test

Katering SJB Easy Recipe Movie List Lil' IMAN LIL' AMIN Other Biz

5 Latest Entries

Saturday, 7 May 2016

Tunai janji .... beli microwave Panasonic murah di Sen Q

hi there,

recently mr.Husband ajak bawa pigi Sen Q ... mrs pip ni pantang diajak kalau bab bab pigi tengok barang barang gajet dapur / rumah T_T, memang feveret sangat ... kitorang pigi Sen Q Karamunsing ....

Ok, time masuk tu terasa kehangatan SALE di Sen Q! .... ada ja rebate ratus ratus Sen Q bagi, mata pun naik juling mau tinguk .... mrs pip ni kan, memang dah lama mengidam mixer heavy duty type ni ... tak nak la yang memahal sangat besar gedabak berat 10 ton tu, just yang medium size boleh mrs pip angkut letak sana sini just like gambar kat bawah ni ....

Harga yang tetengah tu sebelum rebate RM599, ada rebate RM50
tapi kan, mr.Husband datang Sen Q ni bukan nak layan taste kehendak mrs pip .... sob sob, mr.Husband mau cari barang yang lagi baik punya T_T


ni la yang menjadi idaman kalbu... mixer ni harga best tau .... mantap kebabom! ahaks ........ hati dah suka kan, memang puji lebih lebih ....


pastu, nampak pula electric steamer ni! hadoi .... baru ja beli steamer oldskool yang jaman mak mak nenek nenek kita pakai tu ........ hahahaha, nak juga steamer yang glam mcm ni .... tambah berseri seri la kitchen mrs pip nanti kan .......*dasar nafsu semata mata*

kaler steamer ni maroon maroon gitu la, tapi daebak!... kalau masuk dapur mrs pip ni,tambah naik seri .....tapi sure mr.Husband jeling mencuka coz gatal sangat mau bazirkan duit , ouch!


yang multi cooker ni pun mcm best ....merah menyala .... nampak memang cantik pun .... tapi saiz very the small small la bagi mrs pip .... so, yang ni just cuci cuci mata sahaja :p


lil' Iman with cheche .... bukan main lagi dua beranak ni berdiri tegak tak gerak gerak langsung dalam Sen Q tu .... tengah layan apa tu? mata terpacak tak nak gerak ..... kalau semua shopping complex ada benda yang Sen Q pasang mcm ni, sure senang mrs pip nak gerak shopping shopping kan T_T


muahahaha ..... see, tengok dorang layan apa? cer teka?????
ok, dorang layan MV lagu lagu KPoP! ....
aiks,lil' Iman pun suka ........... like mother likes son kan kan kan.....


again, mixer...........tapi yang ni harga empat angka ....sesuai la dengan rupa dan berat 10 ton tu ....haruslah harga mahal kan .... tapi yang ni mrs pip tak minat sangat,kaler very the not memikat jiwa raga mrs pip ....

ok............ apa ekceli yang mr.Husband cari? ............... mrs pip busy tingu benda lain, mr.Husband busy cari barang lain , ngee!

 
akhirnya, jumap juga yang dicari ...............

tertunailah janji ...... sebiji microwave brand Panasonic harga RM400++ gitew .......... mr.Husband cakap, beli microwave la best, lepas ni saat saat memasak menjadi lebih mudah .... nnt mrs pip tak perlu la kejap kejap kena panaskan lauk atas tungku gas, kejap kejap kena berlari lari nak memasak ....

apa yang mrs pip perlu buat, masak sehari sekali untuk makan pagi, tengahari dan malam, then just panaskan guna microwave ..... boleh masak di malam hari, kemudian dibekukan/disejukkan then the next day, just tekan tekan butang, tunggu kejap ......... dengar bunyi ting! ..... yeah, dah boleh makan ........

quite lama la sudah mr.Husband memang berhajat mau beli microwave, then baru hari ni tertunai janji ....... apapon, tq mr.Husband for the extra concern bab bab mrs pip memasak ni, now dah ada microwave , semakin mudah kerja kerja memasak mrs pip T_T

bukan mrs pip ja, si cheche pun sekarang ni lagilah suka masuk dapur, dia just tekan tekan butang, ahaks! instant noodle dia dah masak ........\

our very first meal using the microwave T_T

No comments:

Post a Comment

Design By Sis Hawa | Copyright Reserved By Mrs Pip 2017