test

Katering SJB Easy Recipe Movie List Lil' IMAN LIL' AMIN Other Biz

5 Latest Entries

Hangat Di Lazada

Saturday, 16 July 2016

Beli bengkung murah di Lazada

hi there,

ada sesiapa ada petua macam mana mau hilangkan 'baby bump' after bersalin? sukar rasanya untuk hilangkan 'baby bump' ni tau, mcm mcm cuba, hurmmmm still tidak begitu berjaya!

time lahirkan lil' Iman, about 7 months after the delivery, voila! 'baby bump' hilang , tapi ni second delivery lahirkan lil' Amin, sob sob 'baby bump' masih JELAS kelihatan walaupun berat badan berjaya lah juga diturunkan walaupun belum mampu hilangkan another 3KG lemak tepu yang sungguh degil ni ....

sometimes orang bertanya "perut awak berapa bulan dah?" ... ouch!

jadi, untuk usaha yang kesekian kali berusaha juga mau hilangkan 'baby bump' ni, so this time mrs pip mau TRY guna bengkung la pula. Hari tu time pregnantkan lil' Amin, mrs pip beli 1 set bersalin TANAMERA, siap ada bengkung yang main lilit lilit tu kan, tapi haish! leceh la guna bengkung ni, tidak praktikal untuk mrs pip .... alamatnya, bengkung tu duduk ja lah dalam almari jadi pekasam T_T

banyak jugalah mrs pip browsing cari bengkung yang sesuai di hati, dah jumpa yang rasanya ok, tapi harga mencanak canak mahal! grrrrr .... cari punya cari, balik juga di LAZADA .... see, LAZADA jugalah tempat mrs pip selalu ber'shopping' , mcm hampir semua barang online beli di LAZADA .... muehehe .... harga affordable, servis so far no problemo, kualiti terjamin, ada money back guarantee ....


pelbagai jenis bengkung ada ja dijual di Lazada ni ... siap ada yan bagi review lagi ... yang ni ok, yang tu tak ok, yang ni material best, yang tu fabric lowyah ... hurm, mcm mcm la review, suka korang jer nak baca ke tak nak ... kalau mcm mrs pip ni, baca lah juga kan , kot kot menyesal beli yang kualiti tak bagus.

dah malas sangat nak tengok semua bengkung, mrs pip cari ja harga within budget not more than RM30.00 .... cer teka harga bengkung yang dalam pic tu? .... sekali pandang terus rasa nak tekan butang 'ADD TO CART' .... check review, buyer bagi rating mcm ok jer ... harga????

Allwin Corset Waist Training Cincher Control Body Shaper Underbust shapewear Black  


harga time beli tu RM15.99, free postage coz ni delivered from oversea (Hong Kong kalau tak silap) .... so, terus beli bengkung ni ... 2 weeks later, mrs pip received this item.

time received parcel tu, mmg ndak sabar mau buka, tengok, try kan ....muehehe, dasar wanita!

review: material selesa, kualiti baik. Saiz yang dibeli sesuai jer dengan saiz sebenar mrs pip, so no issue on this (tips beli bengkung: beli one size larger than your actual size) ....

jadi sesiapa yang nak cari bengkung / girdle / body shaper yang harga berpatutan, boleh jer intai intai di LAZADA .... tapi, kalau korang nak lebih jimat, korang shopping di LAZADA melalui SHOPBACK.MY ... serius korang akan dapat lebih penjimatan kerana website SHOPBACK ni akan bagi CASHBACK between 4%-10% bergantung kepada kategori barang yang korang beli ...

kalau nak cuba shopping melalui SHOPBACK.MY, boleh ja KLIK WEBSITE SHOPBACK TU DI SINI

p/s: nak tahu apa dah jadi dengan 'baby bump' mrs pip yang degil after pakai bengkung ni? psst, nnt mrs pip share dalam upcoming entry , insya allah.

cheers.



No comments:

Post a Comment

Sedang Berlangsung

Sedang Berlangsung
Sponsor Bersama

Sabahan Bloggers

Design By Sis Hawa | Copyright Reserved By Mrs Pip 2017