test

Katering SJB Easy Recipe Movie List Lil' IMAN LIL' AMIN Other Biz

5 Latest Entries

Monday, 23 May 2016

Sepetang di Sungai Kiulu


hi there,

last week when mr.Husband ajak pigi Tamparuli atas urusan kerja, mrs pip memang happy coz alang alang suda sampai Tamparuli, better singgah piknik di pantai dalit , bukannya jauh pun T_T ...

so, mrs pip sediakan sedikit makanan such as nasi goreng, ayam goreng, minuman sejuk, biskut .... dah sampai Tamparuli, mrs pip and anak anak tunggu dalam kereta ... layan lil' Iman and lil' Amin meragam kejap :) .... selesai urusan mr.Husband, then mr.Husband cakap, dah alang alang di Tamparuli, better ambil angin di Kiulu rather than mau piknik di pantai dalit ... deng!

ishhhhh, dah kita mengidam nak ke pantai dalit, kiulu la pu jadinya ;( ... memula muka masam kan, tu biasalah perangai mrs pip ni, tapi after one minute, muka kembali ceria ... hohoho, kita merajuk jenis tak lama  .....



lil' Amin relax ja duduk dalam kereta, tapi hp mommy tu asyik kena jadi bahan mainan dia ler kan, kalau ndak dibagi, nnt meraung pula budak kecik ni :)


tu ja la bekalan makanan yang tak seberapa kononnya untuk berpiknik di pantai dalit ... dush dush, akhirnya bertukar pula ke sungai kiulu T_T


yeah, dah sampai pun  ... very the nice la this place, i loike!
tu la kan , memula ja merajuk sekejap nak juga layan hati pigi pantai dalit, see ... this place is better than pantai dalit :)


dua beradik ni kita letak di belakang truck ... coz ni sungai kiulu kan, jangan memandai nak bagi dorang lepas berkeliaran di tanah ... kang tak pasal pasal, ada yang terjun sungai ... arus sungai ni boleh tahan la juga derasnya ... dah la mrs pip ni dah retired dari swimming , so better for safety, anak anak berdua duduk belakang truck je ok T_T


geng tiga sekawan ...

hana dul set ... ermmmm, tiada sesiapa nak tengok kamera ke? semangat mommy ambil gambar ni!
apalah yang lil' Iman bualkan buat lil' Amin khusyuk mendengar ... see, daddy pun nak juga dengar apa yang lil' Iman talking talking ...


before kita start makan makan, kita snap snap gambar dulu ... nnt once dah makan, memasing busy nak makan dan lepas tu sure malas sesangat bergambar ... layan sangat perut tu kan , ngee :)


ndak rugi mr.Husband insists datang sini ... hahahaha, aman damai la tempat ni ... nextime datang nak bawa tikar sekali ... satu untuk anak anak duduk atas truck, satu untuk mrs pip and mr.Husband bersantai di atas tanah T_T ... sure best!

jom makan!
nnt kita sambung ambil gambar lagi T_T



No comments:

Post a Comment

Design By Sis Hawa | Copyright Reserved By Mrs Pip 2017