test

Katering SJB Easy Recipe Movie List Lil' IMAN LIL' AMIN Other Biz

5 Latest Entries

Hangat Di Lazada

Wednesday, 12 October 2016

Trip ke Bukit Kokol

hi there,

mrs pip only heard the name tapi tidak pernah pergi Bukit Kokol until mr.Husband drive us here ... huh! I'm glad I'm here finally ...

setiap kali lalu jalan Menggatal, mr.Husband akan cakap "tu Bukit Kokol, tempat tu best untuk release stress" .... tapi mr.Husband just cakap ja lah, ndak pernah pun bawa mrs pip pigi sana until just recently ....

and mrs pip pun bukan kesah sangat dengan bukit bukau tu ... all these years mrs pip driving lalu Menggatal, mrs pip ignore ja nampak bukit bukau ... for mrs pip la kan, alahhhhhhh selalu pun drive turun naik bukit merentas banjaran, so what dengan bukit kukut tu kan ...

huhu, what a thoughtless of me !

one fine day , gara gara plan pigi somewhere else ndak jadi, tertukar pula pigi Bukit Kukut .... mula mula tu rasa macam biasa biasa ja tempat ni, tapi makin lama makin naik bukit, view semakin cantik ... eh eh, feelings habis mcm terasa mrs pip dalam drama pula .... excited tak agak agak mrs pip ...

then mr.Husband cakap "see, tempat ni memang best ... tu lah , cakap lagi tempat ni macam biasa-biasa ja ... tingu, sendiri juga terlebih excited" ... grrrr, lagi mau perli mrs pip ....

serius, kalau korang rasa mcm mau cari tempat a great escape yang jauh dari kesibukan hidup di bandar, rasa mcm mau bersendirian, or tengah cari mood untuk hilangkan stress, no need pigi jauh dari KK ... korang drive ja pigi Bukit Kukut ....

time mr.Husband drive tu, tengok semua nun jauh menghijau, lepas tu with a nice blue sky, rasa mcm eh, can we stay here at least for a day or two? ....


breathtaking view T_T

early plan tu mr.Husband mau bawa mrs pip lepak di restoran rasa sayang (if not mistaken) , mr.Husband cakap restoran tu best ... tapi parking full ... but it is ok, mrs pip time tu bukan dalam mode untuk makan, still kenyang makan lunch, so maybe next time.

but still mr.Husband said mau minum petang , so depan sikit ada Villaku, it's a boutique homestay... so, singgahlah kejap minum petang... tempat ni bersih dan cantik ... everything inside the building is well-maintained ... kemas , teratur dan cantik ...

patutnya mrs pip ambil gambar banyak2 time tu, tapi busy minum petang, we took only few snaps , ngee ;)


view from Villaku


lepak di Villaku untuk minum petang


a nice cafe , tapi pilihan minum petang SANGAT terhad


tempat ni selesa untuk duduk santai santai minum petang sambil menikmati pemandangan bukit bukau yang menghijau .... ahhhhh, tenangnya ....

thanks mr.Husband for brought us here, now I can put this place in my a must place to lepak / visit list!....

dan jalan bukit kokol ni, tembus tau pigi Kionsom - Pekan Inanam, thru the back road ... tapi jalan tu jalan kampung and kiri kanan hutan plus a bit narrow, so a bit seram kalau drive sorang sorang .... but hey! we managed to get thru it :)) ....

bukit kokol ni somewhere in Menggatal, alahhhhh jalan yang naik untuk pigi 'RUMAH MERAH' tu (tempat tahanan sementara PTI) ....

so, there goes our happy hour time ... though it is a short visit, but insya allah we'll come back here nextime ....

cheers!


No comments:

Post a Comment

Sedang Berlangsung

Sedang Berlangsung
Sponsor Bersama

Sabahan Bloggers

Design By Sis Hawa | Copyright Reserved By Mrs Pip 2017