test

Katering SJB Easy Recipe Movie List Lil' IMAN LIL' AMIN Other Biz

5 Latest Entries

Hangat Di Lazada

Tuesday, 26 July 2016

Kawan Baru

hi there ...

kemarin mrs pip kluar beli barang keperluan ... quite sometimes la juga tidak membeli belah, just lepak duduk di rumah ... memang a bit malas la nak kluar nowadays, lagi lagi our lil' armies ni sekarang sukar sungguh untuk di halang kemahuan dorang kalau once ternampak terpandang benda benda yang dorang addict!

but this time, kena paksakan diri juga untuk kluar coz ada few barang tu mr.Husband no skill to buy, hahahaha, mmg kena beli oleh puan isteri juga! ... so as usual, kalau kluar, anak anak pun kena angkut sekali ... our routine kalau kluar beli barang, seorang jaga satu anak ...

dan selalunya kita pairing lil' Iman with daddy, lil' Amin with mommy (BF punya pasal kan, mana boleh letak lil' Amin jauh2 dari mommy) .... kita kluar pun just pigi Servey ja pun, bukan pi memana ... mr.Husband cari barang2 dapur, while mrs pip niak 1st floor cari pakaian keperluan dan few other things ... hahaha, mr.Husband kalau ikut mrs pip beli pakaian keperluan , memang bosan ler namanya, coz mrs pip ni kalau memilih ambik masa la juga nak beli yang mana satu *dasar wanita* ....

dah siap beli barang mrs pip, so turun bawah cari mr.Husband ... kita pun sambung beli barang dapur ... time nak membayar kat tingkat atas, lil' Amin dah bising nak bum-bum bum-bum (kereta), so belikan bebudak ni mainan, kena beli dia set yang sama so that no rebut rebut jadi pergaduhan ...

time kat kaunter, lil' Amin nampak pula cute little minion toys, sebiji RM8.90, sebesar tapak tangan lil' Amin je tau , what a very small toys ... beli lah juga dia , layan ja kehendak lil' Amin, lagipun dah quite lama juga tak belikan dorang ni new toys ...

sambung balik kat tingkat bawah, time nak bayar tu kita lalu kat display toys yang besar-besar ... *lupa nak ambil gambar, siap ada transformer bumblebee, dan tak lupa juga excavator yang boleh ride, sebijik RM300++!* ....

then mata lil' Iman cepat ja nampak "LORI" ... mrs pip kan, kalau nampak mainan lori dan seangkatan dengannya, mmg mencuba sebaiknya tak lalu kat situ so that lil' Iman tak nampak ... dia ni very addicted la dgn LORI! ....

setiap hari dia akan cakap "mommy, Iman want lori minyak, lori sampah, lori kontena, lori angkat barang ... semua semua lori Iman want" .... huh! gigih nak sebut semua jenis lori ... tiap kali naik kereta, kalau ada lori lalu kat sebelah kereta kitorang, lil' Iman mesti tanya "mommy, lori apa tu?" .... so from there he knows many types of lorry ....

back to the lori yang lil' Iman nampak, dia duduk elok ja dalam trolley kan, then once ternampak lori askar tu, dia start bising "Iman want itu lori ... mommy, Iman want itu lori" .... ulang berkali kali ... lucky mr.Husband bagi green light "beli ja lah, ambil dua" ....

check harga pon boleh tahan, sebiji RM69.90, tapi mcm tau tau ja mrs pip mau beli dua biji kan, sekali check Servey ada promo untuk membercard holder, dari RM69.90, dapatlah sebiji RM49.90! wowzer, banyak juga penjimatan, mommy suka T_T

ni bangun ja pagi seawal subuh, 1st thing lil' Iman cari ialah lori askar tu
"mommy, mana lori Iman?"
I tell you, dari berbaris nak membayar sampailah masuk dalam kereta, then pergi makan kat restoran, then sampai di rumah, lil' Iman berkepit sangat lah dgn lori askar dia tu ... lil' Amin pula relax ja coz dia busy dgn mainan minion cinonet dia tu ... time tidur malam pun lil' Iman berpeluk dgn lori askar dia tu, then dah tidur nyenyak, mrs pip alihkan lori lori semua pigi bilik mainan dorang T_T ....

p/s: siap ada video kat restoran, langsung lil' Iman tak nak daddy / mommy sentuh lori askar dia tu, taksub sangat T_T ... tapi tak upload la ....

new lil' armies' friend T_T
see, ni lah mainan yang sempat dicekup oleh our lil' armies ... yang cute car tu, lil' Amin lah yang dok bising mau bum-bum bum-bum ... tapi minion tu juga yang dia busy nak main ... lil' Iman tak sempat lagi tengok bum-bum bum-bum cute ni, coz dah beli lori askar kan, so yang bum-bum bum-bum cute ni mrs pip masuk dalam storage box buat stock!

tu nextime lah mommy bagi main, korang ni kalau bagi banyak sangat mainan, kekadang tak reti nak appreciate! hah, so layan lah dulu lori askar korang, once dah bosan bosan baru mommy bagi toys yang lain ....

see, si abang layan lori,
tapi si adik lagi suka dgn minion cinonet tu


so, buat masa ni, mmg ni lah kawan kawan lil' Iman tetiap hari (tolak bum-bum dua set yang tak buka lagi, yang tu will come soon jadi kawan lil' Iman juga) .... banyak koleksi lori lil' Iman, tapi yang lain tu dah rosak ... segala lori kren pun ada, lori ala ala 10 tonne tu tak tau dah berapa kali beli, tapi rosak lah juga (mainan murah kan) ... yang paling tahan tu hah mainan brand Caterpillar, tapi harga sebiji dah nak RM100 satu! .... yang lori treler tu koleksi pertama lil' Iman, tu pun dah lebih 2 tahun setengah dalam simpanan lil' Iman ....

so far, lil' Iman tu mmg nampak sangat dia suka lori , any types ... ok jer .... tapi lil' Amin still belum ada personal preference lagi, tak tau dia suka apa ... cuma mrs pip perasan la kan, asal dia dapat ja barang yang boleh dibuat sebagai mangkuk, then ada barang yang boleh dibuat ala ala senduk, lil' Amin mesti cakap "cook, cook", then acah acah mcm nak masak T_T

nak jadi chef kot! ngee.


No comments:

Post a Comment

Sabahan Bloggers

Design By Sis Hawa | Copyright Reserved By Mrs Pip 2017