test

Katering SJB Easy Recipe Movie List Lil' IMAN LIL' AMIN Other Biz

5 Latest Entries

Hangat Di Lazada

Thursday, 24 March 2016

Lil' armies 'Weekend Indulgence' di Taman Tun Fuad, Bukit Padang

"nak pergi jogging tak?" ... tanya mr.Husband .... "boleh juga, lagipun bolehlah hilangkan lemak sekilo dua", cepat ja mrs pip jawab pertanyaan mr.Husband sambil senyum simpul terbayang bayang lemak dua kilo ni boleh di shed off cepat cepat T_T


it's Sunday , mr.Husband tutup kedai, so kami bolehlah kluar jenjalan bawa anak anak tinguk dunia luar, ewah ... kalau asyik terperap dalam rumah, nnt lil' armies seperti katak bawah tempurung la pula, so kenalah juga bawa dua budak ni beronggeng yer T_T

semangat nak berjogging, kita selfie dulu
yeah! dah sampai tempat yang dituju
eh, lengang jer tempat ni .... mana yang lain?
port lepak yang best! ada auntie2 buat tai chi kat sini
ni mr.Hssband dan lil' Iman yang keletihan berjogging, muehehehe *kita jogging suku jogging track ja pun, tapi dah penat ... penangan dukung lil' armies la katakan sambil berlari lari anak* ... ahaks!

auntie2 / uncle2  yang gigih bertai-chi
kita tengok dari jauh ja la T_T
budak yang banyak tanya ...
daddy daddy, tu apa?
daddy daddy, boleh play tak?
daddy daddy, sit di bawah la ...
dah banyak sangat tanya kan *ekceli, memang niat nak main daun kan Iman*, so kita bagilah lil' Iman play with the dried leaves .... biarlah dorang play with the nature, bukan kotor mana pun ... nnt mommy wipe :)


bukan lil' Iman ja .... lil' Amin pun tak nak kalah ... dia pun mau join sekaki .... layan ja la kemahuan bebudak dua orang ni ...


tengok tu,habis daun daun tu dorang kerjakan ...
lil' Iman siap mau tapau daun tu bawa balik T_T
layan ja lah aksi dua budak bermain daun ni ....


ni nak buat apa pula ni lil' Amin?
meh sini mommy tolong hiaskan kepala ...
sambil jaga anak2 bermain, sambil curi curi berselfie T_T , ngee ....


eh , feeling romantik pun ada T_T 


gembiranya lil' Iman dapat bermain mcm ni ... ya lah kan, dah hari2 asyik berkurung dalam rumah ja,
dapat kluar outdoor mcm ni, lepas gian lah budak budak ni ...
kejap main daun, kejap berlari lari keliling kawasan ni ...
kejap nak minum la, kejap nak susu la T_T,
lepas tu sambung main lagi ....


lama juga kitorang lepak kat sini bagi bebudak tu puas bermain main ...
lepas dorang dah rasa mcm bosan main daun daun kering tu,
mrs pip and mr.Husband decide untuk bawa dorang tengok
fish in the pond!

our kaki kaki kecil 
alamak, blur la
sebelum sampai kat pond ni, kena menapak la juga ...
jauh tu, hurm boleh lah tahan jauhnya ...
memula lil' Iman best ja jalan holding hands with mr.Husband ,
mrs pip pula dukung lil' Amin ...

tapi about 15 minutes walking gitu, 
lil' Iman refused berjalan ...
dia siap duduk buat tak tau ja kat jogging track tu T_T
time tu dah ramai dah orang lalu lalang,
tapi buat buat tak kisah ja la ...
dorang faham, bebudak mcm umur lil' Iman mesti tak tahan jalan lama lama :)
end up, mr.Husband dukung lil' Iman all the way to the fish pond

aksi lil' Amin yang takut2 ...
lil' Iman lagi lah takut, nak menapak atas jambatan ni,
last2 mr.Husband dukung ler jawabnya :)
 selfie dulu T_T ... mentari dah start terik ni, walhal jam baru ja 8am ....


we spent about another 20 minutes la kat atas jambatan ni tengok ikan ...
asalkan lil' Iman nampak ikan besar, kecoh la dia
"daddy daddy, big fish la" ....
tu ja la dialog lil' Iman sepanjang atas jambatan ni,
excited sungguh anak mommy ni nampak ikan ...

yang lil' Amin tu, relax ja  ...
asyik asyik cakap
"mom .... mom ..."
nak makan la tu , 
nasib baik mommy bawa bersama biskut kegemaran korang kan, bijak tak mommy? ngee 
*angkat bakul sendiri*

what a weekend indulgence with the loved ones :)
 so, dah dua jam lepak lepak kat sini,
mrs pip ajak mr.Husband balik ....
perut pun dah lapar, better cari tempat untuk breakfast T_T

happy us T_T
before balik, kita candid dulu ... lil' Amin busy makan biskut, 
so not in the mood untuk bergambar ....
mommy je la yang selalu over excited nak bergambar, ngee

jom balik, next week kita datang lagi, insya allah T_T

No comments:

Post a Comment

Sabahan Bloggers

Design By Sis Hawa | Copyright Reserved By Mrs Pip 2017