test

Katering SJB Easy Recipe Movie List Lil' IMAN LIL' AMIN Other Biz

5 Latest Entries

Thursday, 4 August 2016

Review THE ZOODS POMADE MAX HOLD, gel rambut yang awesome khusus untuk lelaki

hi there,

huh! mr.Husband merungut his hair gel tak boleh 'still standing' for a whole day!

what?!!!!

ok,mcm ni ... mr.Husband jenis yang suka pakai hair gel ... then dia suka pacak pacakkan rambut dia mcm ala ala David Beckham gitewww ....ala, kan dulu very the fenomena rambut still standing ni! ....

mr.Husband beli few types of hair gel, tapi none yang boleh 'still standing' katanya lama lama at least 8 hours ke ... hahaha, ni patut pakai gam kasut so that forever ler 'still standing' nya ... very the punk style la pulak nnt kan ....

so, dah hari hari cakap hair gel tu tak best, hair gel ni tak best, mrs pip pun try la google cari what hair gel yang best kot kot ada yang mmg very the best khusus untuk nak gayakan rambut 'still standing' ni .... kalau kita ni orang perempuan semua nak bergaya kan, sama lah juga dgn lelaki , perlu ada gaya .... penampilan perlu dijaga marrr .... lagi lagi mcm mr.Husband ni yang sesekali perlu bertemu client atau potential customer ....

hah! jumpa pun POMADE  hasil pertolongan mr.google kan ... then POMADE ni banyak brand pula tu, pilih ikut suka korang la nak brand apa, harga pun tak sama kan ....


ok, yang POMADE ni mrs pip thru LAZADA, harga RM44.00 satu .... yang ni brand THE ZOODS .... see, siap ada declare MAX HOLD kan , so terus beli tak fikir dua tiga kali ... memang berharap THE ZOODS ni bagus, dan boleh bagi pacak rambut mr.Husband dan tahan lama ....

oooo, satu lagi , caj pengeposan LAZADA kenakan sebanyak RM5.10 sahaja ... pos laju pula tu! ok la.... mrs pip kan mmg jenis malas nak membeli barang di luar, beli online lagi senang ... cuma kekadang tu harga tak sama dgn local store ... kejap ada yang lagi murah di LAZADA, kejap ada yang quite mahal ... hurmmmmm .....


satu lagi, yang penting it is WATER SOLUBLE .... just imagine kalau jenis berminyak kan, hohohoho habislah berminyak kulit kepala mr.Husband .... lepas tu sure banyak dandruff! oh tidakkkkkkkkkkkkkk .... but this THE ZOODS, mmg water soluble ....


hah! mcm ni lah warna gel tu, it is PURPLISH hokey .... see, mr.Husband kan, time received pakej hari tu, terus buka dan terus pakai! tak sabar sabar nak try kan ....

lepas dah few times pakai, baru mrs pip tanya mr.Husband how's the pomade tu kan .... the mr.Husband bagitau cenggini tau

"remember poken? ni sama mcm poken ... bau pun lebih kurang ja ... tapi poken tu berminyak, yang ni tak, kalau pakai rasa very light kat rambut, tapi best thing pasal pomade ni kan, pakai dari pagi till petang, memang rambut still standing ... puas hati pakai" ....

hah! tu ler review mr.Husband .... then later mr.Husband tanya "eh, beli di LAZADA ni, berapa harga aaaa?" ....

then mrs pip jawab ler "pomade tu, campur postage, few more cents lagi capai harga RM50.00" ...

terkezuttttt mr.Husband "what! RM50.00?! serius bah?" ....

mrs pip angguk kepala dan cakap "eh, eh .. kan mau STILL STANDING for a whole day, mestilah pakai hair gel yang BAEK PUNYA ... so what with the RM50.00?  yang penting, puas hati kan"

mr.Husband sengih sengih .... *mcm mr.Husband tak tau wife dia ni kekadang beli barang tak fikir harga reasonable ke tak, asal mampu beli, who cares ... tu wife mr.Husband la tu!*

so, anyone yang rasa rasa nak try pomade THE ZOODS MAX HOLD ni, korang boleh ja cari di LAZADA ... yang ni direct link mrs pip bagi kot kot korang malas nak search di LAZADA kan, tapi hope link ni tak broken la yer kalau stock still available ... once stock dah tak available, maybe link ni tak boleh buka la pula ...KLIK DI SINI

cheers! ... selamat mencuba ....

p/s: later later la yer mrs pip upload gambar mr.Husband dgn rambut pacak pacak dia tu , ngee T_T


No comments:

Post a Comment

Design By Sis Hawa | Copyright Reserved By Mrs Pip 2017