test

Katering SJB Easy Recipe Movie List Lil' IMAN LIL' AMIN Other Biz

5 Latest Entries

Hangat Di Lazada

Friday, 25 November 2016

Happy Birthday lil' Amin berusia 2 tahun

hi there,

lil' Amin genap berusia dua tahun pada 11 November baru baru ini ... mrs pip dan mr.Husband memang ada niat untuk celebrate birthday lil' armies, so bila fikir punya fikir, buat joint celebration ja lah ... lil' armies pun still kecil lagi kan, jadi biarlah dorang kongsi kongsi celebrate birthday ... *kes mau jimat kos lah ni* .... later later, kalau lil' armies sudah besar, boleh keep good memory, then baru celebrate birthday asing asing, time tu masing masing for sure dah tahu bila the exact birth-date dorang kan ....


mula mula mr.Husband suruh mrs pip design birthday banner untuk lil' armies, nnt hantar kat printing shop, tapi alaaaaa membazir rasanya buat banner ni ... kita DIY ja la, buat something simple ... banner tu kita buat next next year tunggu lil' armies besar sikit ...


mrs pip buat deko yang sangatlah ringkas, just tiup beberapa biji belon, nnt after majlis, bagi budak budak main ... belon ni dalam 30 biji gitu mrs pip dan anak buah tiup, then gantung di atas ...

celebration buat di rumah mother in law, buat majlis sederhana sahaja, jemputan pun hanya the closest family members ... asalnya mau buat sekitar jam 4 petang, tapi terlajak la pula sampai ke malam sekitar jam 7pm baru dapat start jamuan ... kesian budak budak lama menunggu ... lewat start majlis coz makanan lambat siap masak ... yang masak makanan petang tu is mr.Husband, tapi tau lah kalau tak cukup kaki tangan ni, so lambat lah siap ....

tapi walaupun majlis lambat mula, all the family members relax and chill ja menunggu, budak budak pun happy ja bermain sesama sendiri ...


kita tempah kek dengan our sister in law since dorang husband dia ni is a baker ... mrs pip tempah kek red velvet, mr.Husband minta design lori since lil' Iman ni obses dengan lori, then minta dua little minion duduk atas lori ... minion ni fav lil' Amin ... kek ni cute , rasa mcm eh eh jangan potong boleh tak? kita buat perhiasan? , muehehe...


see, dah malam baru dapat potong kek, lil' armies pun lagi teruja untuk makan malam then potong kek coz perut sudah lapar, ngee ... *ekceli, budka berdua ni busy mau makan all the sweet treats yang ada di depan tu* ... plus since hari sudah malam, time snap gambar pun not so clear coz cahaya kurang woooo , tapi apapun still we enjoyed the day together so much  .... gambar blur ke, kurang cahaya ka, we all looking so 'black' ka, tu semua tolak tepi, yang penting the memory we made that day yang lagi penting bagi mrs pip ...


ni side view of the cake ... view sebelah sini boleh nampak nama 'Amin' , view lagi sebelah nama 'Iman' pula ...


tengoklah lil' Iman tu, busy main pisau potong kek sambil mulut nyanyi lagi HAPPY BIRTHDAY ... lagu tu dia hafal since mrs pip selalu main nyanyi nyanyi lagu dengan lil' armies, and one of the song yang kita selalu nyanyi bersama is the HAPPY BIRTHDAY song ...

lil' Amin pun sama, nampak abang dia main pisau kek, dia pun mau juga, nasib pisau tu ada dua kan, so masing masing dapatlah sorang satu ...


mrs pip and mr.Husband pula yang excited menyanyi, kalah anak anak ... hohoho .... dahlah siap ulang 3x lagu ni, mula mula slow ja nyanyi, then laju sikit then lagi laju, mcm remix pun ada .. hahahaha ....


ok , tiup la lilin tu yer lil' armies, no need la buat wish wish ... yang tu simpan doa kat Allah yang maha esa ... mommy and daddy wish you both always good to each other, grow up healthy and live happily, and always be a good caliph ok ...


yours truly and the birthday boy .. lil' Iman punya birthday sudah berlalu, 4th March , tapi we never celebrate his birthday, so tu sebab buat birthday joint celebration ...


very blur la gambar ni ... siapa punya salah ni? kamera or my photographer? ... my niece la ynag ambil gambar ni, but tak salahkan dia pun coz dia bukan biasa pakai still camera ....


but she still managed to capture this one ... dalam banyak banyak gambar, ni the one and only yang kira OK ... semua tengok depan kan, kalau tak ada ja satu pandang kiri satu pandang kanan,  huh 😞

Pasal dah lambat siap masak,  so siap ja makanan dihidang,  terus nyanyi lagu HAPPY BIRTHDAY,  lupa mau snap our food,  padahal mrs pip dah setting semua food display awal awal...


Menu hari tu, mr. Husband masak ayam madu, isi ikan masak sos thai,  sayur campur brokoli, mihun goreng chinese style,  telur rebus,  sup ketam istimewa (yg ni signature dish mr. Husband) dan juga buah buahan dan candies... Air pula kita buat sirap keladi,  minum sejuk sejuk,  nyaman rasa...

Our majlis selesai around jam 11pm... To all family members,  thanx sudi dtg...

Ada rezeki,  kita celebrate lagi di lain kali...


No comments:

Post a Comment

Sedang Berlangsung

Sedang Berlangsung
Sponsor Bersama

Sabahan Bloggers

Design By Sis Hawa | Copyright Reserved By Mrs Pip 2017