test

Katering SJB Easy Recipe Movie List Lil' IMAN LIL' AMIN Other Biz

5 Latest Entries

Monday, 16 May 2016

Beli sebiji twin stroller Tike Tech X3 berharga RM8,542.50

hi there,

recently, kita jenjalan di shopping mall with the kids ... we only have 1 stroller , tapi anak ada dua  ... selalunya lil' Iman yang naik duduk dalam stroller tu ... baguslah juga lil' Iman yang duduk dalam stroller, coz nak mendukungnya once dia dah mengantuk tu, boleh lah juga tahan beratnya T_T

lil' Iman in the stroller  SCR6

"mommy,  Iman want naik stroller, leg leg Iman sakit, don't want to walk walk"
deng! what a lazy kid sometime 
manakala, lil' Amin duduk senyap dalam dakapan mommy ... kekadang bertukar tangan kat daddy .... tapi masalahnya, lil' Amin ni tak boleh duduk diam selagi tak rasa letih / mengantuk ... lil' Amin nowadays ni boleh tahan la juga beratnya, kekadang naik letih tangan mommy nak mendukung, ouch! sob sob

bab bab shopping ni memang la lagi sukar tanpa bantuan stroller .... mana nak beli barang, mana nak jaga anak ... lil' Iman yang duduk dalam stroller tu pun, nampak diam ja kan, tapi tangan dia nak juga capai itu ini , grrrr ....
yang ni jenama Bumbleride,
harga RM2319.00
onebabyworld

so, recently mr.Husband bagi opinion nak cari twin stroller ... "ada jual tak twin stroller kat local store?" .... mr.Husband kalau bab bab cari barang bayi ni, memang tak berapa nak tahu sangat coz memang mrs pip yang uruskan T_T ... satu hari tu, kebetulan mr.Husband lalu di depan kedai barangan bayi, dia ternampaklah twin stroller secara kebetulan (time tu mr.Husband berseorangan), dia masuk dan terus tanya harga ... harga twin stroller kat Graco tu RM1699, kalau yang tandem stroller tu RM1999 ....

then mrs pip cakap , "very expensive ... ni mesti tengok kat Graco" .....
mr.Husband balas, "eh, mcm mana tau kedai tu nama Graco?" ....

yang ni Halford fliplite
harga RM952.95 tapi after discount
harga dia RM762.36 di one baby world
di Lazada ada kaler merah, harga sedikit murah RM719.25

hahahaha, mr.Husband ni .... dia mcm tak kenal ja wife ni boleh hafal hampir semua nama kedai dalam shopping mall ... dah awal awal dia cakap dia ada urusan di Suria Shopping Mall, so ai taulah kedai tu Graco coz dia nak pigi jumpa kawan kat cafe , kena lalu Graco T_T .... ok, Suria ada Mothercare, tapi mrs pip hari tu lalu depan Mothercare, dia tak jual twin stroller ....

..... mahallah twin stroller di Graco tu  .... boleh beli less than RM1k la mr dear husband, tapi kena lah rajin mencari T_T ....

yang ni jenama Hauck,
harga RM1599 tapi after discount RM1359,15 di
onebabyworld


mr. Husband ada juga suggest untuk beli ja twin stroller ni online ... memang hari tu once mr.Husband bagi opinion nak beli twin stroller, berjam jam la juga mrs pip browsing online baby store mencari twin stroller yang harga berpatutan untuk bajet mrs pip ... banyak sangat pilihan, memang rambang mata ... tapi, masuk bajet ke tak?

yang ni tandem stroller
jenama Perreno
harga RM2700, tapi after discount RM1890 sebiji
dari onebabyworld

ada satu twin stroller yang mrs pip rasa sesuai dengan bajet dan tengok design pun kira ok ... kalau nak design yang super cantik gorjes tu, harga memang tak dapat la nak beli :(

yang ni dari Sweet Cheery BT1269
harga RM669.00 di axeana ...
yang ni lah mrs pip nak sangat ...
nampak mcm ringan, harga pun awesome

lil' Iman ni kalau dah masuk stroller, dia memang tak bagi lah peluang kat lil' Amin naik stroller tu ... asyik dia je yang nak duduk dalam stroller tu .....

yang ni pula Chicco Echo Twin
harga RM1483.90 tapi after discount RM1481.00
shipping charges RM206.70
dari 11thStreet
apasal la warna stroller ni semua mcm sama jer? perasan tak ... why la so kaler hitam+merah .... warna kuning, biru, purple, pink, brown tu tak de eh?

yang ni pun keluaran Hauck juga,
yang ni Turbo Duo harga RM1199 dari 11thStreet
delivery charger RM344.50 T_T


tapi kan , last last mrs pip terjumpa twin stroller yang very the colorful ... fulamak, ni kalau lil'armies pakai ni, memang jadi perhatian la sangat ....

cantik tak? memang la sangat berwarna warni  kan
yang ni Cosatto Supa Dupa Pixelate
harga RM2499 tapi after discount harga RM2249 ...
guess the delivery charges nak sampai rumah mrs pip?
RM1097.10! boleh dapat sebiji twin stroller yang lain
ni dari 11thStreet

tapi, dalam banyak banyak twin stroller tu, rasanya kalau mrs pip minta bajet nak beli twin stroller yang ni, mesti mr.Husband ketuk kepala mrs pip berkali kali.... gila nak minta stroller yang ni?

ni Tike Tech City X3
harga sebiji RM8542.50 sebiji dari 11thStreer!

ok, ni nak jaga anak or nak jaga stoller?
gila punya mahal stroller ni ... mesti best naik stroller ni...
ada sesedap rasa naik Maybach Exelero kereta USD8juta tu!
ekceli, banyak lagi yang mrs pip surfing tengok stroller online, tapi so far belum ada yang terpaut di hati kecuali jenama Sweet Cherry model BT1269 tu ... moreover, kos penghantaran pun agak mahal la juga  ... so, better cari ja di local store ... tapi ntah bila la nak mencari tu, have to wait mr.Husband tak begitu busy dengan kerja .... hohoho ....

so mak mak yang tinggal di sekitar Kota Kinabalu, ada idea ka di mana mrs pip boleh cari  stroller sweet cherry tu ? .... *nak juga sweet cherry* .....


No comments:

Post a Comment

Design By Sis Hawa | Copyright Reserved By Mrs Pip 2017