test

Katering SJB Easy Recipe Movie List Lil' IMAN LIL' AMIN Other Biz

5 Latest Entries

Hangat Di Lazada

Tuesday, 5 April 2016

Trip ke Seoul Day 1 (Part 5) ..... Rambang mata di Insadong

so, lepas dah melawat taman larangan Geongbokgung,
kami sambung pula menapak ke Insadong 'street' ...
bukan jauh pun menapak ....

ni adalah tanda jalan untuk ke Insadong 'street' ...
nnt bolehlah masuk ke lorong yang banyak deretan kedai tu ...
memang rambang mata pilih souvenir ;)


saat masuk ke Insadong 'street' ,
alahai comel2 la kedai dorang ni,
semua pun sangat kreatif hias kedai 

kedai makan sana sini,
semua pun cute dan sweet

kalau diikutkan perasaan diri sendir la kan,
semua kedai yang mrs pip lalu tu kan,
semua pun mrs pip mau ambil gambar,
tapi ... errrr, sila kawal diri yer T_T

kedai tepi sebelah kiri tu kan
makanan dia mak oiiii nampak yummy,
tapi baca punya baca n tingu gambar di banner
terus mata tertumpu kepada daging yang pink pink *sila faham sendiri*
waktu kitorang kat Insadong dah petang gitew, 
so agak ramai juga orang yang sama ada baru balik dari kerja
orrrrr baru nak mula masuk kerja ????

tapi apapun situasi,
lil' Iman memang sedap ja tidur dalam baby carrier tu

yang kedai tepi tu galeri lukisan kalau tak silap,
tapi kitorang tak masuk pun ....
singgah 7E beli minuman, serius sedap la minuman yang mrs pip pegang ...
 mana mau makan ni .... lapar la ....

ni di ssamziegil ...
dalam bangunan yang tak seberapa besar ni,
ada banyak deretan kedai
jual pelbagai benda ...
kitaorang ada lah juga masuk kat dalam bangunan ni,
tapi tak beli apapun ...
hati sungguh keliru mau beli apa,
semua pun mcm cute cute best ja :)
 serius time ni mmg lapar, tapi tak jumpa lagi restoran yang halal ...
so, kami keep walking :)) ....
beli buns di 7E untuk alas perut ...



tada! terjumpa signboard Vegetarian Restaurant ...
then mr.Husband tanya kalau patut cuba makan di restoran ni,
well, apa salahnya .... tiada keraguan ....

intai intai restoran vegetarian ni,
hopefully tiada benda yang was was T_T
dah jumpa restoran vegetarian tu,
kitorang pun pigi lah makan di sana,
menu semua berasaskan sayur ...
minuman pula cuma sekadar air sejuk / teh ja yang ada ...
so, tida keraguan di hati,
kami pun menjamu selera  *next entry nnt baru crita pasal restoran ni*

dah siap makan, hari pun semakin senja,
lil' Iman pun dah bangun, and sure kejap lagi mau susu,
so better balik hotel, walaupun hati still gatal mau jalan kan.
.... nevermind, esok masih ada, insya allah
 time time jenjalan tu, ahaks! tak malu malu
mrs pip bergambar dengan Jang Keun Suk ...
alah, dah jumpa Jang Keun Suk di Insadong,
so kita pun snap snap la gambar kan ...
muka friendly kan si Jang Keun Suk ni ...

Jangan jelesT_T
 ha! kan dah cakap, mesti kejap lagi lil' Iman mau susu ...
see, kena take a break kejap untuk susukan lil' Iman ...
ikut hati memang mau menapak lagi,
tapi kena balik hotel la juga,
kejap lagi lepas susu, lil' Iman mau makan la pula ...
jom balik hotel, bancuh makanan lil' Iman ....

love lil' Iman mucho mucho ...
cian anak mommy ni kan, terpaksa
jadi anak 'kangaroo' masuk kantung
sepanjang percutian mommy daddy 
serius mrs pip suka jenjalan di Insadong ...
nextime kalau diizinkan Allah, nak lagi dtg sini ...
Insadong ni quite besar juga la area dia,
dengan blok2 kedai yang banyak,
dan tak jauh sangat dari sini, ada Jogyesa Temple,
tapi mrs pip tak pigi pun temple tu ...

dan sebelah blok Insadong street ni, ialah Gwangwamun Plaza
alah ... kalau korang tengok cerita City Hunter,
mesti korang tau kan babak di mana
Lee Min Ho dan Park Min Young bertemu pertama kali ....

T_T ... cheers ...

No comments:

Post a Comment

Sedang Berlangsung

Sedang Berlangsung
Sponsor Bersama

Sabahan Bloggers

Design By Sis Hawa | Copyright Reserved By Mrs Pip 2017