test

Katering SJB Easy Recipe Movie List Lil' IMAN LIL' AMIN Other Biz

5 Latest Entries

Sunday, 9 October 2016

Di dalam 'Our little Garden'

hi there,

it's quite sometimes tak bawa lil' armies masuk kebun, moreover our little humble kebun aka garden tu penuh semak, so terpaksalah mr.Husband bersihkan dulu before boleh bawa lil' armies jenjalan pusing kebun yang kecil cinonet tu ....


kalau dulu, we all boleh lah berdayung dengan our inflatable boat di tasik ni, tapi no more dayung dayung coz mr.Husband dah penuhkan tasik ni dengan ikan peliharaan ... and these two adorable kids pretend doing some fishing, hehe ....


so, we have kunyit in the garden ... tiap kali kalau mau buat ikan kuah masak kunyit, mrs pip no longer guna kunyit, just guna daun kunyit sehelai dua, serius sedap!


lil' Amin tunjuk kolam "mommy, kolam ada fish swim swim" ....


yang ni petola, but belum bersayur ....


and banana too ... kalau bukan rezeki monyet rezeki, merasa lah makan pisang ni ... serius banyak monyet kat belakang kebun ni selalu ambil buah betik or rosakkan tanaman lain!


my phua chu kang kebun shoes ... the black one  ... that yellow one belong to lil' Amin


belong to mom-in-law ... the guardian dog ....


is this halia cina? can't remember already ... tapi mr.Husband ada cakap about this one ....


our merphin house ....

lil' Amin taking a rest .... best ja dia duduk atas rumput without worrying his pants kotor T_T ...


"mommy, hold hand Amin" ..... so cute asking mrs pip hold his hand , takut jatuh la tu ....


tanam pokok naga a year before, tapi still belum ada hasil ....


planted by mr.Husband ....


once again , lil' Amin take a break T_T .... mana lil' Iman?


our chicken to supply telur ayam kampung T_T


see, lil' Iman is very busy doing his 'business' .... and lil' Amin terasa macam mau join sekaki!


lil' Iman has a good spot catching fish ... bukan main happy lagi lil' Iman main tangkap tangkap ikan ... ececeh, as if it is real he is catching a fish ....


muka lil' Amin yang mau sangattttttttttttt join lil' Iman .... but mommy said "peace" dulu baru boleh join abang .... muehehe ....


lil' Amin duduk a bit jauh dari kolam sambil pegang ranting pokok joining lil' Iman mau tangkap ikan ...


mr.Husband busy with his cleaning works , while these two boys busy catching fish .....


serius dalam kebun ada banyak nyamuk, so before bawa lil' armies masuk kebun, mrs pip sapu this mosy-guard natural kat kulit lil' armies so that no mosy bites! eh, serius berkesan tau .... klik di sini entry terdahulu tentang mosi-guard ni ....

tapi still, mrs pip bring along in case ada nyamuk degil yang tahan lasak still nak bite bite our lil' armies, but serious none yang datang bite! muehehehe.....


yang ni di kebun sebelah ... mr.Husband tanam pokok buah naga, but still belum ad ahasilnya ... see, kebun semak sungguh kan, ni pun mr.,Husband baru sembur racun rumpun few days ago ...


tenangnya air di tasik ...


nothing much, just random shoot ....


another random shoot ....


and yes this too ....


our little armies in their phua chu kang shoes ....

best best memancing budak berdua ni, then lil' Iman goes into the lake! dengan sengaja .... trip trip mau mandi kolam la tu ,...


end up daddy said "ok, end of tour" ..... tengok lil' Iman dah basah .... moreover, memang patut pun end of tour, dah sejam melepak di kebun, time untuk mandi pagi dan sarapan!

tu je lah lawatan ke kebun pada hari tu .... apapaun, lil' armies memang enjoy la their time di kebun .... next time kita pigi kebun lagi ok ....

cheers!


No comments:

Post a Comment

Design By Sis Hawa | Copyright Reserved By Mrs Pip 2017