test

Katering SJB Easy Recipe Movie List Lil' IMAN LIL' AMIN Other Biz

5 Latest Entries

Monday, 18 April 2016

Hadiah istimewa untuk girlfriend saya T_T



hi there,

bangun sahaja pagi ni, teringat pula dekat my girlfriend .... well, hari ni harijadi dia, jadi cepat cepat mrs pip wish dia selamat hari jadi  T_T , rindu pula dekat girlfriend yang seorang ni ... hohoho, memang dia sahajalah my GF forever :) , Happy Birthday my GF, Maton, love you so much !

nampaknya, kita ni semakin berumur la GF, samakin berumur semakin sukar lah pula nak cari hadiah apa yang sesuai untuk awak ... dan memandangkan awak ni memang sukar nak buat keputusan hadiah apa yang awak nak, so birthday kali ni, saya nak senangkan awak request hadiah daripada saya T_T


banyak sangat pilihan hadiah di luar sana ... bagi yang ni, nnt awak cakap awak dah ada ... bagi yang tu, nnt awak bagitau "eh, 5 tahun yang lalu saya dapat hadiah ni dari awak" ... so, nak bagi awak apa ya? ........

ingat tak gift apa yang awak pernah dapat dari saya? .... hurmmmmm , saya sendiri pun lupa lupa ingat T_T .... eh, apa kata tahun ni susah susah nak bagi apa kan, jom lah kita pakai baju couple, siap ada printing lagi "I LOVE MY GF, BFF" .... mesti sweet kan :) ....


memberikan hadiah pada kawan kawan yang kita sayangi ni, kadang kadang jadi satu cabaran pula ... banyak sangat pilihan , sampai rambang mata ... then bila nak beli hadiah tu, teragak agak coz tak tahu sesuai ke tak hadiah tu ... or maybe dia dah ada benda yang kita nak bagi kan ....

menjadi kebiasaan antara mrs pip dan GF, asal birthday ja mesti tanya soalan skema "birthday kali ni, nak hadiah apa?" ... aiseh, nnt mrs pip cakap nak sebiji beg LV ori, boleh pengsan pula GF mrs pip tu kan ...

ok, we both ekceli dah tetapkan budget untuk bagi hadiah ... kalau nak bagi hadiah, maximum sampai sekitar budget nilai hadiah tu ja lah, senang mcm tu, so kitorang pun kalau nak request2 hadiah, memang request sekitar harga budget sahaja T_T *we both golongan marhaen mah, mesti budget limited wor*


as usual la kan,GF mrs pip ni, kalau kita tanya dia nak apa, sebulan kemudian dia akan bagi jawapan :) chuckles :) ... jadi mrs pip dah shortlisted kan few item , siap suruh GF ni buat pilihan segera, aiseh! ...

handbag? eh ... wanita mana yang tak nak handbag kan ....

scented air purifier ? ... termakan godaan baca entry redmummy di sini ... mcm best juga buat birthday gift barang wangian mcm ni :)

kain pasang ? .... GF kan seorang guru, so tak rugi bagi dia kain pasang banyak2 ... nnt boleh bergaya bawa pi sekolah ...

kitchen appliances? ... yang ni memang dia tak nak, tapi wait a minute, esok esok GF bosan cuti panjang di rumah, boleh guna main masak masak di dapur kan ;)

make-up palette set? ... GF ni bukannya reti nak main make-up make-up ni, so saja gatal hati nak tease dia ber-make-up

ang pow? ... ni kes dah tak tahu nak bagi apa, so bagi ang pow ja lah kan GF, then you can buy your own gift 

perfume? ... dulu time kat Kuching, dah pernah bagi ... sure yang tu dah lama habis kan T_T

nak bagi segala baju kasut, sukarnya nak cari cutting size yang sesuai, so bab ni totally out!

apalagi GF, cepatlah buat pilihan ... kang jadi pekasam la pula hadiah awak ni , xoxo :) ...

No comments:

Post a Comment

Design By Sis Hawa | Copyright Reserved By Mrs Pip 2017