test

Katering SJB Easy Recipe Movie List Lil' IMAN LIL' AMIN Other Biz

5 Latest Entries

Hangat Di Lazada

Monday, 15 August 2016

'....so, that's how we spend our weekend.....'

hi there,

lepas gian.

mmg lama sangat ndak datang sini.

huh! ke mana menghilang?

fun time at the beach
ceritanya, selepas beronggeng di Gaya St. , mr.Husband ajak lepak lepak di pantai ... since ada lil' Amin, mrs pip ndak jejak pun kaki di sini ... almost 2 years ! OMG ... where have I been all those years? ... muehehe.

mrs pip and mr.Husband ni pencinta laut ... siap scuba diving lagi, tapi tu dulu lah, sebelum ada anak anak ... now dah ada kids, kita pun pencen sekejap dari scuba diving ni ... maybe tunggu anak anak besar sikit boleh ambil lesen scuba, then kitorang maybe continue la hobi lama kitorang ...

tak buat apa pun di pantai Tg. Aru, just let the kids play with nature, and let them menghadap pasir pantai dan laut ... terperap ja di rumah, bosan juga budak berdua ni .... once in a while daddy belanja makan 'angin' , santai santai mcm ni, best sangat .... bukan senang mr.Husband free kan time dia untuk bawa kitorang jenjalan , what a busy man T_T ... cari rezeki la katakan ....


main doodle doodle di pasir .... ntah apa la yang di-doodle-kan tu ....


lil' Amin tak layan sangat daddy and his big bro main doodle doodle .... dia syok sendiri lari sana sini di pantai .... penat la mommy kejar, kalau tak siap nak masuk air laut ... haish! not this time ok ....


jom layan mommy selfie lagi best! ... siap rebut mommy's drink kan .. lepas tu dia minum sorang sorang tak nak share .... hurmmmmm ....


ni jer la aktiviti di pantai ... habis ja mr.Husband main conteng conteng, lil' Iman pula yang sambung ... lil' Amin tu acah acah jer la mcm pandai melukis, dia tu kejap datang dekat mr,Husband, kejap lagi berlari ke hulu ke hilir .... akak juga yang penat nak mengejar! .... main bubut bubut betullah anak mrs pip seorang ni.


hahaha .... hasil doodle ....
mak aji pip dan bang aji pip T_T ...
insya allah , dapatlah juga merasa kelak jadi tetamu Allah menghadap Kaabah .... amin.


so, at least this one better than our 'party of four' punya gambar time di Gaya St. tu kan, hehehe.... mcm ni la biasanya our gambar ... better than nothing hokey T_T ....


lepas habis main di pantai, ingat nak terus balik rumah .... mr.Husband petangnya ada kerja kena buat, so better balik awal berehat ... budak2 ni pun seawal jam 5am dah bangun ... tapi , still ada sedikit masa, mr.Husband ajak budak2 tengok kapal terbang take-off  ....

lil' Amin whenever nampak kapal terbang take -off, dia cuma cakap "tuuuu naaaaa" .... mcm tu ja lah ... lil' Iman pula lain, siap explain guna tangan mcm mana kapal terbang take-off ... tapi dia ada satu ayat unik untuk explain kapal terbang take - off ...

"daddy, kapal terbang gule ... kapal tu dia gule gule mcm begini" .... 
sambil buak aksi kapal terbang take-off guna tangan ....

hurm .... ok lil' Iman, mommy and daddy faham ... tapi gule - gule ???? seriously? .... ni siapa yang ajar ni? .... ngee.


bon voyage
fly safely

so, that's how we spend our weekend ..... a simple outing yet meaningful .... what a quality time spending with the kids, itu yang penting .... T_T

have a great time spending with your loved ones , everyone T_T


No comments:

Post a Comment

Sedang Berlangsung

Sedang Berlangsung
Sponsor Bersama

Sabahan Bloggers

Design By Sis Hawa | Copyright Reserved By Mrs Pip 2017