test

Katering SJB Easy Recipe Movie List Lil' IMAN LIL' AMIN Other Biz

5 Latest Entries

Friday, 8 April 2016

Membina keyakinan diri di playground - Part 2

sambung lagi cerita mrs pip di Rainforest Park hari tu ... ni yang part 2 ... yang part 1 kalau sudi nak baca, klik sini yer T_T .... so, lepas bermain di section 1, mcm dah lama sangat lepak di sini, mr.Husband beralih ke section 2 playground tu with lil' Amin ...

time ni, lil' Iman still rasa enjoy bermain kat section 1 , lama juga dia melekat kat stering besi ni T_T, perasan la tu bawa kereta mcm daddy, siap cakap "mommy, Iman bawa bumbum mcm daddy" ... anak oh anak :)



layan ja la lil' Iman ni .. dia tengah happy kan ... mommy pun suka anak anak mommy ni happy selalu ...


lepas siap main stereng besi tu, lil' Iman main panjat2 yang ni pula ... hah! tu dengan si checeh, mrs pip dari kejauhan ja la tengok gelagat lil' Iman ... dia ni kan penakut sikit bab benda tinggi, tapi bab panjat panjat, berani lah pula dia T_T hurmmmm ....



see, kita zoom ... si cheche penuh semangat bantu lil' Iman memanjat :) .... ni pun satu cara membina keyakinan la juga kan .. ni kena belajar kat mana nak pegang kat mana nak letak kaki, so ujian for his motor skill ... boleh ke tak ni?



yeah, boleh ja pun .... sampai juga dia kat atas :) ....





so, kita beralih ke section 2 playground T_T ... awal awal lagi lil' Amin dah sampai with si daddy lepak lepak kat atas ni :) ... wowzer, tinggilah juga for kids at their age naik kat tempat ni ....



curi curi ambil gambar lil' Amin dari bawah ... eh eh, dia perasan la ada mamarazzi kat bawah ...



ni lah part swing bridge tu yang mrs pip rasa lil' Iman takkan lepas melaluinya ... memang bergoyang sih jambatan ni .. aduhai, mrs pip pun mula mula naik mcm takut2 *dasar penakut la juga rupanya* .... memang jadi isu juga lil' Iman ni gayat... kita dah cuba nak hilangkan gayat dia tu, tapi memang ndak menjadi ..


lil' Iman pegang tangan si cheche punyalah kuat ... mrs pip adn mr.Husband at the other hand bagi support ... ya, Iman boleh! jalan lagi sikit sikit, slow slow ... come to mommy come to daddy ... lil' Iman excited mau sampai tempat mommy dan daddy kan, so walaupun takut takut kaki keras semacam, tapi semangat la juga dia jalan di swing bridge ni ...


bagus ja si cheche ni, dia layan ja lil' Iman ... dia pun bagi support juga ... slow slow walk, sampai juga tu nnt ... mcm tu lah si cheche cakap ...


yeah! berjaya pun ... lepas tu dia asyik patah balik ulang semula di swing bridge , dan kali kedua ketiga tu, lil' Iman sudah agak berani dan boleh lepas tangan  *alamak, tak ambil pula gambar tu, excited kan bila anak ada improvement, terlupa snap snap detik detik indah* ... harap lepas ni, isu gayat lil' Iman a bit less boleh dihilangkan T_T *looking forward*




bila anak beranak melepak T_T


dia nampak cheche on the ground, dia pun mau turun bawah... then nampak gelungsur ni, dia cakap mau main, but no no son, this one is too high for you to slide ok :(


puas si lil' Iman pujuk si cheche bawa dia main gelungsur ... tapi memang no no for this slide :(


yang ni, mr. angry bird ... memanjang serius masam ja muka .....



so, lepas tu lil' Iman naik semula kat atas,, main dengan lil' Amin pula kat area ni ... tu yang dekat lil' Iman tu ladder cat, bukan main lagi lil' Iman mau betul turun tangga tu, tapi once again la kan, no no no ... tak sesuai dengan umur ...






tak adillah kan kalau lil' Iman ja guna swing bridge ni, lil' Amin pun mau la juga merasa ... you go with daddy la nak , mommy busy mau snap snap pics T_T ... ngee ...





lil' Iman suka ja duduk di sini, sambil tanya ni apa, tu apa ... mrs pip suka ja layan pertanyaan lil' Iman .. banyak bertanya bermakna sel sel otak sedang berhubung kan .. gitu ka tu aaaa? ^I^ ....




dah lama sangat duduk kat sini, mrs pip pujuk lil' Iman turun pigi bawah ... kita pigi main yang lain pula T_T ....



kalau tadi naik ikut swing bridge, so kita turun ikut tangga biasa ja la ... lil' Iman ambil feeling dulu before turun tangga ... dia tengah fikir mcm mana la nak turun tangga, selalu daddy dukung T_T ngee



hah! punya la takut kan ... mau turun tangga pun kena duduk .... ndak pa, nnt lain kali kita practice lagi turun tangga ok ...



ok, enterframe kejap ... ni tengah duduk di bawah perhatikan lil' Iman bermain ...


lepas tu kita sambung lagi jalan di batu batu ni, reflexology la sangat  ... sakit la tapak kaki kaki ku ...




yeah, selesai lah aktiviti kita bermain di section 2 playground ... lain kali kita datang main lagi ... tapi mommy cadang2 mau berpiknik kat sini sambil tengok anak anak bermain ... mcm best ja tau :)

so, kita teruskan aktiviti kita dengan melihat ikan ikan di kolam ... walk to tugu pahlawan (yang ni entry dah buat, KLIK DI SINI yer T_T)




cheers! ....
time to go home kids ... let's go 1, 2, 3 ....

No comments:

Post a Comment

Design By Sis Hawa | Copyright Reserved By Mrs Pip 2017