test

Katering SJB Easy Recipe Movie List Lil' IMAN LIL' AMIN Other Biz

5 Latest Entries

Saturday, 19 March 2016

Dua Budak Lapar di Pizza Hut

so, hari tu mrs pip and mr.Husband kluar beli barang dapur...
then dah siap beli belah tu, check jam dah dekat2 jam 8pm ,
alamak it's time to feed the boys la ...


mr.Husband tanya mau makan di mana,
since tempat makan yang paling dekat tempat kita beli barang ni
ada pizza hut, kfc dan italian restaurant,
mrs pip prefer pizza hut T_T

*ayam goreng mr.Husband lagi best dari kfc - so say no to KFC,
while italian restaurant tak berbaloi nak makan
coz harga very expensive, tapi pizza very the sikit* ahaks!

tempat ni quite new juga, try ja la makan di pizza hut ni,
kot kot service okay, nextime boleh datang lagi,
moreover dekat dengan rumah ....

 

korang jangan tak tau pula,
pizza hut sekarang ni dah layan diri self service mcm kedai adik beradik dia KFC tu kan ...
kalau dulu2 duduk kat pizza hut, ada lah waiter/waitress hantar menu book kat meja then tanya nak makan apa kan ... nowadays, new pizza hut restaurant yang baru buka, kena buat order di kaunter yer


alah, hal kecik kan, bukan susah pun buat order di kaunter ...
time datang tu, ada few family yang tengah tunggu order,
so take turns la pizza kami sampai ....
lil' armies dah start cengeng semacam ,
well, budak2 tengah lapar + dorang still not feeling so well
*mode demam+flu melanda our house*


tapi kan, new pizza hut nowadays tak mcm pizza hut yang old fashion
*yang old fashion tu lagi best*
kedai a bit cramp la ... meja rapat2 dengan pelanggan sebelah menyebelah
plus, service mcm slow jer *ni kes pekerja tak cukup, tapi pelanggan ramai*
no more salad station :( kan ... cut cost kot


on top of that, minuman yang ada cuma pepsi
helloooo.... very kids-unfriendly la pizza hut branch ni
for some parents maybe ok ja la kot bagi anak2 under 5 years old minum soda,
tapi bagi mak mak yang cerewet mcm mrs pip ni,
say NO to SODA for kids ok ...


lepas tu, coz bebudak nak minum la juga kan,
mrs pip kluar pigi minimart kat sebelah pizza hut ni,
belikan lil' armies milk in the bottle ...
.... tapi lil' Iman nak la juga minuman yang daddy dia minum :(
alahai anak mommy ni ....


pizza kitorang lambat kena serve,
lil' Amin dah grumpy gear 3 time tu,
so time pizza kitorang sampai,
the grumpiness level of lil' Amin dah masuk gear 4,
terpaksa lah mrs pip dukung lil' Amin kluar kat walkway
while mr.Husband makan pizza sambil suapkan lil' Iman

once mt.Husband dah selesai makan,
kita exchange jaga lil' Amin,
mrs pip pula makan sambil layan2 lil' Iman
tapi time tu, nak makan pun dah kurang selera coz
rasa tak seronok pula makan asing2 + service lambat

sob sob sob ...
pizza, aku suka padamu
pizza hut *new branch ni*, sampai di sini sajalah kedatanganku

bukan aku banned pun pizza hut ni,
cuma nextime kalau mau makan pizza hut,
better pigi yang 'old branch' yang biasa kitorang pigi
sana lagi ok, cuma aiyo parking susah mau dapat,
selalu full house la pula :(

No comments:

Post a Comment

Design By Sis Hawa | Copyright Reserved By Mrs Pip 2017