Tuesday, 2 August 2016

10 jenis makanan penyebab kanser

hi there,

sekarang ni cuaca agak berhujan lebat jer kan ... mcm best ja berperap di rumah .... semalam lah dapat sms dari kawan lama, dia kat KK for one nite ... bagus sangat kan kawan mrs pip tu, hari ni datang, baru hari ni nak bgtau ... "yeah! aku di KK!" ....

hampagas betul!

hahaha, marah kat kawan ... niat nak jumpa, tapi jadual mrs pip dah penuh! ... huhu, busy sangatlah tu .... tu lah, nextime kalau dtg KK, bagitaulah at least dua hari awal, so mrs pip bolehlah arrangekan masa nak jumpa ... mak mak yg ada anak kecil ni, bukan senang nak kluar jenjalan kalau tak ngam timing ... kena atur dgn mr.Husband ler my time kan kalau nak jumpa kengkawan, kalau tak siapa nak jaga anak? sob sob ...

next time la kita jumpa ya Ecah ... insya allah ....

sempat sembang hal hal kesihatan ... ahaks! lama tak jumpa, bab bab kesihatan pula kami bersembang thru the phone ... risau juga ni kalau tak jaga kesihatan, umur dah lanjut ... kitorang ni dah kira 'veteran' gitu , kalau early 20's tu well still muda la kan, but we ols dah nak welcome to the '4' club ... few more years lagi, insya allah sampailah kitorang kat angka 4 di depan T_T ... veteran la tu!

from mr.Google

dah alang alang cakap pasal kesihatan, makan tu lah, makan ni lah, minum tu lah minum ni lah ... time sihat semua kita capai dan tibai, tp nnt time sakit, baru nak menyesal ...

kekadang belum lagi capai umur 40, dah ada darah tinggi, kencing manis, masalah hati, masalah buah pinggang, gout ... etc etc etc ....

lepas ni, jom semua jaga kesihatan ... sedap tu memanglah sedap makan itu ini, tapi kalau dah sakit, kena berpantang larang bagai, hurmmmmmmmmmmm mengeluh panjang pun tak guna ... nak minum coke tak salah, tapi berpada pada la yer , contohnya ....

love you ols T_T


Shop Your Branded Items at MySale.Com

Shop Your Branded Items at MySale.Com
A Must Try Online Shop for Branded Wear & Goods