, just like his daddy la"
T_T

sekarang, pada usia 3 tahun,
lil' Iman membesar dengan baik,
cergas dan lincah ....
lil' Iman boleh bercakap dengan elok,
no baby talk, mommy boleh faham apa yang lil' Iman bualkan ...

pada usia 3 tahun ini,
lil' Iman sangat banyak bertanya,
satu soalan diulang ulang berkali kali,
kadang kadang lebih 10x soalan yang sama ditanya ...
dan setiap kali disoal, setiap kali itulah mommy happy
untuk menjawab soalan lil' Iman,
coz mommy tahu, anak mommy banyak bertanya ni,
maka pastilah banyak pengetahuan kelak ....

pada usia 3 tahun,
lil' Iman sudah boleh menyanyi 1,2,3
dan sudah pandai A.B,C ....
hari hari kita nyanyi ABC dalam bathroom
tiap kali mommy brush teeth lil' Iman ...

pada usia 3 tahun ni,
lil' Iman nakal suka panjat panjat,
lil' Iman suka kacau barang2 mommy,
tapi barang daddy lil' Iman tak kacau pun ...
hurmmmmmmm, sayang daddy lebih dari sayang mommy aaaaa T_T


pada usia 3 tahun ni,
lil' Iman tidaklah demand banyak benda ...
cukup setakat kalau dapat mainan lori lori lori ....
*lil' Iman memang sangat suka kan mainan lori*,
kalau keluar jenjalan, lil' Iman la yang paling kecoh
kalau nampak lori , terutamanya trailer yang bawa big container itewww ....
T_T

pada usia 3 tahun ni,
lil' Iman suka makan pisang banana
*satu sisir tu, lil' Iman boleh habiskan seorang*
lil' Iman juga suka makan biskut oat,
lil' Iman suka makan kek
*siap suruh mommy nyanyi lagu happy birthday to you tiap kali makan kek*
lil' Iman suka minum ribena

pada usia 3 tahun ni,
lil' Iman suka tingu mr.Bean animated series,
suka sangat dengan Tayo the bus,
kadang kadang lil' Iman layan hi-5,
dan ada masanya kita baring2 depan tv layan goldie and bear,
doc mcstuffins, chunggington, dinasour train, didi & friends,
upin dan ipin, mickey mouse clubhouse, furchestor hotel,
captain jake & the pirates, tobot, robocar poli, sofia the first,
dan banyak lagi ..............

pada usia 3 tahun ni,
sekali sekala mommy pukul lil' Iman,
bukan mendera, tapi sekadar untuk mendidik,
bila lil' Iman tidur, mommy pasti menangis coz pukul lil' Iman,
rasa menyesal sangat ... susah sangatkah untuk bersabar?
untuk part yang ini, nnt bila lil' Iman besar, dan baca part ni,
sila maafkan mommy ya sayang :)
*anak mommy jangan emo baca part ni T_T*

untuk lil' Iman,
selamat ulangtahun yang ke-3,
cepat masa berlalu,
tak sangka anak mommy yang mommy selalu
dukung, peluk, cium ni,
now dah jadi from a baby to a toddler

mommy doakan semua yang
baik baik untuk lil' Iman,
semoga Allah limpahkan rahmat untuk hidup lil' Iman,
semoga lil' Iman menjadi kalifah yang baik di muka bumi ini,
semoga lil' Iman sentiasa mencintai Allah lebih dari mengasihi mommy,
semoga lil' Iman menjadi pemimpin yang disayangi,

dan mommy harap, seperti selalu,
walaupun lil' Iman sudah besar,
lil' Iman akan selalu hugs, kisses and saranghae mommy
*sambil kedua dua tangan letak atas kepala mcm the korean kan*
mommy doakan, agar setiap impian baik lil' Iman akan tercapai,


mommy love lil' Iman mucho mucho ....
too much to write,
and it is a never ending story ....

muah muah ....

p/s: kita mungkin hidup dalam serba kekurangan, tapi itu bukanlah penghalang untuk kita mampu hidup bahagia dan selalulah perbaiki diri kerana kita tidak akan pernah menjadi yang sempurna...

Happy Birthday my little gummypie

No comments:

Post a Comment

Design By Sis Hawa | Copyright Reserved By Mrs Pip 2017