test

Katering SJB Easy Recipe Movie List Lil' IMAN LIL' AMIN Other Biz

5 Latest Entries

Tuesday, 26 April 2016

Trip Ke Seoul Day 2 (Part 2) Berjalan jalan sekitar Nami Island



hi there,

alhamdulillah ........... setelah berjaya mengharungi menaiki ITX untuk ke Gapyeong entry sebelumnya *huh! nak beli tiket ITX tu memang satu hal*, akhirnya sampai juga di pulau impian ni ......

bertahun tahun pasang angan-angan untuk ke sini, akhirnya datang bersama orang tercinta T_T .... oh Naminara ... mrs pip dan mr.Husband decided untuk naik taxi memandangkan taxi ni banyak ja berbaris dan sedia untuk dinaiki, kalau korang mau naik bas pun ok jer tapi kena ikut bus time! ....

naik taxi cuma 5,000 won jer .... kebetulan time mrs pip naik taxi, ada dua pelancong Indonesia ni nak tumpang sekalai share bayar tambang, since kita sehaluan, apa salahnya , jimat sikit tambang :)


sesampai ja di depan Nami wharf tu, mrs pip beli kudap kudap for light breakfast ... kitorang ni once dah berjalan, makan minum pun boleh terlupa, ahaks! .... mrs pip beli biskut labu dan dua botol green tea , then beli pas masuk ke Nami Island berharga 8,000 won seorang ....


muehehe ..... mr.Husband sebagai daddy mithali kan .... bab bagi susu lil' Iman ni, mr.Husband memang very the ringan tulang :) .... backpack besar gedabak yang mr.Husband angkut sepanjang percutian kitorang tu, semua tu barang2 lil' Iman  .... siap ada thermos sekali .... well, travel with a baby lah katakan .... sambil bagi susu lil' Iman, sambil makan biskut labu yang sungguh sedap ;)


ni dah masuk kat dalam Pulau Nami .... since kitorang pergi Oktober 2013 *sungguh basi cerita ini*, dah siap ada Happy New Year 2014 .... *ekceli kitorang pergi time cuti tahun baru ikut kalendar Korea kalau tak silap, tu sebab dorang sekali buat Happy New Year 2014, awal la sungguh nak berwish Happy New Year dorang ni kan* ....


ni tak jauh dari depan pintu gerbang tu .... banyak ja benda menarik dalam Pulau Nami ni, semua pun cute cute ... semua angle pun kalau boleh nak ambil gambar T_T

*******************
hahaha, ni siapa yang susun gambar tak ikut giliran ni?

yang ni gambar before naik feri tau !
ni tempat kitorang turun dari naik taxi tadi :)

zip wire anyone?
*******************

yang pokok pokok ni memang very the trademark Pulau Nami 
once dah jejak Pulau Nami, mesti wajib ambil gambar berlatarbelakangkan pokok ni 
oh my winter sonata!


tak kempunan T_T
laluan ni lah yang menjadi idaman selama bertahun tahun, ngee ;)
The Song Museum .... tapi tak masuk pun
laluan keretapi di Nami Island, tapi kita tak naik pun
ni apahal ? T_T
eh, ada burung unta la
berkasih sayang dengan yang tercinta
main kejar kejar
cheeky lilttle Iman at 7 months
lil' Iman yang tembam once upon a time
suka la tu
susu time lagi T_T
serius biskut labu besar gedabak ni sedap sangat
my cinta hati bertemu di sini
antara tempat yang best untuk bergambar
nak sewa basikal pun boleh, ada couple seat tau!
open library ... konsep best!
jenjalan tingu orang sana sini ... ramai weh
wajib bergambar dengan poster winter sonata,
memang drama winter sonata tu sungguh epik!
menghampiri musim luruh ... 
kenangan indah bersama di Pulau Nami
so, selesai berjalan jalan di Pulau Nami, ingatkan nak round habis satu pulau ni, tapi mrs pip and mr.Husband kejar masa untuk ke Petite France la pula yang tak jauh dari Pulau Nami, so kita pusing half round ja la di Pulau Nami .... tu pun dah makan about 4 hours just jenjalan di Pulau Nami ....

ye lah kan, kami ni slow walker, nak gendong anak lagi, nak pit stop untuk susukan anak lagi ... dah nama travel with a kids kan ....


lepas ja naik ferry balik ke tempat asal kami turun taxi tu, terasa lapar membuak buak ... time kat Pulau Nami tu tak la pula terasa nak makan sangat T_T .... penat berjalan la katakan, mesti nak recharge energy ....

so, pusing pusing sekitar tempat parking kereta / bas  tu kan, mrs pip ternampak la restoran ni, dari jauh terpampang perkataan HALAL, wah apa lagi, harus makan di sini ..... so, menu of the day ialah cold soup .... dah rasa penat berjalan, memang patut nak dapatkan makanan yang sejuk sejuk, tapi ni serius sejuk ada ais batu! .... tapi sedap tau ....

lepas dah makan ni, kitorang sambung pula jenjalan ke Petite France .... in the next entry :) ...

nak tengok apa yang kami buat pada Honeymoon Seould Day 1 .... KLIK LA SINI ....

No comments:

Post a Comment

Design By Sis Hawa | Copyright Reserved By Mrs Pip 2017