test

Katering SJB Easy Recipe Movie List Lil' IMAN LIL' AMIN Other Biz

5 Latest Entries

Friday, 10 June 2016

Cheche last day ...

hi there,

so hari tu a day before puasa, we sent off cheche balik kampung ... it was her last day working with us ;( sob sob ... seriously mrs pip rasa sedih .... dah berbulan kerja dengan kitorang, almost a year, suddenly cheche bagitau mau berhenti kerja coz family matters .... jangan ditegah tegah kalau bab bab family matters ni, tak kesahlah kerja dgn sesiapapun, family mesti yang utama ...


walaupun sob sob, tapi hidup mesti go on kan .... jadi yang 'sedih' tu kita simpan dalam, don't show off ... lil' Iman sedap ja tidur dipangkuan cheche ... lil' Iman ni mmg manja sgt2 dgn ci cheche ni, kalau naik kereta, mmg tak nak lah dgn mrs pip kalau ada cheche .... asyik nak berkepit ja dgn che che dia ...


apapun, we wish cheche all the best for her future ... dia ni muda lagi, kalau usaha sungguh2, di mana pun boleh berjaya ... walaupun education tak seberapa, tapi mrs pip selalu lah nasihatkan si cheche ni, don't feel down coz tak habis sekolah, ramai ja org di luar sana berjaya walaupun tak berpendidikan tinggi ... well, nak buat mcm mana kan, bukan semua org mampu nak bersekolah tinggi, kekadang ada kekangan keluarga yang kita tak mampu nak faham ....


lil' Iman still tak faham yang cheche dah 'resign' ... dia tanya juga kekadang mana cheche? mrs pip jawab cheche balik kampung ... tapi nnt mesti lil' Iman balas balik "cheche go to work , later cheche come home" .... sob sob lagi ....


cheche ni slalu happy ja, murah senyuman ... ni time kita pigi early breakfast last month with cheche and the other 2 staffs ....

see you again cheche.


No comments:

Post a Comment

Design By Sis Hawa | Copyright Reserved By Mrs Pip 2017