test

Katering SJB Easy Recipe Movie List Lil' IMAN LIL' AMIN Other Biz

5 Latest Entries

Friday, 13 May 2016

Projek popsicle kampung

hello there,

walaupun cuaca sekarang ni adalah juga hujannya, tapi once panas, fuiyo memang sungguh terik peluh membasahi baju kan T_T .... ni kalau kudap kudap makanan sejuk ni, memang sedap la juga ...

biasalah jadi surirumah ni, ada ja lah mau dibuat kalau ada free time , memang mrs pip ni sangat mengelak untuk tidur di siang hari, hohoho .... badan banyak sengal ooooo kalau terlebih tidur , jadi daripada tidur tu better layan buat kerja kerja dapur ... erk!

popsicle versi mrs pip T_T
since hari ni ada sedikit masa terluang, mrs bancuh la kordial kegemaran mr.Husband *lately mr.Husband suka la pula minum kordial lemon* .... satu jug besar kita letak dalam peti sejuk, nnt once mr.Husband balik rumah, boleh lah hilangkan haus di tekak #kitaisteriprihatin T_T

kemudian tu, mrs pip saja ja tinggalkan sedikit baki minuman tu untuk masukkan dalam plastik aiskrim ... plastik panjang ni korang boleh ja beli di pasaraya or kedai plastik yer ....


hohoho, popsicle kenangan time kecik kecik!

dulu kan time mrs pip kecik kecik jaman hingusan gitew, aiskrim ni la yang jadi idaman .... banyak perisa pilihan pula tu , ada perisa oren, bandung, kicai, laici, jagung, mangga, etc.... siap berebut rebut mau pilih flavor, hehehe ....

satu, sepuluh sen ja tau! hah, nowadays mana dapat satu sepuluh sen kan kan kan, and some more, mcm jaranggggggggg lah sudah orang jual aiskrim kampung ni ;p


lepas dah siap ni, mrs pip buat dalam 15 bungkus ja *buat banyak banyak pun cuma mrs pip & mr.Husband ja yang layan benda ni, lil' armies is strictly forbidden to have this, ahaks* .... lepas tu masukkan dalam freezer .........

so, dalam proses untuk mengeras beku ..... esok esok lah layan popsicle kampung ni ....

nowadays, orang buat popsicle, very the awesome, mcm mcm bentuk .... hari tu memang hajat dihati nak beli acuan popsicle yang banyak bentuk tu, tapi hajat tergendala , ngee ! .... nevermind, later I'll buy it ;)



No comments:

Post a Comment

Design By Sis Hawa | Copyright Reserved By Mrs Pip 2017