test

Katering SJB Easy Recipe Movie List Lil' IMAN LIL' AMIN Other Biz

5 Latest Entries

Hangat Di Lazada

Thursday, 16 June 2016

Berhujung minggu di Pantai Sawangan

hi there,

so hari tu cuti Kaamatan, we olls balik ke merphin house , tapi sebelum balik tu, mrs pip and mr.Husband saja ja mau ambil angin kejap di Pantai Sawangan .... quite sometimes juga ndak melepak di sini T_T ... yang last hari tu time kita dtg secara kebetulan, plan tertukar gara gara sebatang monopod punya pasal kan ;))))

one of the reason dtg sini is that just mau bagi anak anak the lil' armies ni play with the nature ... since mr.Husband busy busy busy kan, so dah few weeks tak bawa bebudak ni jenjalan, so bagi reward la kat dorang since few weeks ni pun perangai dorang bagus elok molek ja, no grumpy sangat walaupun terpaksa duduk diam di rumah tak pigi memana kan ...

hah! daddy dah bayar hutang la ni yer kiranya :) .... bawa korang berdua jenjalan kat tepi pantai, lepas tu siap daddy bagi kebenaran boleh main on the ground ... baju seluar kotor tu , it is ok, nnt mommy kira belakang je la ... yang penting, anak anak mommy daddy ni happy bermain , adventure yourself !


what a beautiful sky
dah puas sangat main dgn rumput ni, lil' Iman nak exploring the sea pula ... lama eh lil' Iman berdiri tingu laut, then banyak la juga pertanyaan kena jawab , such as

daddy, apa tu? ... tunjuk kat motorboat yang baru melintas

motorboat pergi mana?

motorboat buat apa?

motorboat bawa apa?




lepas tu dia tanya lagi

daddy, ada fish tak di kolam? ... ni laut la anak, bukan kolam ....

fish buat apa?

fish pergi mana?

fish so big?

fish small ada?

fish makan apa?

"daddy, Iman tiada nampak fish, fish go to sleep tu kan" ... what the clever sungguh anak mommy ni ...



lil' Amin since still tak boleh bercakap sangat, so far dia just cakap "tu .... tu .... tu...." randomly pointing places .... muehehe, layan ja la anak anak nak punya conversation kan ...

lepas tu , kita sempat la juga makan tapau kat sini *siap bawa tapau makanan* before balik ke merphin house .... BEST.


No comments:

Post a Comment

Sedang Berlangsung

Sedang Berlangsung
Sponsor Bersama

Sabahan Bloggers

Design By Sis Hawa | Copyright Reserved By Mrs Pip 2017