test

Katering SJB Easy Recipe Movie List Lil' IMAN LIL' AMIN Other Biz

5 Latest Entries

Saturday, 1 October 2016

Mosi guard natural - insect repellent yang sesuai untuk kanak-kanak

Hi there,

mr. Husband asked mrs pip to buy mosquito repellent for lil' armies.  You ols know lah kan lately people are talking about the zika virus,  hurmmm

ekceli mr. Husband wanna bawa our lil' armies pigi kebun,  since we are back to merphin house for few days... In our small little garden tu boleh tahan juga banyaknya nyamuk, so perlu langkah berhati hati la kan harus ada mosquito repellent for the lil' armies utk elak kena gigit.... Nnt tak pasal2 kena virus zika, palis2 org kampung bilang...



since lil' armies still in their kids stage kan so haruslah cari repellent yang sesuai untuk kanak kanak... perlu cari yang selamat digunakan untuk kanak kanak...  mrs pip went to GUARDIAN and tanya the staff kalau ada jual mosquito repellent and the staff tunjuk yang ni as per in the photo..

at first nampak botol ni mcm tertanya tanya if is this ok for kids? is this good? berkesan ka? banyak pula pertanyaan kan.... This mosi guard natural,  mrs pip mmg tak pernah tahu so tu yang banyak tanya...  all these years,  cuma tau pasal mopiko ja... Ahaks!

then bila belek betul2 botol ni then ada tulis "ok for kids"  then boleh tahan sehingga 8 jam penggunaan,  dan bahan yang digunakan "plant based"  so terus mrs pip grab satu...  harga untuk satu botol 50ml ni about rm28....

memula mr. Husband try dulu coz dia nak bersihkan kebun... after siap bersihkan kebun about 2hours gitu,  then mrs pip tanya la kalau ada nyamuk gigit or not..  Dia cakap so far no nyamuk bite,  tak mcm selalu asal pergi kebun wajib bakar kotak telur bagi asap kebun so that nyamuk tak gigit..  Tak pun mr. Husband bawa spray nyamuk masuk kebun so tiap kali mr. Husband rasa ada nyamuk,  dia spray keliling tempat mr. Husband bekerja...

then mrs pip pun letak sapu di sekitar tangan dan kaki lil' armies and see if the nyamum bite or not, and so far alhamdulillah no mosquito bite...

so mommies out there ya g tengah cari mosquito repellent for kids,  maybe boleh cuba mosi-guard natural ni...  For mrs pip la kan,  so far this one so good,  moreover bukan mosquito ja,  tapi effective juga utk elak gigitan agas, pacat dan kutu.

worth trying.

cheers.





No comments:

Post a Comment

Design By Sis Hawa | Copyright Reserved By Mrs Pip 2017