test

Katering SJB Easy Recipe Movie List Lil' IMAN LIL' AMIN Other Biz

5 Latest Entries

Hangat Di Lazada

Friday, 17 March 2017

The Sunshine Blog Award // Bila Cikla Tag Mrs Pip //

hi there,

ok, kena tag!

ingatkan boleh escape, *doa dalam hati janganlah tag mrs pip* ... bukan tak mau jawab, tapi soalan-soalan bloggers ni boleh tahan juga nak menjawab .... ada yang soalan senang, tu ok ... tapi yang soalan sukar, part ni yang susah nak menjawab ...

tapi apapun, thanks for tagging me .... mrs pip di-tagged oleh +CIKLAPUNYABELOG .... dan 11 soalan disediakan oleh cikla utk bloggers pilihan CIKLA jawab ....

tapi sebelum tu, let's intro a bit about this THE SUNSHINE BLOGGER AWARD ...

The Sunshine Blog Award is given to “bloggers who positively and creatively inspire others in the blogosphere“.


the rules are:-

  1. Thank the person(s) who nominated you in a blog post and link back to their blog. 
  2. Answer the 11 questions sent by the person who nominated you. 
  3. Nominate 11 new blogs to receive the award and write them 11 new questions. 
  4. List the rules and display the Sunshine Blogger Award logo on your post and/or on your blog.
and here is the questions from CIKLA

1. Ceritakan pasal diri korang secara ringkas dan nama timangan korang sekali

Memilih untuk menjadi surirumah selepas berkahwin dan mommy kepada lil' Iman dan lil' Amin. Suka makan kek, coklat, dan kukis. Lagi best kalau dapat baking sendiri. Dalam dunia blogging, just call me MRS PIP yer kengkawan, tapi nama sebenar ialah EMPHI YAP. (p/s: nama bunyi mcm ada keturunan cina kan, tapi saya bukan orang cina yer) 

2. Sejak bila korang berblog dan sebab utama mengapa korang menceburkan diri dalam blogging.

Berblog sejak Febuari 2015, dan berblogging untuk capture memori kehidupan mrs pip bersama anak-anak dan mincik suami, dan berkongsi cerita kehidupan mrs pip.

3. Apa yang korang mesti buat sebelum tidur. (Tak semestinya baca Doa tidur, basuh kaki tau). Cikla nak lain dari yang lain.

Sebelum tidur, mrs pip 'pillow talk' bersama incik suami tentang apa yang sudah dilalui pada hari tersebut, dan apa yang akan dibuat keesokan harinya. almaklumlah, mrs pip ni jenis yang suka merancang, tak nak kelam kabut buat sesuatu ... dan seronok bila kita reflect our daily life before went to sleep bersama pasangan kita, that's is one of the way how we spend our quality time together. ahaks!

4. Orang yang korang paling adore? Dan mengapa.

mrs pip ni kalau boleh semua orang pun nak adore ... setiap insan ada kelebihan tersendiri. tapi dalam kes ni, mrs pip jawab orang yang paling mrs pip adore ialah *drum rolls* .... wanita yang menjadi isteri kepada seorang lelaki dan kemudian memiliki anak-anak dan wanita tersebut bekerjaya! 

mengapa? kerana tertanya-tanya how she managed her time for herself? and her husband and her kids and her work? mrs pip resigned dari kerjaya mrs pip becoz I can't handle too much things in one time. so between career and family, I choose family ...so women, share me your BIG SECRET.

5. Makanan yang korang tak boleh makan langsung. Kalau korang makan jugak kena alergik dan sebagainya.

Petai. memang tak masuk tekak.

6. Pencapaian terbaik korang sepanjang berblog.

bila blogger lain datang singgah ke blog mrs pip and say hi and ada yang jadi follower, tu semua bagi mrs pip ialah pencapaian terbaik utk mrs pip. I start from zero, tak kenal sesiapa, dan alhamdulillah, berblogging menambahkan lebih kenalan utk mrs pip.

thanks semua yang sudi singgah and baca blog tidak seberapa ini. muahhh.

7. Pengalaman paling pahit korang sepanjang berblog.

tiada.

8. Siapa yang korang teringin sangat nak jumpa dan mengapa.

Park Shin Hye

Mengapa? nanti boleh sambut birthday bersama ! Shin Hye, I'm your unni ;))

9 barang penting yang ada dalam handbeg korang.

- wallet, handphone, tuala basah / saputangan, mini perfume, pen

10. Apakah cita-cita pertama korang masa kecil dulu?

mau jadi jurutera bangunan, berangan mau bina bangunan tinggi-tinggi hingga ke bintang! 
berjaya habiskan pengajian jurutera awam, tapi end up jadi QAQC engineer.

11. Apakah aspirasi korang dalam dunia blog ni pada masa akan datang. Mungkin 10 tahun akan datang ke... 

dalam 10 tahun akan datang, berharap boleh jadi blogger yang menjadi inspirasi kepada bloggers lain

yeah .... berjaya jawab semua. 

tapi, mrs pip jawab ja tau, tak tag bloggers lain. ramai bloggers sudah kena tag oleh bloggers lain. kalau bloggers lain nak tag mrs pip, it's ok, mrs pip terima dgn hati terbuka.

kalau soalan in BM, so jawapan pun BM.
kalau in English, so answer will be in English.
jgn bahasa lain, sudah. muehehe.

cheers.


No comments:

Post a Comment

Sedang Berlangsung

Sedang Berlangsung
Sponsor Bersama

Sabahan Bloggers

Design By Sis Hawa | Copyright Reserved By Mrs Pip 2017