test

Katering SJB Easy Recipe Movie List Lil' IMAN LIL' AMIN Other Biz

5 Latest Entries

Monday, 13 June 2016

Tips jimat : Beli lah yang 'ekonomi'

hi there,

sudah jadi kebiasaan, kalau time beli barang with mr.Husband, bab bab barang anak ni akan masuk trolley mrs pip, while mr.Husband beli barang dapur T_T , mrs pip ni memang suka ja browsing di alley yang jual barangan baby/kids ...

hari tu mrs pip ajak mr.Husband beli barangan mandi lil' armies since dah habis. selama ni memang pakaikan lil' armies mandian head to toe daripada Anakku, tapi hari tu pergi CKS, mandian head to toe yang mrs pip mahu ni tiada stock la pula :( sob sob .... serius suka mandian ni coz very the harum semerbak T_T

maybe quite lama lah juga mrs pip pusing pusing di section toiletries baby/kids ni, mr.Husband datang dan tanya kalau dah sudah mencari barangan mandian lil' armies .... mrs pip cakap mandian bebudak ni tiada stock , so how?

selamba ja mr.Husband ambil mandian Johnson & Johnson rice+milk twin pack tu ... alaaaaa , mrs pip mau yang head to toe Anakku ... tu wangi tau ... then mr.Husband cakap, mana mana pun sama jer, wangi tetap wangi ... mana ada sabun bau busuk?

grrrrhh, betullah mana ada sabun bau busuk, tapi bukan semua 'scent' kita boleh terima kan ... wangi kat hidung mr.Husband, belum tentu wangi kat hidung mrs pip kan kan kan T_T ... yang mandikan anak anak tu mrs pip, so haruslah ikut wangian kegemaran mrs pip ...

mr.Husband cakap "ni pek ekonomi, siap ada promo lagi, berbaloi lah beli, jimat banyak. cakap nak jimat cermat, this way la jimat cermat , beli pek promo ... bukan tu ja, see sebotol tu 800ml, lama bebudak ni boleh guna .... beli lah yang ekonomi" .... hua hua hua, mr.Husband tengah tarbiah mrs pip jadi pembeli yang bijak T_T



then bila check bil, penjimatan sebanyak RM6.20 untuk Johnson & Johnson baby bath twin pack tu harga asal RM23.20, then after discount, kita dapat harga RM17.00 ... moreover, 800ml sebotol .... murah la tu ...

see, buatlah matematik, cakap mr.Husband ...

yang Johnson & Johnson bedak twin pack tu pula, harga cuma RM13.20  ... ni harga dapat dua ketul bedak ... lil' armies pakai Johnson & Johnson honeysuckle sebelum ni, tapi dah habis so memang kena top up la juga bedak bebudak ni, tapi yang honeysuckle tu tiada promo, so beli yang twin pack biasa & floral .... mcm cakap mr.Husband la kan, beli lah yang ekonomi ...

bukan salah pun kalau cuba baby bath yang lain .... lil' armies ni bukan memilih pun, dorang pakai ja apa yang ada, cuma mommy ja yang OVER la sangat kan! ngee ;))) .... bukan berdosa pun kalau beli yang lain dari kebiasaan yang lil' armies pakai , dan bukan berdosa pun beli pek ekonomi ;p

hati kembali berbunga bunga happy bila buka baby bath tu *serius tak pernah hidu dan guna baby bath tu*, muehehehe, harum jer pun ... ngee ....

so lepas ni, mrs pip akan jadi pembeli yang lebih bijak T_T walaupun memang boleh dilemma mcm ni nak beli yang kita suka or beli yang ada diskaun , tapi apapun ikut keperluan / keinginan / kemampuan memasing kan T_T ... benda benda mcm ni bukan ada formula / peraturan tetap pun kena ikut, shopping shopping ni semua atas kemampuan memasing kan ...

Anakku Junior Head to Toe, 330ml per bottle
harga asal RM10.20

and guess what, few days later mrs pip pergi servey, mrs pip beli juga head to toe Anakku tu! gatal hati sangat kan nak juga mandian Anakku yang harum semerbak ... dan kebetulan ada diskaun, harga asal RM10.20, after discount harga cuma RM8.20 per bottle... muehehe ....

kalau nak cakap mana yang win antara dua,

dari segi harga, Johnson & Johnson tu memang harga murah berbaloi baloi,
kalau dari segi haruman, Anakku Junior Head to Toe sungguh awesome T_T


muehehe, xoxo ..


No comments:

Post a Comment

Design By Sis Hawa | Copyright Reserved By Mrs Pip 2017