test

Katering SJB Easy Recipe Movie List Lil' IMAN LIL' AMIN Other Biz

5 Latest Entries

Sunday, 13 March 2016

Little Helper

Apa salahnya latih anak anak kecil untuk membantu buat kerja kerja rumah ...
time kecil kecil mcm ni la perlu didik mereka agar terbiasa membuat kerja rumah T_T


lil' Amin is mommy little helper gitew ,
ternampak LITTLE HELPER ni time jenjalan hari tu,
terus beli tanpa fikir panjang ...


siap cakap dengan mr.Husband, since bebudak ni
suka rebut rebut penyapu time mrs pip menyapu lantai,
better la belikan toys yang ni, nnt biar dorang puashati
sapu 'toys room' dorang tu ...


mainan ni bukannya mahal pun, tak sampai sepuluh ringgit :))
cute pulak tu the kaler ...
time bayar di kaunter, cashier tu senyum2 kat mr.Husband,
then siap tanya "ni mainan untuk anak ka?"
*time tu mr.Husband tengah dukung lil' Iman*


mr.Husband jawab la balik "ya, untuk anak ni la, nnt boleh tolong mommy dia buat kerja rumah" ...
then cashier tu angguk angguk ...

eh eh ... ingat toys ni for gegirl je ke ...????
kalau dah anak semua lelaki, takkan tak nak didik buat kerja rumah kan ...


kalau lil' Iman dengan ayam-ayamnya,
lil' Amin pula dengan sapu-sapunya, ahaks!


ok lil' Amin, time untuk spring cleaning!
mau mula di mana dulu?

muehehehe ... keji tak mommy?

No comments:

Post a Comment

Design By Sis Hawa | Copyright Reserved By Mrs Pip 2017