test

Katering SJB Easy Recipe Movie List Lil' IMAN LIL' AMIN Other Biz

5 Latest Entries

Monday, 8 August 2016

5 entry terhangat di bulan Julai 2016

hi there,

raya dah habis T_T .... so raya korang mcm mana? banyak makan biskut raya tak? muehehe, jangan badan naik mencanak canak sudah ler ... kesihatan jangan lupa , haruslah diutamakan .... hari tu mrs pip buat entry 10 jenis makanan penyebab kanser, korang dah baca tak? ....


so, what's hot in July

#1

Beli pam susu Autumnz Bliss yang murah dari LAZADA

#2

Pengalaman pumping breastmilk menggunakan pam susu jenama AUTUMNZ yang best!

#3

10 jenis makanan penyebab kanser


#4

Tiada lagi rambut kusam dan kering bersama Lucido-L Triple Beauty Vitamin Oil

#5

Resepi senang telur kukus (Korean steamed egg)


last few months, mr.Husband brought up an issue pasal stroller ... kitorang cuma ada satu stroller, dulu stroller tu beli untuk lil' Amin pakai, tapi lil' Iman pula yang conquer stroller tu ... so, bagi ja la stroller tu lil' Iman pakai, moreover lil' Iman ni kalau dibawa berjalan suka sangat minta dukung kat daddy .... cian daddy, habis lenguh segala tangan T_T

so, hajat di hati nak beli twin/tandem stroller, dah siap survey harga dan brand, tapi we hold dulu our desire nak beli twin/tandem stroller tu, nnt kelam kabut beli menyesal pula kan .... so we both ambil beberapa faktor sebelum beli stroller tu ...

1/ berapa lama lil' armies nak duduk dalam stroller ni bersama? .... lil' Iman dah hampir berusia 3 1/2 tahun, rasanya tak sampai dua tahun, sure lil' Iman akan 'berpencen' duduk dalam stroller kan, so tinggal lil' Amin jer la ... unless we have another baby, so maybe useful juga twin/tandem stroller ni ...

2/ guna ruang yang banyak? ... bila fikir balik, nak pakai twin/tandem stroller ni guna ruang yang banyak, so mcm tak best la pula.... just imagine kalau nak guna lif, kena make sure lif tu clear untuk kitorang jer guna, haish!

3/ weight of the stroller ....? kalau yang single stroller tu pun rasanya agak berat (kitorang guna SCR6), apatah lagi yang twin/tandem kan .... bab bab nak mengangkat letak dalam kereta ni memang harus diambil kira ...

mrs pip hari tu dah siap cakap nak sangat dengan twin stroller Sweet Cherry BT1269, kat axeana.com jual apda harg RM669, kira affordable la juga harga nya ... tapi lepas fikir punya fikir, mr.Husband cakap maybe better beli ja another single stroller  ....

deng!

kejap nak twin kejap nak single .... dah alang alang nak single, this time mrs pip cakap kat mr.Husband, we should buy yang ringan, senang untuk dilipat dan tak ambl ruang yang banyak, dan harga harus less than RM300 .... beli yang murah murah jer lah, dah ada CSR6 tu dah ok lah tu, no more stroller yang besar gedabak dan mahal (for my budget ler) ....


after thinking too long, we finally bought a light - small - cute - blue - MYDEAR - stroller ... harga RM297.00 , within our budget T_T ...

cheers


No comments:

Post a Comment

Design By Sis Hawa | Copyright Reserved By Mrs Pip 2017